بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

اعلامیۀ به‌مناسبت اول ماه می – روز همبسته‌گی جهانی طبقۀ…

جهانی دیگر ممکن است، اگر کارگران متشکل و متحد شوند! در…

زورگویی او قلدری 

نور محمد غفوری (د یوه ګران دوست د پوښتنې په ځواب…

از برج «عاج ایده ئولوژی انگاری» تا « فرودگاۀ اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید در جهان معاصر، دین نه‌تنها بحیث یک مسأله…

طرح قانون اساسی فدرال برای افغانستان

هرشخص یا هر گروه حق دارد در مورد کشورش طرح…

   یا پیراهن و تنبان یا مکتب  

     نوشته ی : اسماعیل فروغی        درحالی‌که اختلافات و تنش های درونی…

سناریو های احتمالی در برابر حکومت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان پسا طالبان را چگونه فروپاشی ای تمثیل…

مزاحمت

نوشته نذير ظفر تورنتو كانادا   ١٣ اپريل٢٠٢٥ نماندند.   تا   بهاران   را ببينم حرير    سبزه    زاران   را ببينم نماندند در  فضاى…

آیا انترناسیونالیسم مرده یا در شُُرُف مرگ است؟

نوشته: گریگ گودلز برگردان: آمادور نویدی انترناسیونالیسم: آیا مرده یا در حال مرگ است؟ سخت است…

ای داد خواهان!

امین الله مفکر امینی                       2025-17-04! زنـــــوای بیکسانِ میهـــــــن دلی آسمان گشته است…

سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟

- karl marx (1818-1883) مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟ آرام بختیاری مارکس،…

بجزعشق نبینی!

امین الله مفکر امینی       2025-31-03! عشق نـــدارد دین ومــذهب وطریقی دیگــــــــــربــــه هرطرف…

چشم انداز روابط آینده آمریکا وپاکستان وسرنوشت افغانستان

عارف عرفان     بر اساس گزارش ها اختلاف در درون دولت پنهان…

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه…

ترجمه. رحیم کاکایی موتاگیروف جمال زینوتدینوویچ دکترای علوم فلسفه، استاد دانشگاه دولتی…

 دهل جدیدی بر گردن داودزی دهل‌نواز سابق انداختند

اتن اول را یونس قانونی اجرا می‌کند تا به‌جایی برسد محمدعثمان…

شعار های قومی دشنه های آخته بر پیکر زخمی مردم…

نویستده: مهرالدین نویسنده تراژیدی های بی پایان افغانستان و دورنمای صلح…

    دولتها چگونه ایجاد واداره میشوند 

هرکه آنرا نیست ایستادن بپای خود توان  میشود  بیچاره و محتاج …

بایسته های عدالت قضائی وتأثیرآن برامنیت جامعه وعدالت اجتماعی 

نگارشی از سخی صمیم  از اثر اخیرم  بنام (ناگفته های از…

«
»

بمباران یوگسلاوی جنایت نامحدود

غرب از برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با موضوع تجاوز ناتو به یوگسلاوی جلوگیری کرد…

ا. م. شیری

نمایندگان پارلمان‌های روسیه (دومای دولتی و شورای فدراسیون) در رابطه با بیست و پنجمین سالگرد تجاوز کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی به جمهوری فدرال یوگسلاوی به اتفاق‌آراء درخواستی را خطاب به سازمان ملل متحد، سازمان‌ بین‌المللی پارلمانی و پارلمان‌های کشورهای خارجی تصویب کردند.

مجالس فدرال فدراسیون روسیه در آستانۀ بیست و پنجمین سالگرد تجاوز کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به جمهوری فدرال یوگسلاوی، لزوم ارزیابی منصفانه از این نقض فاحش قوانین بین‌المللی را که منجر به بی‌ثباتی در کار سازمان امنیت و همکاری اروپا شد و بر روابط بین کشورهای اروپایی تأثیر منفی گذاشت، یادآوری کردند.

مجالس فدرال فدراسیون روسیه نگرانی عمیق خود را نسبت به تلاش‌های مستمر غرب جمعی برای ارائۀ عمل تجاوزکارانه به جمهوری فدرال یوگسلاوی به جامعۀ بین‌المللی به عنوان یک عملیات حفاظت از صلح، برای فراموش کردن قربانیان بمباران ناتو به این کشور و مقصر دانستن صرب‌ها در شروع جنگ بالکان ابراز می‌دارند.

در فاصلۀ ماه مارس تا ماه ژوئن ١٩٩٩، در نتیجۀ بمباران و حملات موشکی وحشیانۀ نیروهای مسلح کشورهای عضو ناتو به زیرساخت‌های غیرنظامی، از جمله تأسیسات حمل و نقل و انرژی، و همچنین مؤسسات صنعتی، بیش از ٢ هزار غیرنظامی یوگسلاوی، از جمله ده‌ها کودک کشته شد. یوگسلاوی، این کشور مستقل کوچک در مرکز اروپا مورد حملۀ ٢٣٠٠ موشک بالدار و ١۴ هزار بمب قرار گرفت.

