هستی، بود و است !

امین الله مفکر امینی                        1015-22-12! بهشتِ این دنیا را مفروش به نسیــــه…

از روایت سازی تا مهندسی نفوذ و تاثیر گذاری بر…

 نویسنده: مهرالدین مشید     سفید سازی، معامله و مهار؛ الگوهای نوین تعامل…

د ارواښاد سمیع الدین « افغاني » د پنځم تلین…

نن  د ارواښاد  سمیع الدین « افغاني »  چې  د…

از نیم قرن دست آلودگی بیگانگان

باید درس عبرت گرفت ! افغانستان در جغرافیای موجود جهان از…

به پیشواز شب یلدا

دوباره نوبت دیدار یلداست شب برف است و یخبندان و سرماست دگر…

فیثاغورث

نوموړی د نړۍ تر ټولو لوی فیلسوف او ریاضي پوه…

آنارشیسم؛ نوستالژی اتوپی است

Anarchism.  آرام بختیاری ناکجاآباد مدینه فاضله، شوق دیدار بهشت زمینی بود.   واژه یونانی…

ایستاده گی طالبان در برابر جریان شکست ناپذیری تاریخ

نویسنده: مهرالدین مشید فرهنگ تسامح گرای خراسان تاریخی و ستیزه جویی…

علم او ټکنالوژي؛ د رښتینې خپلواکۍ محور

په اوسني عصر کې د نړۍ بڼه په بشپړه توګه…

تله‌ی «شرِ کوچک‌تر»؛ چرا نباید بد را در برابر بدتر…

هانا آرنت، فیلسوفی که عمر خود را صرف مطالعه ریشه‌های…

هستی، انسان و عدم 

رسول پویان  عمری گذشت در خم و پیچ مدام هیچ  بـودن نـدیده مانـدن کس در دوام هیچ  جاه و جلال و قـدرت آدم فـسـانه بود  ابحـاری در سـراب تخیّـل تمــام هیچ  زور…

            ائتلاف های شکننده و شجره نامۀ سیاه سیاستگران افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید تغییر ناپذیری طالبان و ناتاثیر گذاری مخالفان اعتماد…

             خواب ظلمانی

خفتگا ن رویا ی  یک  آرا مش ا ند  همچوکشتی بسته…

      نسبت ونسبیت 

نسبت بیان منسوب ومربوط ،ربط وتعلق وبا مفاهیم تناسب ،متناسب…

این هم بیاد تاریخ بماند

قومگرایی و ائتلاف ها بر بنیاد قومیت حلال مشکل افغانستان نیست! گرایش…

چرا اخلاق در همه‌ عرصه‌های زنده‌گی میان بیش‌ترین بشرِ قرنِ…

اخلاق‌نگری به سیاست‌مدارانِ بد اخلاق: مورد ترامپ محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب-دینی فلسفی من…

برابری حقوی + استعداد ذاتی = شایسته سالاری...!

انسان ها٬ نظر به توانایی های ذاتی برابر آفریده نشده اند.…

مرغ رویا  

رسول پویان  مسوزان بال پـرواز پرستـوهـای زیبا را   میفگـن در قفسهای طلایی…

تعامل که انزوا؟

نور محمد غفوري په نړیوالو اړیکو کې د هېوادونو برخلیک د…

از کابل تا دیاسپورا؛ روایتی از هفت خوان رنج های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ در گره گاۀ تروریسم و مردم این…

«
»

افزایش کارشناسان

مترجم: ک. رادین برگرفته از : «ساویتسکایا راسیا»، شماره ۶۴ (۱۵۱۷۹)، ۱۸ ژوئن ۲۰۲۲ *

در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲، تعداد روس‌هایی که زیر خط فقر زندگی می‌کنند تقریباً ۶۹ درصد افزایش یافته است. این خبر نتیجه تحقیقات «Rosstat» (سرویس فدرال آمار دولتی فدراسیون روسیه) است. این اطلاعات رسمی‌ یک نهاد دولتی است که به مقامات روسیه پاسخگو است. در واقع، به گفته کارشناسان مستقل، این رقم باید حداقل دو برابر شود. طبق برآورد «Rosstat»، در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲، شمار افرادی با درآمد زیر خط فقر برابر با ۲۰/۹ میلیون نفر بود. در همان زمان، در پایان سال ۲۰۲۱، این وزارتخانه ۱۲/۴ میلیون روس را زیر خط فقر گزارش کرد. به این ترتیب، در سه ماه اول سال ۲۰۲۲، تعداد افراد فقیر در روسیه ۸/۵ میلیون نفر افزایش یافت.

