ائتلاف های شکننده و شجره نامۀ سیاه سیاستگران افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید تغییر ناپذیری طالبان و ناتاثیر گذاری مخالفان اعتماد…

             خواب ظلمانی

خفتگا ن رویا ی  یک  آرا مش ا ند  همچوکشتی بسته…

      نسبت ونسبیت 

نسبت بیان منسوب ومربوط ،ربط وتعلق وبا مفاهیم تناسب ،متناسب…

این هم بیاد تاریخ بماند

قومگرایی و ائتلاف ها بر بنیاد قومیت حلال مشکل افغانستان نیست! گرایش…

چرا اخلاق در همه‌ عرصه‌های زنده‌گی میان بیش‌ترین بشرِ قرنِ…

اخلاق‌نگری به سیاست‌مدارانِ بد اخلاق: مورد ترامپ محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب-دینی فلسفی من…

برابری حقوی + استعداد ذاتی = شایسته سالاری...!

انسان ها٬ نظر به توانایی های ذاتی برابر آفریده نشده اند.…

مرغ رویا  

رسول پویان  مسوزان بال پـرواز پرستـوهـای زیبا را   میفگـن در قفسهای طلایی…

تعامل که انزوا؟

نور محمد غفوري په نړیوالو اړیکو کې د هېوادونو برخلیک د…

از کابل تا دیاسپورا؛ روایتی از هفت خوان رنج های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ در گره گاۀ تروریسم و مردم این…

هویت و عوامل تعیین‌کننده آن: بررسی علمی و تحقیقاتی

نور محمد غفوری خلاصه هویت یکی از مفاهیم بنیادین علوم اجتماعی و…

نقد متافیزیک؛ شرط انقلابی بودن،شد

Metaphisik. آرام بختیاری متافیزیک؛ میان الاهیات، و هستی شناسی توهمی.   آغاز بحث متافیزیک…

جهان در آستانهٔ زوال دموکراسی

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نقطهٔ…

اتحاد 

تابکی در رنج  و دوری ها ستیم موج  نا  پید ا…

نان آوران کوچک

   ساجده میلاد در ازدحام جاده در شب ها  کودکی پرسه می‌زند هر…

یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

«
»

اروپا مزایای اقتصادی ناشی از همکاری تسلیحاتی با اوکراین را به صلح ترجیح می‌دهد

تارنمای پولیتیکو نوشت: پارلمان اوکراین در حال حاضر درباره لغو محدودیت های جنگی صادرات سلاح های داخلی تصمیم گیری و الگوهای متفاوتی را برای همکاری های بین المللی بررسی می‌کند.

ممنوعیت صادراتی در ابتدای حمله روسیه به اوکراین، تضمین حفظ تسلیحات نظامی ضروری در داخل کشور را هدف قرار می داد و اگر قرار بود که اوکراین در جنگ با دشمنی که به لحاظ انبار تسلیحاتی به مراتب بزرگتر بود ادامه دهد، باید همه تسلیحات لازم را دریافت می کرد.

با این حال، با گذشت زمان، ظرفیت تولید اوکراین فراتر از آنچه که در قراردادهای دولتی و بودجه دولت دیده شده بود، افزایش یافته است. به عنوان مثال، اکنون تخمین زده می‌شود که بخش نظامی خصوصی اوکراین ظرفیت تولید بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار پهپاد و سامانه های جنگ الکترونیکی (EW) کنونی را دارد.

یکی از احتمالات برای بهره برداری از چنین ظرفیتی این است که شرکای بین المللی با پیروی از الگوی دانمارک، سلاح های را از تولید کنندگان داخلی در اوکراین برای تامین نیاز این کشور خریداری کنند.

مدل دانمارکی یک رویکرد نوآورانه است که به کشورهای شریک اجازه می‌دهد به جای اهدا تجهیزات نظامی از ذخایر خود، هزینه‌های خرید سلاح را به طور مستقیم به تولیدکنندگان داخلی اوکراین اختصاص دهند. این روش ابتدا توسط دانمارک مورد استفاده قرار گرفت، زیرا ذخایر موجود برای ارسال به اوکراین کاهش یافته بود. با تأمین مالی صنایع دفاعی اوکراین، این مدل تضمین می‌کند که نیروهای اوکراینی تجهیزات متناسب با نیازهای خود را دریافت کنند.

امکان دیگر صادرات تسلیحات تولیدی در داخل است. حامیان این رویکرد می گویند که عوارض و درآمدهای حاصل از صادرات باعث تقویت مالی برای توسعه بیشتر قابلیت های جدید و همچنین افزایش بودجه برای تامین نیازهای داخلی از طریق تدارکات دولتی می شود.

برای متحدان اوکراین به ویژه اروپا صادرات احتمالی تجهیزات نظامی اوکراین می‌تواند، به‌ویژه با ارائه تجهیزات آزمایش‌شده در میدان نبرد مزایایی داشته باشد. تولیدکنندگان نظامی اوکراین طی جنگ پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشته‌اند.

اما فراتر از این، مساله صادرات تسلیحات اوکراینی از اکوسیستم دفاعی جدید اروپا حمایت می کند.

ارتش های اروپایی از دسترسی به تولید تسلیحات داخلی اوکراین سود زیادی خواهند برد و این امر به آنها اجازه می دهد تا سربازان را در جنگ با هواپیماهای بدون سرنشین آموزش دهند، واحدهای پهپادی را در ساختارهای فرماندهی ادغام کنند و در نتیجه با واقعیت های جنگ مدرن با هزینه اندک سازگار شوند.

برای اروپا، راه‌اندازی صنایع پهپادی خود از صفر، سال‌ها طول می‌کشد، در حالی که مشارکت با اوکراین راه‌حلی در دسترس برای پر کردن خلاها در قابلیت تولید در این بخش است.

پولیتیکو با اشاره به بعید بودن آتش بس در اوکراین، نیاز به تقویت نیروهای مسلح و قابلیت های دفاعی این کشور را عامل همکاری بیشتر آن با اتحادیه اروپا توصیف کرد و نوشت اقتصاد کی یف نیز با این روش از منافع تسلیح دوباره اروپا بهره مند می شود.