ارتش کشورهای عضو ناتو از مهمات با اورانیوم ضعیف‌شده وسیعاً استفاده کردند که خسارات جبران‌ناپذیری بر محیط زیست وارد کرد و باعث افزایش تعداد بیماران سرطانی در منطقه شد. ارزیابی مقیاس فاجعۀ زیست محیطی هنوز غیرممکن است.

حملات بی‌مجازات ناتو علیه یوگسلاوی، پیش‌شرط‌هایی را برای اقدامات نظامی جدید در سرتاسر جهان تحت پوشش ادعای کذایی مبارزه «برای ارزش‌های آزادی و دموکراتیک» فراهم کرد. اعتقاد غرب جمعی به خطاناپذیری و حق خود برای تصمیم‌گیری در مورد سرنوشت سایر ملت‌ها و کشور‌ها به پرورش یک رژیم نئونازی در اوکراین منجر شد که پس از کودتای ٢٠١۴ سیاست نسل‌کشی جمعیت روس و راه‌انداختن درگیری مسلحانه در خاک این کشور را در پیش گرفت.

مجالس فدرال فدراسیون روسیه سازمان ملل متحد، سازمان‌ پارلمانی بین‌المللی و پارلمان‌های کشورهای خارجی را برای محکوم کردن عملیات نظامی کشورهای ناتو علیه یوگسلاوی، برای مقابله با تلاش‌های مستمر بمنظور تحریف وقایع تاریخی مربوط به حوادث فاجعه‌بار سال ١٩٩٩ به نفع غرب جمعی،  اتخاذ تدابیری برای جلب کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی به مسئولیت حقوقی بین‌المللی بخاطر تجاوز به جمهوری فدرال یوگسلاوی فرامی‌خوانند.

درخواست تجدید نظر به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور، به دولت و سازمان‌های اجتماعی فدراسیون روسیه، سازمان ملل متحد، اتحادیۀ بین‌المجالس، مجمع پارلمانی اتحادیۀ بلاروس و روسیه، مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی، مجمع پارلمانی کشورهای مشترک‌المنافع، سازمان همکاری شانگهای، مجمع پارلمانی سازمان امنیت و همکاری اروپا، مجمع پارلمانی همکاری اقتصادی دریای سیاه، مجمع بین‌المجالس ارتدکس، پارلمان آمریکای لاتین، اتحادیۀ پارلمانی آفریقا، مجمع پارلمانی مدیترانه، مجمع پارلمانی آسیا، مجمع پارلمانی اتحادیۀ کشورهای جنوب شرقی آسیا، مجمع پارلمانی آسیا و اقیانوسیه، پارلمان آمریکای مرکزی (PARLASEN)، پارلمان کشورهای عضو بازار مشترک آمریکای جنوبی (MERCOSUR) و پارلمان‌های خارجی ارسال شده است.

نقل از: وب سایت ساوتسکایا راسیا 

پی‌نوشت مترجم:

به گزارش خبرنگار اسپوتنیک، غرب از برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با موضوع تجاوز ناتو به یوگسلاوی جلوگیری کرد. 

ممانعت غرب از برگزاری نشست شورای امنیت در ٢٩ مارس، این ضرب‌المثل پرمعنی ایرانی را یادآوری می‌کند: «تا کدبانو چوب برمی‌دارد، گربۀ دزد خود را پنهان می‌کند».

از آنجائیکه جامعۀ کشورهای غربی به رهبری امپریالیست‌های آنگلوساکسونی امروزه به هر دلیلی بر اکثر سازمان‌های به اصطلاح بین‌المللی سلطه دارد، بی‌خردانه تصور می‌کند که می‌تواند با اعمال نفوذ و استفاده از ماشین رأی اقمار خود، جرایم و جنایات بی‌حد و مرز خود را برای همیشه از صفحات سراسر به خون ‌آغشتۀ تاریخ پاک کند. اما داور تاریخ فراموشکار نیست و هرگز قضاوت نادرست نکرده و در آینده نیز نخواهد کرد. شکی نیست که «دیر و زود دارد، اما سوخت و سوز ندارد».

واضح است که همۀ تلاش و تقلاهای غرب برای جلوگیری قضاوت جهانی در مورد جرایم ارتکابی خود، قطعا ناشی از ترس است نه از قوت. و گر نه، «هر که را که حساب پاک است، از محاسبه چه باک است».

https://eb1384.wordpress.com/2024/03/30/

١١ فروردین- حمل ١۴٠٣