در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ «Rosstat»، حداقل درآمد کافی برای زندگی در روسیه را ۱۲۹۱۶ روبل در نظر گرفته بود.

در مقایسه با سال ۲۰۲۱، متوسط ​​درآمد روس‌ها از ۴۷۶۹۴ روبل به ۳۶۲۳۴ روبل کاهش یافت که کاهش ۲۴ درصدی را نشان می‌دهد. در همان زمان، متوسط ​​حقوق از ۶۲۸۲۸ روبل به ۶۰۱۰۱ روبل یا ۴/۳ درصد کاهش یافت. از تعداد شاغلان ۸۰۰ هزار نفر کاهش یافت. حجم پرداخت‌های اجتماعی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ نسبت به فصل قبل ۱۹/۴ درصد کاهش داشته است.

«Rosstat»از سال ۱۹۹۲ تعداد افراد با درآمد نقدی زیر خط فقر تعیین شده را تخمین زده است. در سال ۲۰۲۱ روش محاسبه خط فقر تغییر کرد. اکنون آن با هزینه سبد مصرف‌کننده در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ مطابق با تورم تنظیم شده است.  

وضعیت به حدی بحرانی است که «Rosstat» مجبور شد اعتراف کند که دولت، همراه با حزب حاکم روسیه متحد، تقریباً ۶ درصد از جمعیت کشور را تنها در سه ماه به «پشت خط فقر» فرستاده است. به‌طور کلی، این یک فاجعه است. یکی از دلایل اصلی چنین فقیر شدن سریع هموطنان البته تورم است که به‌سرعت از رشد درآمد پیشی گرفته است.

درآمد واقعی موجود، پس از بهبودی کوتاه‌مدت، با سرعت بی‌سابقه‌ای شروع به کاهش کرد. و آنچه که بیش از همه نگران‌کننده است، این است که دولت نمی‌تواند کاری در مورد آن انجام دهد. افزایش اشتغال بسیار دشوار است. دولت جرأت افزایش حقوق بازنشستگی، مزایای اجتماعی و حقوق کارمندان دولت و کمک به فقرا برای عبور از خط فقر را ندارد، ضمن متقاعد کردن مردم که این امر باعث تورم بیشتر می‌شود. در نتیجه فقط افراد فقیر بیشتر می‌شوند.

تحریم‌های بین‌المللی و خروج داوطلبانه تعداد زیادی از شرکت‌های غربی از روسیه، مکانیسمی ‌را که تعادل بخشی قابل توجه از جمعیت را در نزدیکی خط فقر بحرانی ممکن می‌سازد، درهم شکست. صنعت و کشاورزی داخلی مدت‌ها پیش و به‌طور غیرقابل برگشتی نابود شد، از این‌رو این وضعیت کشورهای خارجی را نجات داد.

بانک روسیه در بیانیه‌ای که پس از نشست هیأت مدیره در ۱۰ ژوئن منتشر کرد، نشان داد که تجارت خارجی روسیه همچنان در حال کاهش است. اکنون آهنگ کاهش واردات از نرخ کاهش صادرات بیشتر شده است. این یک مانع جدی برای احیای کار شرکت‌هایی است که به‌شدت به تأمین مواد و اجزای خارجی وابسته هستند.

آری، جایگزینی واردات نیازمند تجهیزاتی است که عرضه آن در شرایط تحریم نه‌تنها رشد نمی‌کند، بلکه همچنان رو به کاهش است. برای شرکت‌های بخش مصرف‌کننده، یافتن کارگرانی برای ایجاد صنایع جدید بسیار دشوار است. کاهش بیکاری در شرایط کاهش تولید صنعتی و کاهش تولید ناخالص داخلی تنها نشان‌دهنده تغییر در ساختار اشتغال است. تعداد افرادی که برای افزایش رفاه کار می‌کنند در حال کاهش است. در واقع، اکنون ما می‌توانیم در مورد آغاز بازسازی ساختاری اقتصاد روسیه صحبت کنیم.

حقیقت در آن نیست که در مورد ضرورت آن «الویرا نابیولینا»، رئیس بانک روسیه صحبت کرده است. به‌جای جایگزینی واردات، کشور مدلی را دریافت کرد که در آن رشد تولید ناخالص داخلی به حساب کاهش سطح کلی زندگی تمام می‌شود.

* https://www.sovross.ru/articles/۲۲۷۹/۵۷۴۶۷