افغانستان د نړۍ په شطرنج کې یوه ډېره مهمه مهره!

حميدالله بسيا په نړیوال سیاست کې هر هېواد د شطرنج یوه…

چرا افلاتون پیامبر نشد ؟

platon (428-347 v.ch) آرام بختیاری غربی ها فیلسوف ساختند، شرقی ها، پیغمبر…

سوز وگداز!

امین الله مفکر امینی  2025-11-08! سوزوگدازِعشق،سوزد جسم وجانـــــــم زگٌدازیکه است بســـوز،روح وروانــــم ای اهلِ…

رسول همذاتوف

رسول همذاتوف (آواری: ХӀамзатил Расул؛ ۸ سپتامبر ۱۹۲۳ – ۳ نوامبر ۲۰۰۳) شاعر اهل اتحاد…

دنباله‌ی مانی‌فی‌ستِ مکتبِ دینی فلسفی من بیش از این نه…

خیلی متأسفیم برای بسیاری‌ها که دانش‌کستری را تنها با شنیدن…

افغانستان در پرتگاۀ مثلث جدال‌های قومی، تروریسم طالبانی و رقابت‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید وقتی قومیت سلاح می‌شود، ترور حکومت می‌کند و…

غزۀ خونین

غـزه که جهـنـم زمین گردیدست از کینۀ شـیطـان لعین گردیدست درقحطی دایمی…

 فـرضـیـات ادبـیـات مـارکـسـیـسـتـی

ـررسـی انـتـقـادی دربـارۀ نـظـریـات مـطـرح شـده دربـارۀ ادبـیـات مـارکـسـیـسـتـی، کـه بـه آن…

سخن‌دان روزگذار

ای وای آن درخت شگوفان (شکست و ریخت) کاج بلند ز…

گاهنامه محبت 

شماره دوم سال ۲۸م گاهنامه محبت از چاپ برآمد. پیشکش…

صنف کوچک؛ اما مکانی مشهور و سرشار از معنویت

نویسنده: مهرالدین مشید صنفی ساده و بی آلایش؛ اما نمادی از…

د پښتو ژبې په ډګر کې پېژندل شوی کیسه او…

له ښاغلي کریم حیدري سره، چې د پښتو ژبې په…

در آینه‌ی تاریخ، در سایه‌ی نفرت

« روایتی از یهودیت و پدیده‌ی یهودستیزی» فرشید یاسائی پیشگفتار: زخم ماندگار…

یا من نه دیدم، یا فرزندان یاسین خموش قدر‌ نه‌شناس…

محمدعثمان نجیب «زنده‌گی در زنده‌گی بی زنده‌گی، بازنده‌گی‌ست» ـ یاسین خموش خموش خالق…

واکاوی فرصت های از دست رفته و امکان رهایی افغانستان…

نویسنده : مهرالدین مشید از سایه‌ی ترور تا افق رهایی؛ بررسی…

مرگ‌اندیشی و مرگ‌آگاهی

اغاز زیستن در آینه‌ی فنا، بیداری در افق حقیقت مقدمه مرگ، یکی از…

آزادی، برابری، و برادری

تتبع و نگارش  میرعبدالواحد سادات   آزادی، برابری، و برادری آرمان تاریخی  پر تاثیر…

  افغانستان کشور واحد وتجزیه ناپذیراست

         ما یان گل یک باغ  وبری این گلشن  فا میل بزرگ…

تاریخِ من، خون و خاکستر 

روایتِ افغانستان ای خاکِ من، ای نامِ زخمی از هزاران سالِ…

دمیدن صور در نفخ خاطره ها

نویسنده: مهرالدین مشید از سنگ بابه کلان تا سنگ های سوخته…

«
»

تمجید طالبان از زبان تام ویست

                          نوشته ی : اسماعیل فروغی

      اظهارات صریح و بی پرده ی اخیر تام ویست نماینده ی خاص امریکا برای افغانستان که سرتا پا به توصیف و تمجید طالبان پرداخته است ، حقیقت تلخ دوستی و نزدیکی امریکا و طالبان را وضاحت و روشنی بیشتر بخشیده است .  این اظهارات صریح  نشان می دهد که ایالات متحده امریکا پس از تسلیم دادن افغانستان به طالبان و واریز کردن منظم 40 میلیون دالر درهفته برای آنان ، بیش ازین نمی خواهد روابط وعلایق صمیمی اش را با طالبان از کسی پنهان نماید . 

     طی این اظهارات ، تام ویست مبارزه ی طالبان علیه داعش را موفقانه ارزیابی کرده و از آنان صمیمانه قدردانی می کند . او می گوید که : « امریکا در تعاملی که با طالبان دارد ، رویکرد امنیتی آنان را مثبت ارزیابی کرده و دریافته است که نیروهای طالبان  هشت عضو مهم گروه داعش را طی دوسال گذشته کشته اند …» به گفته ی تام ویست عملیات های نظامی طالبان سطح فعالیت داعش را کاهش داده است … »

    آقای تام ویست نامهای این هشت عضو مهم داعش را که طالبان آنان را کشته اند ، نگرفته وهیچ تذکر نداده است که چرا داعش طی این دوسال حتا یک طالب را نکشته است .

    آقای تام ویست که با پر رویی تمام ، تروریزم دولتی طالبان را توصیف و تمجید می نماید ، هیچ اشاره ای به اقدامات ضد انسانی ، ضد زن و ضد فرهنگ و هنر طالبان نمی نماید .

    جالب این است که فقط چند روز پیش از این اظهاراتِ آقای تام ویست ، اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد طی نشست خاص شان ، از حضور و افزایش فعالیت گروه داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرده ، اعلام داشته اند که  ”  اوضاع امنیتی در افغانستان جدی است و افزون برداعش حدود بیست گروه هراس افگن در افغانستان فعالیت دارند .”

   پیش ازین هم شورای امنیت سازمان ملل در گزارشی گفته بود که گروه داعش توانایی های جنگی خود را درافغانستان افزایش داده و شمار جنگجویان این گروه بین 4 تا 6 هزارنفر تخمین زده می شود .

    به نظر می رسد که هم امریکا و هم شورای امنیت سازمان ملل ، نیت آن دارند تا با تناقض گویی های آشکار و نام گذاری های رنگارنگ بر تولیدات شیطانی شان ، رد پای تروریزم  درافغانستان را گم کرده ، روی طالبان و تروریزم دولتی را سفید نمایی نمایند . امریکا می خواهد با تعریف و تمجید از طالبان که تاهنوز از لیست سیاه خودخوانده ی آن کشور و سازمان ملل حذف نشده اند ، شرایط موجود را حفظ کرده و زمینه های بقای این گروه تروریستی را مساعد گردانند .

    به نظر می رسد که ادامه ی حاکمیت طالبان در شرایط کنونی ، ( به هرقیمتی تمام شود ) ، خواست امریکا و هم پیمانان سودجو و معامله گرآنان است . 

    مردم  بخصوص نسل جوان پیکارجوی افغانستان  باید بدانند که امریکا جمع دوستان طالب ، مجاهد و دیسانتی های تعلیم یافته اش ،  هرگز نخواسته است و نمی خواهد برای افغانستان خوشبخی بیاورد . امریکا برای دست یافتن به مقاصد و اهداف استراتژیک اش در منطقه ، حتا تروریزم دولتی طالبان را بر عزت و وقار افغانستان ترجیح داده است و ترجیح خواهد داد .