بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

اعلامیۀ به‌مناسبت اول ماه می – روز همبسته‌گی جهانی طبقۀ…

جهانی دیگر ممکن است، اگر کارگران متشکل و متحد شوند! در…

زورگویی او قلدری 

نور محمد غفوری (د یوه ګران دوست د پوښتنې په ځواب…

از برج «عاج ایده ئولوژی انگاری» تا « فرودگاۀ اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید در جهان معاصر، دین نه‌تنها بحیث یک مسأله…

طرح قانون اساسی فدرال برای افغانستان

هرشخص یا هر گروه حق دارد در مورد کشورش طرح…

   یا پیراهن و تنبان یا مکتب  

     نوشته ی : اسماعیل فروغی        درحالی‌که اختلافات و تنش های درونی…

سناریو های احتمالی در برابر حکومت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان پسا طالبان را چگونه فروپاشی ای تمثیل…

مزاحمت

نوشته نذير ظفر تورنتو كانادا   ١٣ اپريل٢٠٢٥ نماندند.   تا   بهاران   را ببينم حرير    سبزه    زاران   را ببينم نماندند در  فضاى…

آیا انترناسیونالیسم مرده یا در شُُرُف مرگ است؟

نوشته: گریگ گودلز برگردان: آمادور نویدی انترناسیونالیسم: آیا مرده یا در حال مرگ است؟ سخت است…

ای داد خواهان!

امین الله مفکر امینی                       2025-17-04! زنـــــوای بیکسانِ میهـــــــن دلی آسمان گشته است…

سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟

- karl marx (1818-1883) مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟ آرام بختیاری مارکس،…

بجزعشق نبینی!

امین الله مفکر امینی       2025-31-03! عشق نـــدارد دین ومــذهب وطریقی دیگــــــــــربــــه هرطرف…

چشم انداز روابط آینده آمریکا وپاکستان وسرنوشت افغانستان

عارف عرفان     بر اساس گزارش ها اختلاف در درون دولت پنهان…

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه…

ترجمه. رحیم کاکایی موتاگیروف جمال زینوتدینوویچ دکترای علوم فلسفه، استاد دانشگاه دولتی…

 دهل جدیدی بر گردن داودزی دهل‌نواز سابق انداختند

اتن اول را یونس قانونی اجرا می‌کند تا به‌جایی برسد محمدعثمان…

شعار های قومی دشنه های آخته بر پیکر زخمی مردم…

نویستده: مهرالدین نویسنده تراژیدی های بی پایان افغانستان و دورنمای صلح…

    دولتها چگونه ایجاد واداره میشوند 

هرکه آنرا نیست ایستادن بپای خود توان  میشود  بیچاره و محتاج …

بایسته های عدالت قضائی وتأثیرآن برامنیت جامعه وعدالت اجتماعی 

نگارشی از سخی صمیم  از اثر اخیرم  بنام (ناگفته های از…

«
»

تهاجم نیمه شبی ایران بر اسراییل 

      آیا پاسخ تنبیهی ایران ، به تحقیرهای اسراییل پایان خواهد بخشید ؟ 

      نوشته ی : اسماعیل فروغی

       پس ازحمله ی اسراییل بر کونسلگری ایران در سوریه و در پاسخ آن حملات راکتی و پهپادی گسترده ی ایران بر اسراییل ، و در ادامه ی آن حملات تایید نشده ی اسراییل براصفهان ، آتش بحران و تنش درشرقمیانه به چنان سطح خطرناکی رسیده است که اگرجلو آن گرفته نشده و مهار نگردد ، شعله های سوزنده ی آن تمام منطقه را فرا خواهد گرفت .

       ایران که طی سالهای متمادی انواع حملات تحقیرآمیز اسراییل را تحمل کرده وهیچگاهی به آنهمه حملات و خرابکاری های اسراییل پاسخ مستقیم نداده بود ، برای اولین بار بتاریخ چهاردهم اپریل سال 2024 با حمله ی گسترده ی راکتی از خاک خود اش براسراییل ، مستقیماً وارد میدان جنگ شده ، اسراییل را به دوئل و جنگ تن به تن دعوت کرد .

      ایران با این حمله ی مستقیم می خواست به اسراییل و حامیان امریکایی وغربی اش اذعان بدارد که دیگرتحمل اینهمه تحقیر را ندارد . دیگر نمی خواهد کشتار دانشمندان هسته ای ودهها فرمانده ارشد نظامی اش را و بالاخره حمله ی مستقیم برحریم قونسلگری اش را که سبب کشتارهفت مستشار بزرگ نظامی اش شد ، بی پاسخ بگذارد . ایران با فیر دهها راکت کروز، دهها راکت بالستیک و پهپادهای جنگی در یک زمان ، به سیاست صبراستراتژیک اش نقطه ی پایان گذاشت .

     ایران با حمله ی مستقیم از خاک خود اش به اسراییل، می خواست به تمام تجاوزات اسراییل قاطعانه پاسخ گفته ، همه ی تابو ها را بشکند و به تمام دریافت های نادرست چندین ساله ی اسراییل و امریکا نسبت به جرأت و توانایی ایران ، نیشخند ماهرانه بزند.

    ایران با این حمله ی گسترده ی راکتی می خواست به اهداف زیرهم دست بیابد :

 ــ ایران با این حمله ی قدرتمند ، می خواست وجهه و اعتبار تضعیف شده ی داخلی ، منطقه ای و بین المللی اش را حفظ و تقویت ببخشد .

ــ ایران می خواست به اسراییل و حامیان امریکایی اش بفهماند که ایران امروز، ایران چهل سال قبل نبوده و توانایی این را دارد تا از دوهزار کیلومتر دورتر دشمنان اش را با راکتهای بالستیک ساخت خود اش مورد حمله ی ویرانگر قرار بدهد .

ــ ایران با این یورش برق آسا به اسراییل فهماند که هرگاه بازبه کونسلگری اش حمله کند ، پاسخ چندبرابرسخت تر دریافت خواهدکرد .

ــ و بالاخره شاید ایران می خواست با این حملات گسترده ی راکتی ، موشک های دوربرد ساخت خوداش را در میدان جنگ هم بیازماید و امتحان کند . 

       به هرحال ، ارچند اسراییل ادعای حملات متقابلِ تایید نشده براصفهان ایران کرده است ؛ اما واقعیت نشان می دهد که حملات راکتی ایران براسراییل به دلایل مختلف بی پاسخ مانده وبه سلسله ی حملات تحقیرآمیزاسراییل به ایران پایان خواهد یافت. اسراییلِ آسیب پذیر که همین اکنون با چهارجبهه درجنگ است، توان این را ندارد تا باکشورایران هم مستقیماً وارد جنگ شود .  

    به باورمن اساساً در گام اول رزمنده گان غزه ، و پس ازآن راکتباران اسراییل توسط ایران ، طلسم شکست ناپذیری خانه ی شیشه ای اسراییل این نازدانه ی لیبرالیزم لجام گسیخته را شکستانده و هیمنه و هیبت اسراییل را درمنطقه و درجهان ما فرو ریختاند .

    و بالاخره ، حقایق ویرانه های غزه به جهان ثابت کرد که وقتی اسراییل طی هفت ماه تجاوز، قتل و ویرانی برغزه ، قادرنشد درصدمتری زیرپایش تسلط بیابد ، هرگز نخواهد توانست ایرانی به این مساحت و قدرت رزمی ، و ایرانی با این شکوه تاریخی را به زانو در آورد .                               فروغی