اعلامیۀ به مناسبت روز جهانی زن

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان بشریت برابری‌طلب و آزادی‌خواه در حالی به…

تلاشی های خانه به خانه و حرمت شکنی مهاجمان انتحاری

نویسنده: مهرالدین مشید جنایت های جلیقه پوشان انتحاری و سفید نمایی…

خانقاى دل

نوشته نذیر ظفر بیا که حضرت می شیخ خانقای منست بیا…

دموکراسي د ګډ کار کولو هنر دی

نور محمد غفوری سریزه: دموکراتان باید پخپله د دموکراسۍ د بنستیزه کېدو،…

نگاهی به یک نگاه نادرست در مورد نام زبان پارسی 

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ————————————‫-‬ از مدت ها به این سو در…

زبان پارسی چون ستاره!

امین الله مفکرامینی                    2025-23-02! درآسمـــــانِ ادب، نورافشان است پارسی چون ستـاره چه بازیب…

چیستی عشق؟

چیستی در پی علت و مبدا گرایی پدیده می باشد٬ که…

میدان هوایی بگرام

گیریم که ادعای غلط ترامپ در مورد حضور چینائی ها…

دلبری مهرورز!

امین الله مفکر امینی                         2025-22-02! دلبـری مهــــرورزی دارم که دیـــده و دلم…

غیابت رهبران طالبان بازی استخباراتی یا آغاز یک سونامی وحشتناک

نویسنده: مهرالدین مشید خود کامگی ملاهبت الله و نارضایتی و خشم…

خانه های مردم افغانستان دور از دسترس مردم

زمانی " خانه ملت " که منظور پارلمان افغانستان است…

عاشق وفاسق!

امین الله مفکر امینی      2025-20-02! درعشـق وعاشقـــــی گردربزم عشق نمیســـــــوزی مشـــــو ز این…

«حزب باد»: تحلیل پدیده فرصت‌طلبی و تبعیت از جریانات غالب…

«حزب باد Opportunism»: تحلیل پدیده فرصت‌طلبی و تبعیت از جریانات…

        زیارتگاه امام صاحب ولایت کندز دومین شهر مذهبی افغانستان

  نوشته کریم پوپل مورخ ۲۱ فبروری ۲۰۲۵    مقدمه  ولسوالی امام صاحب با داشتن…

روایتی از کشت زار های خستۀ رنگین کمان خاطره ها

نویسنده: مهرالدین مشید این هم می گذرد ما مرده ایم، مرده ی در…

             تاریخچه نام گردیز

نوشته : کریم پوپل مورخ ۱۵فبروری ۲۰۲۵ بسیاری از دوستان یکی از…

مماشات خویشتن دارانۀ غرب با طالبان و پراگنده گی مخالفان…

نویسنده: مهرالدین مشید نشست های بیرونی پیرامون افغانستان؛ بستر سازی برای…

چاپنداز

بزکش، پهلوانی که  با سواری اسب، بز را به دایره…

انارستان دل 

رسول پویان  دل ز درد و داغ هجران بی‏نوا افتاده است  برگ…

«
»

انتخابات ــ مظهر دیموکراسی یا مایه ی افتراق ؟

                   نوشته ی : فروغی

       پروسه ی انتخابات با همین خصلت و ماهیت تقلب پذیر به شیوه ی امریکایی – انگلیسی اش ، نه تنها ما را به دیموکراسی واتحادملی نزدیک ترنکرده است ، بلکه مظاهرِخشن قوم پرستی ، دین گرایی و برتری طلبی های گروهی – حزبی را که همه در تقابل با دیموکراسی قراردارند ، چنان تقویت نموده که حتا خطربحران های خطرناک و از هم پاشی ملی را به وجود آورده است .

       به اساس احصاییه ها و بررسی های سازمان های معتبر و رسمی داخلی و بین المللی ، افغانستانِ امروز( درست پس از چند دورانتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری ) ؛ بی ثبات تر، کم زورتر ، محتاج تر ، دین گرا تر ، فاسدتر و بی اتفاق ترازهرزمان دیگرشده است .

       ترویج فرهنگ قدرت طلبی و ثروت اندوزی از سوی حامیان بین المللی انتخابات ، رهبران همه ی گروه ها ، احزاب و تنظیم ها را به جای طرح برنامه های ملی و عام المنفعه ، از اولین روزهای ایجاد تکت های انتخاباتی ، به فکر غصب مقامات بلندتر دولتی و کسب قدرت و ثروت بیشتر مشغول داشته است .

       ترویج فرهنگ قدرت طلبی و ثروت اندوزی ، روی تمام گروهها و رهبران قدرت طلب و پول پرست آنان اثر گذاشته ، در برخی از آنان چون جمعیت اسلامی ، حتا سبب چند پارچه گی بیشتر شان نیز گردیده است .

       شرکت تعدادی ازرهبران جمعیت در تکتهای گونه گون انتخاباتی ( قانونی ، نور و اسماعیل خان با حنیف اتمر ؛ امرالله صالح وزیر داخله ی 27 روزه با محمد اشرف غنی ؛ احمدولی مسعود با بیرقی مستقل و جدا از جمعیت ؛ عبدالله عبدالله و صلاح الدین ربانی با دوستم و خلیلی ) ، بخوبی گواه چندپارچه گی یکی ازقدرتمند ترین نیروهای جهادی در صحنه ی سیاست و انتخابات افغانستان است ــ نیرویی که در صورت یکپارچه گی درونی و ائتلاف با برخی احزاب و گروههای هم طرازش می توانست یکی از پله های با وزن انتخابات سال آینده را تشکیل بدهد .

     به باورآگاهان انتخابات افغانستان تا زمانی نمیتواند مظهردیموکراسی شناخته شده ، سبب قدرتمندی افغانستان و تحکیم عدالت ، وحدت  و ثبات شود که  مردم به بیداری لازم دست یافته ،  دزدان ، غاصبان و فاسدان را هرگز به رهبری خود انتخاب ننمایند .

    یک نگاه کوتاه به انتخابات سایر کشورها به ما نشان می دهد که  مردمانِ بیداروباشعورتمام کشورهای مرفه و متمدن جهان هیچگاهی دزدان و فاسدان را به رهبری خویش انتخاب ننموده اند  .