نو کانتی ها،- مخالف سوسیالیسم و ماتریالیسم دیالکتیکی

neukantism.نو افلاتونی آرام بختیاری نو کانتی ها؛ نیم قرن میان مارکسیسم و…

غم دوشینه و سرنوشت نافرجام و دردناک مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کشتی شکستگانیم ای بادشرطه برخیز  باشد که باز بینیم …

برگردان شعرهایی از ژنرال پاییز

زنده‌یاد “محمدعمر عثمان” ملقب به “ژنرال پاییز” در سال ۱۹۵۷…

خلق در دانه لری - مرواریت های ناب

قۉشیق ( دو بیتی )   داکتر فیض الله ایماق باید گفت که،…

آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

«
»

بشار اسد چگونه ابتکار جنگ را به دست گرفت؟

دو سال پیش سرنگونی رئیس جمهوری سوریه تقریبا اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسید و علی رغم مقاومت دولت، مخالفان همچنان به اعتراضات خیابانی و شورش‌های خود ادامه می‌دادند و حتی کار به جایی کشید که انفجار یک بمب در یک نشست امنیتی سطح بالا باعث شد تعدادی از مقامات ارشد دولت سوریه کشته شوند.


خبرگزاری آسوشتید پرس در گزارشی به بررسی چگونگی مدیریت جنگ توسط بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه پرداخته و می‌نویسد: رهبران کشورهای غربی پیش‌بینی می‌کردند که اسد طی چند ماه از قدرت برکنار خواهد شد و تقریبا هیچ‌کسی فکر نمی‌کرد که او بتواند سمت خود را حفظ کند. اکنون بشار اسد در حال آماده‌سازی خود برای رقابت‌های انتخاباتی است و می‌تواند ۷ سال دیگر رئیس جمهور سوریه بماند.

در این جا نگاهی می‌اندازیم به نحوه مدیریت جنگ با مخالفان و تروریست‌های خارجی توسط اسد:

اتحاد ارتش سوریه

هر چند در آغاز درگیری‌های سوریه، نیروهای زیادی به صف مخالفان پیوستند اما ارتش سوریه همچنان یک نیروی قدرتمند باقی ماند. با گذشت سه سال از درگیری‌های داخلی هنوز هیچ آثاری از عقب‌نشینی یا شکست در چرخه داخلی اسد و همچنین فرماندهان نظامیش به چشم نمی‌خورد و همه متحد هستند. علاوه بر این بشار اسد با تشکیل نیروهای شبه نظامی موسوم به نیروهای دفاع ملی از اقلیت‌های سوریه، توان نظامی خود را تقویت کرده است.

ورود حزب الله به درگیری

حزب الله لبنان از میانه‌های سال ۲۰۱۳ به درگیری‌های سوریه وارد شد. این اقدام باعث شد که هزاران چریک و نیروی متخصص لبنانی به اسد در حفظ دمشق و شهرها و روستاهای راهبردی این کشور در مجاورت لبنان کمک کنند.

جنگ نابرابر

دولت سوریه بدون اینکه خطری هواپیماهای آن را تهدید کند به نواحی که تحت کنترل اپوزیسیون و تروریست‌هاست حمله می‌کند. هر چند اپوزیسیون بیش از دو سال است که خواستار دریافت تسلیحات ضد هوایی از جامعه جهانی است تا توانایی سرنگونی هواپیماهای دولت سوریه را به دست آورد اما نگرانی غرب از اینکه چنین تسلیحاتی به دست افراطیون در سوریه برسد باعث شده است که از این اقدام خودداری کند. توانایی سوریه در به کارگیری نیروی هوایی قدرت ارتش را در مقابله با نیروهای مخالف به مراتب افزایش داده است.

توافق برای امحای تسلیحات شیمیایی

روسیه به عنوان متحد کلیدی سوریه در اوت ۲۰۱۳ برای جلوگیری از حمله موشکی احتمالی آمریکا به سوریه پیشنهاد داد تا دمشق تسلیحات شیمیایی خود را برای نابودی به جامعه جهانی تحویل دهد. این امر در حالی رخ داد که یک حمله شیمیایی در حومه دمشق صورت گرفت و صدها تن نیز کشته شدند.

انفعال و عدم واکنش باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا که استفاده از چنین تسلیحاتی را خط قرمز واشنگتن خوانده بود، خشم اپوزیسیون سوریه را برانگیخت و از سوی دیگر باعث شد وجهه بشار اسد تقویت شود.

جنگ افراطیون با میانه‌روها

ارتش آزاد سوریه به عنوان جناحی که از بین شورشیان این کشور مورد حمایت غرب است با ورود جناح‌های افراطی مرتبط با القاعده به صحنه درگیری‌های سوریه با مشکلات زیادی مواجه شد. این دو گروه پس از مدتی با یکدیگر درگیر شده و جنگ آن‌ها تاکنون به مرگ هزاران نفر از دو طرف منجر شده است.

علاوه بر این پس از اینکه گروه‌های تروریستی یک محموله تسلیحاتی را از ارتش آزاد سوریه گرفتند، آمریکا و متحدانش نیز اعتماد خود را به آن‌ها از دست دادند و روند اعطای تسلیحات نظامی به مخالفان اسد را متوقف کردند.

محاصره و مصالحه

خروج صدها شورشی از بخش قدیمی شهر حمص که به تازگی محقق شده به دولت اسد از نظر جغرافیایی این توانایی را می‌دهد تا از مرکز سوریه حملاتی علیه نواحی تحت کنترل شورشی‌ها در شمال صورت دهد. این توافق آتش‌بس یکی از تکنیک‌های دولت سوریه در مقابله با مخالفان را برجسته می‌کند و آن تکنیک محاصره و مذاکره است.

چنین توافق‌هایی باعث می‌شوند که شورشیان به دلیل محاصره ارتش سوریه، اسلحه‌های خود را به نیروهای دولتی تحویل داده و ناحیه تحت کنترلشان را ترک کنند. این موضوع همچنین نشان می‌دهد که دولت سوریه به دنبال انجام فعالیت‌هایی برای ایجاد صلح در این کشور نیز هست.

حامیان شورشیان

حامیان عرب شورشیان سوریه مدت‌هاست که بر سر میزان و نوع کمک خود به شورشیان این کشور اختلاف دارند. دلیل اصلی اختلاف مشهود بین کشورهای عربی، تنش‌ بین عربستان و قطر است. عربستان و متحدانش، قطر را به ارسال تسلیحات برای شبه نظامیان افراطی که در حال مبارزه با جناح میانه‌روتر شورشیان هستند، متهم می‌کنند.

همه این مسائلی که ذکر شد در کنار توانایی دمشق و همپیمانانش در مدیریت بحران باعث شده پس از سه سال از آغاز جنگ داخلی در سوریه، اسد خود را برای انتخابات ریاست جمهوری آماده کند و به آینده کشورش کاملا امیدوار باشد.