میان چشمه‌های شعر

مجموعه اشعاری از روناک آلتون برگردان به فارسی:زانا کوردستانی بانو "روناک توفیق…

افغانستان؛ میدان رقابت قدرت‌ها پس از خروج آمریکا

 نویسنده: مهرالدین مشید جایگاه مردم افغانستان در میدان رقابت های کشور…

عربستان در افغانستان چه می‌خواهد؟

Wahidullah Noorzai — Former Senior Military Officer, Field Strategist &…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش دوم)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

تجربه میدان در غرب افغانستان — از ادرسکن تا شیندند

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer, Military & Security…

روایت اسدالله کشتمند از جنگ افغانستان؛ مجاهدین، شوروی و قدرت‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=DGsTJnpdYQk مروز، ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۶، بار دیگر در خدمت رفیق عزیزم،…

غنچه‌های پژمرده

گزیده‌ی اشعار اسعد لُرزاده برگردان به فارسی: زانا کوردستانی شاعر و نویسنده‌ی کُرد…

شعرهایی از روناک آلتون

بانو "روناک توفیق محمد"  (به کُردی: ڕووناک تۆفیق محمد)، متخلص به…

زندگی بدون محدودیت یا مرگ ...!

مرگ برخلاف دید صوری٬ چون نیستی تام باور موجه نیست.…

طالبان؛ از سرکوب مخالفان تا مهندسی حذف هویت‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اگست ۲۰۲۱…

فراتر از فروپاشی؛ چگونه ملت‌ها پیش از شکست نظامی، شکست…

Wahidullah Noorzai Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field Strategist | Military…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش اول)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

 دشمنی با فارسی؛ بازتاب سیاست زبانی برتری‌جویانه طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید فارسی‌ستیزی؛ چهره پنهان سیاست زبانی طالبان برای بررسی  دقیق…

نسل‌کشی هزاره‌ها یک پروژه چندوجهی بود که ریشه در سیاست‌های…

افغانستان سرزمینی نیست مانند روسیه و یا هند که بزرگ‌تر…

اگزیستنسیالیسم؛ آزادیاست، یا ترس و مرگ؟

Existenzphilosophie. آرام بختیاری فلسفه وجودی انسان؛ آزادی بورژوایی، یا رهایی جامعه؟ آیا انحلال…

۱۱ سپتامبر جهان را تغییر داد؛ زندگی من را نیز…

از صبحی که آمریکا را تغییر داد تا میدان‌های افغانستان؛…

د سیاسي فعالیت لپاره د ایډیا او رهبر جوړول

نور محمد غفوری (هیله من یم چې دا لیکنه د سیاست…

پروفیسور استاد نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد نصیب الله سیماب سره چې د…

کتاب راز هستی

رسول پویان به زندانی که دل دربند آن زنجیر و برپا…

 اسلام سیاسی؛ از اصلاح دینی تا ایدئولوژی قدرت

 نویسنده: مهرالدین مشید اسلام سیاسی یکی از مهم‌ترین پدیده‌های فکری و…

«
»

برنامه‌ریزی برای پاشیدن تسلیحات بیولوژیکی ایالات متحدۀ آمریکا بواسطۀ پهپادها

ا. م. شیری

وزارت دفاع روسیه شواهد جدیدی از دخالت نهادهای دولتی و مقامات ایالات متحدۀ آمریکا در تحقیقات بیولوژیکی نظامی در آزمایشگاه‌های آمریکایی در خاک اوکراین ارائه داد.

دیروز ژنرال ایگور کریلوف، فرمانده نیروهای دفاع رادیوآکتیو، شیمیایی و بیولوژیکی نیروهای مسلح روسیه، مکاتبات هانتر بایدن، پسر رئیس جمهور آمریکا با کارمندان دفتر کاهش تهدیدات بیولوژیک وزارت دفاع آمریکا و پیمانکاران پنتاگون در اوکراین را افشا کرد.

محتوای این نامه‌ها حاکی از آن است که بایدن پسر نقش مهمی در ایجاد بنیان مالی برای کار بر روی عوامل بیماری‌زا در اوکراین بازی کرده است.

کریلوف اسامی مقامات آمریکایی را که در ساخت اجزای سلاح‌های بیولوژیکی در چنین آزمایشگاه‌هایی شرکت داشتند، برشمرد. یکی از چهره‌های کلیدی رابرت پوپ، کارمند وقت آژانس پشتیبانی از کاهش تهدیدات، مدیر برنامۀ کاهش تهدیدات بیولوژیک و مبتکر ایدۀ ایجاد یک انبار مرکزی میکروارگانیسم‌های بویژه خطرناک در کیف می‌باشد.

