ایدئولوژی سایه ای سنگین برفراز اندیشه ها

 نویسنده: مهرالدین مشید              زنجیر های ناپیدای ایدئولوژی  انسان موجودی معناجو است. او…

علم ګل سحر

له ګران علم ګل سحر سره، چې د علم او…

فاصله میان قدرت و اثر

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

چند شعر کوردی با ترجمه 

چوون خەم و پەژارە  وڵاتمی داگیرکرد دەسوری داکوو دڵخۆشیان خەسان. ◇ در این سرزمین  غم حاکم…

نورستان؛ از خاطره یک جنگ تا آغاز یک دوره تاریخ

 نویسنده: مهرالدین مشید آغاز دوباره درگیری‌ها در منطقه کامدیش نورستان، خاطره…

افغانستان میان مهندسی قدرت و بازی امنیتی طالبان و پاکستان

 نویسنده: مهرالدین مشید درگیری طالبان  با مردم؛ فرار از حل بحران…

اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا

طرح دوسیه ۹۷ ملیونی اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا شامل…

ابو نواس اهوازی؛ نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی

(بخش 1)، علی میرفطروس ۳۱٫ شهریور ۲۵۸۵ شاهنشاهی هم باده، گوارا وُ هم…

نگاهی هنری و زیبایی‌شناختی

به آثار آیبک (موسی تاش‌محمدوف)  نویسنده بزرگ ازبکستان دوران شوروی برگردان. رحیم…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد؛…

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

دیوانگان نفت و ثروت

رسول پویان از خواب بخیز که دشمنان بیدار اند غافل منشین که…

میان مبارزه طبقاتی- و هنر عشق ورزیدن

Erich Fromm (1900- 1980 ). آرام بختیاری اریش فروم؛ التقاط مکاتب جهت…

  تاریخ در آینهٔ نویسنده؛ از حقیقتِ روایت تا روایتِ حقیقت

 نویسنده: مهرالدین مشید باور بر این بوده است که نویسندگان داستان‌ها…

وقتی بحران دیگر در مرز متوقف نمی‌ماند

Wahidullah Noorzai | NIDA Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field-Based Strategic…

از فارسی‌ستیزی استعمار بریتانوی در هند تا دگرگونی نام‌های فارسی…

سلیمان کبیر نوری دوست ای ویدیویی برایم فرستاد که از جهات…

                       کام بلا 

جهان در معرض نابودی و کام  بلا  تاکی همیشه مردمان در…

میان چشمه‌های شعر

مجموعه اشعاری از روناک آلتون برگردان به فارسی:زانا کوردستانی بانو "روناک توفیق…

افغانستان؛ میدان رقابت قدرت‌ها پس از خروج آمریکا

 نویسنده: مهرالدین مشید جایگاه مردم افغانستان در میدان رقابت های کشور…

عربستان در افغانستان چه می‌خواهد؟

Wahidullah Noorzai — Former Senior Military Officer, Field Strategist &…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش دوم)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

«
»

ترور روزنامه نگاران و کاریکاتوریستهای مجله طنز

همبستگی ملی جمهوریخواهان ایران، «هفتگی شارلی» در پاریس را محکوم می کند.

خبر حمله مسلحانه تروریستها به دفترمجله طنز «هفتگی شارلی» وجان باختن روزنامه‌نگاران، کاریکاتوریست‌ها، ونیز بدنبال ان گروگانها و.موجی از اندوه وتاسف را در میان همه مردم جهان وآزادی خواهان برانگیخته است.

ملت ایران نیز در نظام جمهوری اسلامی واندیشه ولایت فقیه از ترور دولتی ونبود آزادی های اجتماعی وعقیدتی ونیز ترور دگر اندیشان وکشتار دائمی مردم بی گناه ودانشجویان وفعالان اجتماعی رنج برده وقربانیان بسیاری داده اند. از اینرو هم خود را با بازماندگان قربانیان ملت فرانسه هم درد وهم احساس میدانند وهم نگران افزایش جو خشونت گرایی می باشند.

همبستگی ملی جمهوریخواهان ایران بنا بر باورش به ازادی بیان واحترام به حقوق بشر، هر نوع رفتار خشن وبه ویژه شکل عریان وضد انسانی وبی رحمانه آن یعنی ترور را محکوم کرده ومعتقد است که همبستگی یکپارچه افکار عمومی جهانی علیه هر نوع تروریسم چه بصورت فردی وچه سازمانی ویا دولتی، به زورگویان وخشونت گرایان این پیام را خواهد داد که ملتها را نمیتوان به اطاعت از حکم زور وادار کرد.

