نو کانتی ها،- مخالف سوسیالیسم و ماتریالیسم دیالکتیکی

neukantism.نو افلاتونی آرام بختیاری نو کانتی ها؛ نیم قرن میان مارکسیسم و…

غم دوشینه و سرنوشت نافرجام و دردناک مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کشتی شکستگانیم ای بادشرطه برخیز  باشد که باز بینیم …

برگردان شعرهایی از ژنرال پاییز

زنده‌یاد “محمدعمر عثمان” ملقب به “ژنرال پاییز” در سال ۱۹۵۷…

خلق در دانه لری - مرواریت های ناب

قۉشیق ( دو بیتی )   داکتر فیض الله ایماق باید گفت که،…

آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

«
»

«جزییات حمله تروریستی به یک تاسیسات صنعتی در لیون فرانسه»

در جنوب شرقی فرانسه

۱۳۹۴ تیر ۰۶

فرامرز دادرس

 ساعت ٩ و پنجاه دقیقه صبح جمعه ٢۶ ژوئن ٢٠١۵، یک اتومبیل به کارخانه تولید گاز‌های صنعتی (Air Products) شعبه یک کارخانه آمریکایی در شهرک (سن کانتن فلاویر) در ٣۵ کیلومتر شهر بزرگ لیون در جنوب شرقی فرانسه وارد می‌شود و سرنشین اتومبیل به بخشی که سیلندرهای گاز نزدیکی درب کارخانه انبار شده بود می‌رود  و با ایجاد انفجار مهیبی که از یک کیلومتری صدای آن شنیده شده و موج انفجار احساس شده است دو نفر از کارکنان این کارخانه را زخمی می‌کند. شاهدین می‌گویند این تروریست هنگام ورود پرچم منتسب به داعش را به اتومبیل خود نصب کرده بود. ترویست مذکور یک جوان سی ساله عرب‌تبار به نام «یاسین سَلحی» (یاسین صالحی)، که از طرفداران شناخته شده سلفیست‌ها می‌باشد بر اثر شدت انفجار تعادل خود را از دست داده و توسط یکی از مامورین حفاظت کارخانه دستگیر می‌شود. در نزدیکی این کارخانه یک ایستگاه آتش نشانی مستقر است که بی‌درنگ خود را به محل رسانده‌اند.

 «یاسین سَلحی» (یاسین صالحی) یک همدست هم داشته که موفق به فرار می‌شود. همدست وی جنازه یک مرد را که قبلن سرش را بریده بودند در جلوی درب کارخانهمی‌اندازد و سر بریده را که شعارهایی به زبان عربی روی آن نوشته شده است بر روی نرده‌های ورودی کارخانه نصب می‌کند.

نام یاسین سَلحی، برای نخستین بار در سال ٢٠٠۶ میلادی در فهرست آدم‌های خطرناک برای امنیت کشور ثبت شده و از سوی سازمان امنیت داخلی فرانسه زیر نظر بوده ولی در سال ٢٠٠٨ به دلیل عدم فعالیت به سازمان امنیت داخلی احضار و پس از گفت‌وگو، وی را آزاد کردند و نامش را از فهرست افراد خطرناک بیرون آوردند. یاسین دارای همسر و سه فرزند می‌باشد و در یک شهرک نزدیک شرق شهر لیون زندگی می‌کند. او شش ماه پیش به طبقه همکف یک آپارتمان سه طبقه نزدیک لیون نقل مکان کرده بود. یاسین، راننده یک شرکت حمل و نقل بوده و بسته‌های سفارشی را برای شرکت‌ها و کارخانه‌ها حمل می‌کرده است.

همسر وی گفته است که او ساعت هفت بامداد به سر کارش رفته و نزدیک ظهر خواهر شوهرش به او تلفن کرده که تلویزیون را نگاه کن در باره یاسین می‌گویند. همسر یاسین که به شدت شوکه شده بود با گریه به خبرنگاران گفته است که ما مسلمانان عادی هستیم و ماه رمضان را می‌گذرانیم، ما یک زندگی معمولی و سه فرزند داریم.

مقامات امنیتی فرانسه، مانوئل والس نخست وزیر فرانسه را که در آمریکای جنوبی در کشور کلمبیا به سر می‌برد بی‌درنگ از خواب بیدار کرده‌اند و او را در جریان گذاشتند.

همچنین فرانسوا اولاند، رییس جمهوری فرانسه که در شهر بروکسل پایتخت بلژیک در جلسه مذاکره با سران اروپا در باره وضعیت اقتصادی یونان به سر می‌برد جلسه را ترک کرد و برای تشکیل کابینه امنیتی به پاریس برگشت.

شهر لیون دومین شهر بزرگ و صنعتی، و علمی فرانسه است که با حومه آن بیش از دو میلیون و دویست هزار جمعیت دارد. در اطراف لیون شمار بسیاری کارخانه و مرکز صنعتی، تولیدی وجود دارد در این منطقه شمار بسیاری از عرب تباران برای کار گرد آمده‌اند. لیون، پس از پاریس بیش‌ترین جمعیت یهودیان را دارد.

این شهر پایین‌ترین درصد بیکاران را نسبت به دیگر شهر های فرانسه دارد، یعنی نزدیک به سه و نیم درصد در حالی که متوسط بیکاری در فرانسه نزدیک به یازده در صد می‌باشد. وزیر آموزش و پرورش، ورزش، جوانان و شهر فرانسه یک خانم جوان مراکشی‌تبار به نام نجاد ولو بالقاسم، اهل لیون می‌باشد. او با همه جوانی و خارجی تبار بودن مسئولیت چهار وزارتخانه را دارا است.

کارخانه تولید گاز‌های صنعتی که امروز مورد حمله قرار گرفت و شماری از مراکز صنعتی فرانسه که انفجار در آن‌ها می‌تواند خسارات جبران ناپذیری ایجاد کند سال‌ها است که تحت تدابیر حفاظتی ویژه مراقبت می شوند. هدف تروریست‌ها ایجاد انفجار مهیبی بوده و قصد آنان از حمله به کارخانه، کشتار شمار زیادی از کارگران و ساکنین اطراف کارخانه بوده است. نوع گازهای انبار شده در کارخانه اکسیژن و ازت بوده که هیچ یک به تنهایی دارای خطر عمده‌ای نیستند ولی گاز اکسیژن می‌تواند سرعت و شدت انفجار را تشدید کند حال باید دید که آیا تروریست‌ها با خود مواد دیگر سمّی یا رادیو اکتیویته داشته‌اند تا به قدرت انفجار بیافزایند.

از ژانویه ٢٠١۵ که واقعه نشریه شارلی هبدو پیش آمد نزدیک به ده هزار تن از ارتش فرانسه مسئولیت حفاظت اماکنی را که امکان خطر برای آنان موجود است نگهبانی می‌کنند این نیروها به علاوه نیروهای پلیس و ژاندارمی و بیش از سیصد و پنجاه هزار نیروهای سکوریتی شرکت‌های خصوصی در فرانسه می‌باشند.