بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

آیا طالبان آمده اند ، تا ۳۴ ملیون شهروند افغانستان…

نوشته: دکتر حمیدالله مفید. بزرگترین دشواری که در برابر جهان اسلام…

 چند شعر کوتاه از لیلا_طیبی (صحرا) 

ذهنم، یوزپلنگی تیز پاست آه! بی‌هوده بود، دویدن‌هایم... آی‌ی‌ی        --غزال وحشی، کدام کنام…

«
»

بررسی سال ۲۰۲۱: افزایش نابرابری، فقر و گرسنگی 

منبع: مجله هفته

ترتیب و فرستنده: حسین تلاش

04.01.22

در چند ماه گذشته، مطالعات متعددی منتشر شده است که به اثرات اجتماعی سیاست بین المللی محدودیت های کرونائی می پردازد.

بررسی کوتاه آمار سال ۲۰۲۱

تحلیلی توسط کریستین کریس

افزایش نابرابری

گزارش دوسالانه نابرابری جهانی در ۷ دسامبر ۲۰۲۱ نشان داد که نابرابری جهانی به طور چشمگیری در نتیجه سیاست محدودیت های کرونایی افزایش یافته است و اکنون به سطح بسیار بالای آغاز قرن بیستم بازگشته است، دوران «اوج امپریالیسم غربی» .
این گزارش به معنای واقعی کلمه می گوید: «از سال ۱۹۹۵، سهم میلیاردرها از ثروت جهان از یک در صد٬ به بیش از سه درصد افزایش یافته است. این افزایش در طول همه گیری کووید تشدید شد. در واقع، سال ۲۰۲۰ شاهد بزرگترین افزایش ثروت میلیاردر ها در تاریخ بوده ‌ایم. بر اساس ارقام شرکت آلمانی بیمه آلیانز، ۴۱ درصد دارایی های خالص مالی متعلق به ۱ درصد طبقه برتر بوده است؛ این ارقام در ضمن نشان میدهد که تا ۸۴ درصد ثروت جهان در اختیار۱۰ درصد طبقه ب است. 
بنابراین، سیاست محدودیت های کووید منجر به افزایش منحصر به فرد قدرت اقتصادی در میان نخبگان قدرت (سیاسی/ اقتصادی) که بخش بسیار کوچکی از جمعیت جهان را تشکیل میدهند شده است.

افزایش قیمت مواد غذایی

در ۲ دسامبر ۲۰۲۱، فائو، سازمان خواربار و کشاورزی جهانی سازمان ملل متحد، در گزارش ماهانه خود که در مورد تحولات قیمت جهانی غذا منتشر کرد٬ نشان داد که قیمت مواد غذایی در نوامبر ۲۰۲۱ ،۲۷ درصد گرانتر از ماه مشابه یکسال قبل یعنی نوامبر ۲۰۲۰ بوده است. 

بر اساس محاسبات فایو در مقایسه با میانگین قیمت مواد غذایی نسبت به یک دوره شش سال قبلی، قیمت ‌ها برای شش سال یعنی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ (سطح شاخص ۹۵.۳) در نوامبر ۲۰۲۱ (سطح شاخص ۱۳۴.۴) ۴۱ درصد گران ‌تر شده است. ۴۱ درصد افزایش قیمت برای اقشار فقیرتر جمعیت، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، مبلغ بسیار زیادی است، اما قطعاً برای اقشار پایین در کشورهای صنعتی نیز پول زیادی محسوب میشود. سیاست محدودیت‌ های کرونائی و قرنطینه منجر به افزایش قیمت مواد غذایی شده است که به طور مستقیم و گسترده به طبقات پایین٬ آسیب می رساند. غذا های اصلی اکنون از نظر اسمی و واقعی گرانتر٬ از دوره پس از جنگ دوم جهانی هستند.

افزایش سوء تغذیه

شاخص جهانی گرسنگی ۲۰۲۰ در اکتبر ۲۰۲۱ منتشر شد نشان میدهد که شیوع سوء تغذیه در سراسر جهان دوباره در سال ۲۰۲۰، آنهم «پس از چندین دهه کاهش»، به شدت افزایش یافته؛ شاخص از حدود هشت درصد از جمعیت جهان در سال ۲۰۱۹؛ یا معادل ۶۴۰ میلیون نفر تا حدود ۱۰ درصد یا معادل ۸۰۰ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ افزایش را نشان میدهد، افزایشی در حدود یک پنجم یا تقریباً ۱۶۰ میلیون نفر (محاسبات طبق آمار استاتیتا)؛ تا نوامبر ۲۰۲۱، قیمت مواد غذایی اصلی ۳۷ درصد در مقایسه با میانگین سال ۲۰۲۰ افزایش یافته بود. این وضعیت برای آمار احتمالی سال ۲۰۲۱ نیز نوید خوبی ندارد، آمار سوء تغذیه و گرسنگی٬ احتمالاً در سال ۲۰۲۱ افزایش بیشتری خواهد یافت.

