سوز وگداز!

امین الله مفکر امینی  2025-11-08! سوزوگدازِعشق،سوزد جسم وجانـــــــم زگٌدازیکه است بســـوز،روح وروانــــم ای اهلِ…

رسول همذاتوف

رسول همذاتوف (آواری: ХӀамзатил Расул؛ ۸ سپتامبر ۱۹۲۳ – ۳ نوامبر ۲۰۰۳) شاعر اهل اتحاد…

دنباله‌ی مانی‌فی‌ستِ مکتبِ دینی فلسفی من بیش از این نه…

خیلی متأسفیم برای بسیاری‌ها که دانش‌کستری را تنها با شنیدن…

افغانستان در پرتگاۀ مثلث جدال‌های قومی، تروریسم طالبانی و رقابت‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید وقتی قومیت سلاح می‌شود، ترور حکومت می‌کند و…

غزۀ خونین

غـزه که جهـنـم زمین گردیدست از کینۀ شـیطـان لعین گردیدست درقحطی دایمی…

 فـرضـیـات ادبـیـات مـارکـسـیـسـتـی

ـررسـی انـتـقـادی دربـارۀ نـظـریـات مـطـرح شـده دربـارۀ ادبـیـات مـارکـسـیـسـتـی، کـه بـه آن…

سخن‌دان روزگذار

ای وای آن درخت شگوفان (شکست و ریخت) کاج بلند ز…

گاهنامه محبت 

شماره دوم سال ۲۸م گاهنامه محبت از چاپ برآمد. پیشکش…

صنف کوچک؛ اما مکانی مشهور و سرشار از معنویت

نویسنده: مهرالدین مشید صنفی ساده و بی آلایش؛ اما نمادی از…

د پښتو ژبې په ډګر کې پېژندل شوی کیسه او…

له ښاغلي کریم حیدري سره، چې د پښتو ژبې په…

در آینه‌ی تاریخ، در سایه‌ی نفرت

« روایتی از یهودیت و پدیده‌ی یهودستیزی» فرشید یاسائی پیشگفتار: زخم ماندگار…

یا من نه دیدم، یا فرزندان یاسین خموش قدر‌ نه‌شناس…

محمدعثمان نجیب «زنده‌گی در زنده‌گی بی زنده‌گی، بازنده‌گی‌ست» ـ یاسین خموش خموش خالق…

واکاوی فرصت های از دست رفته و امکان رهایی افغانستان…

نویسنده : مهرالدین مشید از سایه‌ی ترور تا افق رهایی؛ بررسی…

مرگ‌اندیشی و مرگ‌آگاهی

اغاز زیستن در آینه‌ی فنا، بیداری در افق حقیقت مقدمه مرگ، یکی از…

آزادی، برابری، و برادری

تتبع و نگارش  میرعبدالواحد سادات   آزادی، برابری، و برادری آرمان تاریخی  پر تاثیر…

  افغانستان کشور واحد وتجزیه ناپذیراست

         ما یان گل یک باغ  وبری این گلشن  فا میل بزرگ…

تاریخِ من، خون و خاکستر 

روایتِ افغانستان ای خاکِ من، ای نامِ زخمی از هزاران سالِ…

دمیدن صور در نفخ خاطره ها

نویسنده: مهرالدین مشید از سنگ بابه کلان تا سنگ های سوخته…

آرامگاه مونیخ !

تاریخ انتشار :28.07.2025 hoshyaresmaeil2017@hotmail.com سیرک تابستانی «همکاری ملی برای نجات ایران» در…

انار مفتی

خانم “انار مفتی” (به کُردی: هەنار موفتی) شاعر کُرد زبان،…

«
»

اروپا؛ بازنده بزرگ بحران اوکراین

«رئیس‌جمهور ترامپ به‌وضوح اعلام کرده که بر صلح تمرکز دارد. از شرکای خود هم انتظار داریم که به این هدف متعهد باشند. ما کمک‌ها را متوقف و بازبینی می‌کنیم تا مطمئن شویم که در جهت یافتن یک راه‌حل مؤثر هستند.»

کاخ سفید درباره میزان و دامنه کمک‌های تحت تأثیر این تصمیم یا مدت‌زمان این توقف اظهارنظری نکرد. پنتاگون هم جزئیات بیشتری ارائه نداد. دفتر زلنسکی و سفارت اوکراین در واشنگتن هم به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ ندادند.

از سوی دیگر بزرگترین قدرت‌های اروپایی همزمان با تدوین برنامه‌هایی برای آتش بس در اوکراین، به دنبال مصادره بیش از ۲۰۰ میلیارد یورو از دارایی‌های روسیه هستند.

