بدخشان در محراق کارزار تبلیغات

سیاسی -- نظامی پاکستان ! ولایت بدخشان در شمالشرق ترین قسمت…

سفرنامۀ زندگی

رسول پویان نــوای نـی و نـغـــمـۀ آبـشار هـوای خوش و دامـن کهسار سـرود…

هه‌لو شهید جعفر

آقای "هه‌لو شهید جعفر" (به کُردی: هەڵۆ شەهید جەعفەر) شاعر…

پیاوړی او نومیالی لیکوال

له (ډاکټر طارق رشاد) سره چې پیاوړی او نومیالی لیکوال،…

دموکراسی در بستر سرمایه‌داری؛ فرصت‌ها، محدودیت‌ها و تناقض‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه دموکراسی و سرمایه داری؛ از همگرایی تا…

افغانستان زخمی؛ نیازمند همدلی و همگرایی

نویسنده: مهرالدین مشید تنوع قومی و مدیریت آن در چارچوب هویت…

شکسپیر 

« آن ‌جا که انسان برای نخستین ‌بار خود را…

وحدت نیروهای مترقی در روشنی  اصول و بدون آن

وحدت، یکی از نیازهای اساسی و اجتناب‌ناپذیر نیروهای مترقی، ملی…

دین و دموکراسی؛ از سازگاری ها تا چالش ها

نویسنده: مهرالدین مشید پرسش سازگاری دین و دموکراسی یکی از مهم‌ترین…

سه‌ شعر کوتاه از لیلا طیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

شب

شب همین نزدیک‌هاست و  ستارگان  گیسویشان را بر صورت ماه افشانده‌اند، در سکوتی…

پیامد های منفی ،تثبیت رتبه نظامی در ساختار های کشفی…

مقدمه . خداوند ( ج) در قرآن کریم چنین می فرماید…

چند شعر کوتاه از لیلاطیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

افغانستان؛ سرزمین فرصت‌های از دست‌رفته

نویسنده: مهرالدین مشید از اصلاحات امان‌الله خان تا چالش‌های پس از…

بیست سال امریکا غرب و ناتو درین سرزمین بساط خون…

افغانستان از تنگناهای خونین و ویرانگر عبور داده شده و…

تمنای رهایی

رسول پویان تبسـم حال خـوش در خاطر دل می کند جاری ولی…

بیکس محمد قادر

استاد "بیکس محمد قادر" (بێکەس حەمە قادر) شاعر و نویسنده‌ی…

عشق بود آن !

امین الله مفکر امینی                        2026-22-!06 در ایــن دهری ِ مجاز مجوییـــد ومگویید…

اسلام‌گرایی؛ از رستاخیز ضد استعمار تا چالش افراطیت و امکان…

نویسنده: مهرالدین مشید مطالعه‌ای در اندیشه متفکران مسلمان و تجربه افغانستان،…

لرمانتوف نابغه سرکش ادبیات روسیه

برگردان. رحیم کاکایی «خانه من هر جا که آسمانی باشد، آنجاست...» مترجم: همپای…

«
»

اختلافات مبنایی !

وزیر خارجه قطر روز شنبه در اظهاراتی که از شبکه تلویزیونی الجزیره پخش شد گفت، رهبر حکومت اسلامی در ایران آمادگی خودش را برای مصالحه بر سر «پرونده هسته‌ای سپاه » ابراز کرده است.

اما وزارت خارجه حکومت دینی ایران اعلام کرد که اظهارات رهبر به اشتباه ترجمه شده و یا یک شیطنت‌ رسانه‌ای و تبلیغاتی در میان است.


حکومت اسلامی گفت اول سپاه را از لیست تروریستی خارج کنید بعد ادامه میدیم .


کاخ سفید گفت : شیطنت یعنی چی ؟ هم پول بدیم ، هم موشک بزنید ، هم از لیست خارج بشید ، هم ترور کنید ، هم گروگان بگیرید و هم … مگه اسکولیم ؟


سپاه : اسکول نیستید ولی مجبورید چون بهتر از ما پیدا نمیکنید . ما نمی‌توانیم از اصول اسلامی دست برداریم اختلاف ما با جهان امروز مبنایی است .

آمریکا هم از اول میدانست مبنای حکومت اسلامی اختلاس است و ترور … ولی حساب و کتاب کرده که میشه این اصول مبنایی را ساباند به الک  !

اروپا گفت : هر چه منتظر بمانیم کار دشوارتر می‌شود . چقدر لاس خشکه میزنید زودتر توافق کنید و شیوه بازی رو عوض کنیم . از این تکرار خسته شدیم .


کاخ سفید گفت عجله نکن مستر ، بالاخره میان پای معامله…


در حجره فکر نظام جواد به رسول گفت این همه مقاومت میکنیم یه وقت کار از کار نگذره ؟


رسول گفت نترس دیر نمیشه . اول بذار ببینیم سرنوشت جنگ اوکراین چی میشه ؟


کاخ سفید گفت : حکومت دینی و رهبر آن بايد تصميم بگيرد که آيا کماکان بر شروط غیربرجامی اصرار کند و يا می‌خواهد به يک توافق چرب و چیلی برسد که از نظر ما منافع تمامی طرفين را تامين خواهد کرد به جز مردم البته … دسترسی به نظام مالی جهان یک شرایط و شروطی دارد .

اصرار نظام به خروج سپاه از لیست مثل اصرار بر خارج کردن جنازه ای از قبرستان و صدور شناسنامه برای یک مرده است … اگر موشک نزند و خراب نکند که دیگر سپاه نیست و اگر مثل نیم قرن گذشته به تخریب ادامه دهد که برجام موضوعییت ندارد .


برجام یک تمامییت و یک کلییت است در مسیر مدنییت قرن 21 که سرنوشت سپاه و کل نظم تروریستی در ایران به آن گره خورده است . تا هر زمان که برای استحاله یا همان اهلی شدن ناز کنید امثال پمپئو آماده دیدار با منافقین کوردل و فرقه و اینا … است . زودتر استحاله شوید تا منافقین سوسک شوند و نظام کمتر حرص بخورد !

حکومت اسلامی فرمود : رهبر معظم حکومت اسلامی هیچ سخنی از سازش به میان نیاورده بلکه به امیر قطر فرمودند “ما همیشه گفته‌ایم که مذاکرات باید نتیجه دار باشد نه وقت تلف کردن . آمریکایی‌ها می‌دانند که برای این کار باید چه اقدامی انجام بدهند … پول نقد مثل سال 2015 بدهند ، تحریمها را بردارند و سپاه از لیست تروریستی خارج شود . یعنی در یک کلام به تسهیلات و نظام مالی جهان وصل باشیم ولی بازی و جفتک خاص دینی خودمان را بزنیم !

کاخ سفید هم گفت : نظام میداند چکار باید بکند تا سپاه از لیست تروریستی خارج شود . آنها باید از دخالت در کشورهای دیگر پرهیز کنند و قواانین نظم نوین جهانی را بپذیرند ! دست از ترور و آدم ربایی بردارند و گروهای تروریستی در خاورمیانه را تغذیه نکنند !

حکومت اسلامی گفت : ای بابا ، یه باره شعار سرنگونی بده و راحتمون کن …

خلاصه حالا همه منتظرند تا ببینند کی چکار میکند ؟
 


23.05.2022

اسماعیل هوشیار