در گزارشی که در ژانویه ۲۰۲۱ منتشر شد، آکسفام تخمین زد که حداقل ۶۰۰۰ نفر دیگر در روز در نتیجه کرونا و اقدامات سیاسی مرتبط با آن در پایان سال ۲۰۲۰ از گرسنگی می میرند. بسیاری از آنها احتمالاً کودک هستند. در سپتامبر ۲۰۲۰، گرد مولر، وزیر توسعه فدرال وقت (حزب سوسیال مسیحی آلمان / باواریا) گفت: «مردم به مراتب بیشتر از عواقبی محدودیت های کرونائی و قرنطینه جان خود را از دست خواهند داد تا ویروس». یک واقعیت، با توجه به افزایش شدید قیمت مواد غذایی ضروری و افزایش فقر در طبقات پایین جامعه، این در حالیست که بعید است که اوضاع در سال ۲۰۲۱ بهتر شود.

در سال ۲۰۲۲ چه چیزی در انتظار ما است؟

خطر به وقوع پیوستن نا آرامی های مرتبط با گرسنگی در سال ۲۰۲۲ کم نیست، چیزی مانند بحران تورتیلا در مکزیک در سال ۲۰۰۷، یا قیام هایی مانند «بهار عربی» از سال ۲۰۱۰، که این شورش ها یک مورد مشابه داشتند٬ همه به دلیل خشم و اعتراض به افزایش شدید قیمت مواد غذایی ضروری و اولیه بوقوع پیوستند.

حالا بیائید این تحولات اجتماعی نگران‌ کننده را به کوهی از بدهی‌ های کم نظیر تاریخی اضافه کنیم. 

صندوق بین المللی پول در ۱۵ دسامبر ۲۰۲۱ گزارش داد که بدهی جهانی در سال ۲۰۲۰ به طرز چشمگیری افزایش یافته و رکورد جدیدی به میزان ۲۲۶۰۰۰ میلیارد دلار یا ۲۵۶ درصد از محصول World national product  تولید شده جهانی را به ثبت رسانده است. یعنی حجم بار سنگین اقدامات کرونایی که دولت‌ ها به عنوان راهکار مقابله با پاندمی انجام داده‌ اند٬ اکنون به‌ شدت تمام به دوش اقشار فقیر و آینده بشریت منتقل شده است، آنهم طبعا به زیان نسل‌ های بعدی که روزی مجبورند بدهی ‌های ما را بپردازند.

اگر در سال ۲۰۲۲ به دلیل افزایش نابرابری توزیع در سراسر جهان، افزایش قیمت مواد غذایی و افزایش گرسنگی، ناآرامی ها، اعتراضات و قیام ها در مقیاس وسیع رخ دهد، این امر می تواند به سرعت در بازار های مالی بین المللی٬ عواقب خطرناکی داشته باشد و باعث ایجاد یک بحران مالی و اقتصادی در جهان شود. 

پروفسور دکتر کریستین کریس، متولد ۱۹۶۲: 

تحصیلات و دکترا در اقتصاد و تاریخ اقتصادی در LMU مونیخ. نه سال کار به عنوان بانکدار؛ هفت سال آن به عنوان بانکدار سرمایه گذاری. از سال ۲۰۰۲ استاد امور مالی واقتصاد در دانشگاه آلن. نویسنده هفت کتاب: Science Bought ۲۰۲۰؛ اصل مفیستو  (Mopheito)در اقتصاد ما (۲۰۱۹)؛ BWL Blenden Wuchern Lamentieren ۲۰۱۹، همراه با Heinz Siebenbrock؛ تبلیغات بدون تشکر (۲۰۱۶); تحقیق خریداری شده (۲۰۱۵); سایش و پارگی برنامه ریزی شده (۲۰۱۴); جنون سود (۲۰۱۳). سه دعوت به بوند ستاگ آلمان به عنوان کارشناس مستقل (سبزها، چپ، حزب سوسیال دمکرات آلمان). مصاحبه های تلویزیونی، رادیویی و مجلات متعدد، سخنرانی ها و نشریات عمومی. عضو ver.di و مسیحیان برای نظم اقتصادی عادلانه.

منتشر شده در روسیه امروز