روزنامه فایننشال تایمز در مطلبی نوشت: فرانسه و آلمان به عنوان کشورهایی که مدت‌ها مخالف مصادره اموال روسیه بودند، در حال گفت‌وگو با انگلیس و سایر کشورهای اروپایی برای یافتن راه‌هایی هستند که بشود از این دارایی‌ها استفاده کرد.

آمریکا به شدت نیازمند آتش‌بس در موضوع اوکراین است

«محسن پاک‌آیین» در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تحولات بحران اوکراین و احتمال برقراری آتش بس میان ۲ کشور اظهار کرد: در موضوع اوکراین یک طرف (آمریکا) به شدت نیازمند برقراری آتش‌بس و صلح است و یک طرف خود را بی نیاز نشان می‌دهد؛ طرف نیازمند آمریکاست که شتابزده و خلاف تعهدات و قول‌هایی که بعد از تحریک اوکراین برای حمله به روسیه و ایستادگی در برابر روسیه انجام داد، به دنبال این است که سریع‌تر زلنسکی نقض تمامیت ارضی اوکراین را بپذیرد و از بخشی از سرزمین خود کوتاه بیاید و صلح کند و طرف دیگر روسیه است که از موضع قدرت با آمریکا در ریاض ظاهر شد و هیچ قولی برای صلح نداد و هم‌چنان به پیشروی خود در اوکراین برای تثبیت موقعیت نظامی‌اش با اطلاع از نیاز ترامپ برای برقراری صلح در اوکراین ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: زلنسکی فردی ضعیف و بی‌اراده است و با تحریک اروپا و آمریکا در تله مقابله با روسیه قرار گرفت و الان بعد از آن مشاجره‌ای که در کاخ سفید با ترامپ داشت، شاهد هستیم که گفته می شود نامه‌ای نوشته و از موضع ضعف باز هم اعلام آمادگی برای مذاکره کرده است. 

اروپایی‌ها علاقه‌مند نیستند روسیه از مساله اوکراین خارج شود

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره رویکرد و موضع کشورهای اروپایی به مساله اوکراین تصریح کرد: اروپایی‌ها علاقه‌مند نیستند که روسیه از مساله اوکراین خارج شود و خواهان پیوستن اوکراین به ناتو هستند و سعی دارند مقابل اراده ترامپ برای ایجاد صلح بین روسیه و اوکراین بایستند و از طرفی برای ضمانت دفاعی اوکراین تعهداتی را از آمریکا بگیرند. پیش‌بینی من این است که مساله استقرار صلح بین روسیه و اوکراین به سرعت انجام نمی‌شود. احتمال دارد بعد از مذاکرات دو و چند جانبه بین روسیه و اوکراین و روسیه و آمریکا، نوعی آتش‌بس از سوی طرفین پذیرفته شود، اما اینکه روسیه از اوکراین خارج شود و شهرهای اشغال شده را تحویل دهد، بعید است اتفاق افتد. به هر حال می‌دانیم تا وقتی اروپا بر عضویت اوکراین در ناتو اصرار داشته باشد روسیه از پیشروی و مقابله با این کشور دست برنمی‌دارد.

پاک‌آیین ادامه داد: اروپایی‌ها به نوعی در موضوع اوکراین گرفتار شده‌اند. در یک طرف به شدت نیازمند آمریکا هستند به ویژه در حوزه امنیت و از سویی با مشکلات اقتصادی مواجهند و نمی‌توانند نظرات ترامپ را بپذیرند و عملی کنند و از طرفی علاقه‌مند هستند ترامپ را متقاعد کنند مقابل روسیه کرنش نشان ندهد و از امنیت اوکراین دفاع کند. به نظر من اروپا بازنده مساله اوکراین است. 

این دیپلمات پیشین کشورمان درباره دیدار احتمالی ترامپ و پوتین در روزهای آتی بر سر مساله اوکراین و دستیابی طرفین به توافق آتش‌بس گفت: ترامپ بسیار علاقه‌مند است که این دیدار انجام شود و بعید است پوتین چنین دیداری را رد کند، اما بعید است نتیجه این دیدار به استقرار صلح در این موضوع بینجامد چون اصرار روسیه بر این است که اگر دیداری بین این دو رخ می‌دهد باید در آن همه مسائل بین ۲ کشور مذاکره شود اعم از مسائل دو جانبه، چند جانبه و بین‌المللی و مساله اوکراین هم در دل این مذاکرات به عنوان یکی از مسائل صحبت شود، در حالی که اصرار ترامپ بر این است که تمرکزش بر مساله اوکراین باشد. بنابراین باید منتظر باشیم ببینم در نتیجه چه شکلی از مذاکرات و تعاملات شکل می‌گیرد.