متاسفانه تجربه ثابت کرده است که خصوصا در سطح اروپا وامریکا، نتیجه بلافصل ترورتوسط بنیاد گرایانی که خود را مسلمان می نامند، بر انگیخته شدن جو «اسلام ستیزی»، «یهودی ستیزی» و«خارجی ستیزی» وتقویت جریانات رأست افراطی خصوصا در سطح دولتها است؛ حتی در برخی از رسانه های عمومی اروپایی از تعبیر” جنگ صلیبی دوم” بین مسلمانان ومسحیان استفاده میشود!

اما هر آزادی خواهی که به حرمت بشری وحق زادی بیان باور دارد واقف است که حق داشتن باور نیز از زمره حقوق انسانها می باشد، از اینرو هر گونه اهانت وتوهین به هر عقیده وباوری از جمله اهانت به باور مسلمانان ویهودیان، بنام مبارزه با تروریسم ووغیره نیز محکوم وغیر قابل تحمل است.

شایان تذکر است که قربانیان ترور در مجله «هفتگی شارلی» که از فرهیختگان وانسانهای با فرهنگ فرانسه به شمار می روند، خود به سوء استفاده از دین وباور توسط زورگویان واقف بودند. بیاد داریم که “آندرس برویک”، راستگرای افراطی نروژی که در ژوئیه سال ۲۰۱۱در حمله به اردوگاه جوانان در جزیره “اوتویل” عامل کشتار جمعی ۷۷ نفر شد، در توجیه اقدام تروریستی خود اعلام کرده است که چنین کاری را برای “خالص سازی” چهره اروپا از مهاجرین ومسلمانان صورت داده است! ومسلمانان جهان وسایر دین باوران ونیز دین ناباوران، عمل وی را به مسیحیت ومسیحیان مرتبط ندانستند.

تقویت گروههای افراطی همچون داعش والقاعده خصوصا از راه کمک ومماشات دولتها (اعم از دولت امریکا وبرخی دول اروپا ونیز نظام ولایت فقیه) دین را دستآویز قدرت ساخته وبرخی از سرزمین های مسلمان نشین را سرزمین های آتش وخون کرده است. همینطور تمایلاتی که به نام ستیزه گری با تروریسم اسلام ومسلمانان وخارجی ها را، با بی اعتنایی به ریشه های اصلی شکل گیری تروریسیم، تبلیغ می کند، میتواند بهانه ای برای از بین بردن تدریجی آزادی های همگانی وامنیت مردم بشود که این پدیده در واقع اعلان خطری است به همه مردم جهان.

وانگهی اگر زورباوری وخشونت به خصوص به بهانه دین ومرام، رها نشود، صاحبان قدرت ونظریه سازان خشونت می توانند باز هم دین ها وباور ها را وسیله قدرتِ خشونت گستر کنند. اما خشونت‌ها در خلاء بوجود نمی‌آیند و سایر افراد آن جامعه هم، دانسته و یا نادانسته، در وقوع این خشونت‌ها نقش دارند.  نقش دولتها در میزان خشونت‌ها و آسیبهای اجتماعی غیرقابل چشم‌پوشی است. در ابعاد جهانی، نقش همۀ ما ملتها و افکار عمومی و دولتها در خشونت‌گستری در دنیا، بخصوص در خاورمیانه و افریقا قابل تفکر است. بایسته است که هرکدام از ما شهروندان جامعۀ بشری در هرکجای دنیا از خود بپرسیم که در کاهش میزان خشونت در دنیا، چه کارهائی کرده‌ایم و چه کارهای دیگری می‌توانیم انجام دهیم که ضمن اعتراض به تجاوزهای دولتها به حقوق بشر و حریم خصوصی افراد و پیشگیری آنها از وقوع این‌گونه خشونت‌گستری‌ها در آینده جلوگیری کنیم.

همینطور باورمندان به ادیان ومرام ها نیزاین مسئولیت بزرگ را دارند تا به رفع ابهام ها وخرافه ها، وبه خصوص شفاف کردن دین ومرام بپردازند وخشونت وترور را محکوم کنند ونه باورها را.

 

همبستگی ملی جمهوریخوهان ایران با قربانیان ترور اخیر وبا ملت فرانسه اظهار همدردی میکند وبه بازماندگان وباقیمانده کارکنان مجله «هفتگی شارلی» تسلیت میگوید.

ما معتقدیم راه مبارزه با ترور این است که همه باورمندان به حقوق بشر با یستی در حد مسئولیت خود هر گونه فضای خالی را که تروریستها با زور وجنایات پر می کنند با دفاع از حقوق یکدیگردر مقابل هرگونه تجاوزپرکنند.

 

 دیماه 1393

ژانویه 2015