ژنرال کریلوف گفت: «پوپ در نامۀ خود به وزیر بهداشت اوکراین، اولیانا سوپرون (شهروند آمریکایی)، ضمن تأکید ویژه بر تأمین شرایط دسترسی متخصصان آمریکایی به تأسیسات بیولوژیکی اوکراین و شروع کار بر روی تشکیل انبار میکروارگانیسم‌ها در کی‌‌یف، از فعالیت‌های وزارت بهداشت اوکراین صمیمانه قدردانی می‌کند». وی با یادآوری چگونگی پایان یافتن چنین فعالیت‌هایی افزود: در اوایل فوریه ٢٠٢٢، تمام مواد بیولوژیکی بیماری‌زا از انبار با هواپیمای ترابری از طریق اودسا به ایالات متحدۀ آمریکا منتقل گردید.

وزارت دفاع روسیه با عطف توجه به واقعیت‌ توسعۀ تجهیزات پخش و استفاده از سلاح‌های بیولوژیک در ایالات متحدۀ آمریکا می‌گوید، که ادارۀ ثبت اختراع و علائم تجاری ایالات متحده مجوز پاشیدن حشرات آلوده در هوا بواسطۀ پهپاد را طبق سند شماره «ان ٨-٩۶٧- ٠٢٩» صادر کرده است. در متن توضیحات ثبت اختراع آمده است که با استفاده از این دستگاه می‌توان نیروهای دشمن را بدون خطر برای پرسنل ارتش آمریکا منهدم یا از کار انداخت.

Фото: Пресс-служба Совета Федерации РФ / РИА Новости

کنستانتین کاساچوف، رئیس کمیتۀ امور بین‌الملل شورای فدراسیون روسیه: تحقیق و بررسی آزمایشگاه‌های بیولوژیکی اوکراین برای امنیت فدراسیون روسیه بسیار مهم است.

در اسلایدهایی که کریلوف ارائه کرد، انواع مختلف مهمات برای پخش مواد شیمیایی و بیولوژیکی نشان داده می‌شود. امکان تجهیز کپسول آن‌ها با مواد سمی، رادیوآکتیو یا تخدیری و همچنین، با عوامل محرک بیماری‌های عفونی وجود دارد. کریلوف افزود: «درخواست شرکت اوکراینی «موتور سیچ» از شرکت ترکیه‌ای سازندۀ هواپیماهای بدون سرنشین «بایراکتار» بسیار جالب توجه است. ماهیت آن عبارت از این است که آیا می‌توان این پهپادها را به تجهیزات‌ها و مکانیسم‌هایی برای پاشیدن ذرات معلق در هوا با ظرفیت بیش از ٢٠ لیتر مجهز کرد؟ به لطف برد پروازی این نوع پهپادها تا ٣٠٠ کیلومتر و تجهیزات کانتینرهای آن‌ها با مواد بیولوژیکی، خطر واقعی استفادۀ گسترده از سلاح‌های بیولوژیکی در قلمرو فدراسیون روسیه وجود دارد. در واقع، ما اکنون در مورد توسعۀ تجهیزات فنی توسط رژیم کی‌یف بمنظور توزیع و کاربست سلاح‌های بیولوژیکی و امکان استفاده از آن‌ها علیه روسیه صحبت می‌کنیم».

باضافۀ این‌ها، لازم به ذکر است که داوطلبان به ویروس تب کریمه کنگو، هانتا ویروس و عامل موجد لپتوسپیروز آلوده شده بودند. نگرش تحقیرآمیز نسبت به اوکراینی‌ها مشخصۀ آشکار ایالات متحده است. در آنجا به کشورهای در حال توسعه بمثابه محل آزمایش اجزای سلاح‌های بیولوژیکی و مواد دارویی نگاه می‌کنند.

***

مطالب مرتبط:

١ــ اسلایدها: پسر رئیس جمهور ایالات متحدۀ آمریکا در تأمین مالی کار با عوامل بیماری‌زا در آزمایشگاه‌های بیولوژیکی اوکراین شرکت دارد.

٢ــ روسیه لیست افراد فعال در آزمایشات بیولوژیکی امریکا در اوکراین را منتشر نمود

٣ــ آزمایشگاه‌های بیولوژیک آمریکایی در اوکراین

۴ــ تلاش برای ساخت تسلیحات بیولوژیکی در اوکراین

۵ــ اختاپوس آزمایشگاه‌های بیولوژیکی نظامی ایالات متحدۀ آمریکا در اوکراین

۶ــ آزمایشگاه‌های بیولوژیکی با کاربرد دوگانه در جمهوری‌های شوروی سابق

***

منبع مرجع:

https://rg.ru/2022/04/01/biologicheskoe-oruzhie-ssha-namechali-raspyliat-s-bespilotnikov.html

٢۶ فروردین- حمل ١۴٠١