سوز وگداز!

امین الله مفکر امینی  2025-11-08! سوزوگدازِعشق،سوزد جسم وجانـــــــم زگٌدازیکه است بســـوز،روح وروانــــم ای اهلِ…

رسول همذاتوف

رسول همذاتوف (آواری: ХӀамзатил Расул؛ ۸ سپتامبر ۱۹۲۳ – ۳ نوامبر ۲۰۰۳) شاعر اهل اتحاد…

دنباله‌ی مانی‌فی‌ستِ مکتبِ دینی فلسفی من بیش از این نه…

خیلی متأسفیم برای بسیاری‌ها که دانش‌کستری را تنها با شنیدن…

افغانستان در پرتگاۀ مثلث جدال‌های قومی، تروریسم طالبانی و رقابت‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید وقتی قومیت سلاح می‌شود، ترور حکومت می‌کند و…

غزۀ خونین

غـزه که جهـنـم زمین گردیدست از کینۀ شـیطـان لعین گردیدست درقحطی دایمی…

 فـرضـیـات ادبـیـات مـارکـسـیـسـتـی

ـررسـی انـتـقـادی دربـارۀ نـظـریـات مـطـرح شـده دربـارۀ ادبـیـات مـارکـسـیـسـتـی، کـه بـه آن…

سخن‌دان روزگذار

ای وای آن درخت شگوفان (شکست و ریخت) کاج بلند ز…

گاهنامه محبت 

شماره دوم سال ۲۸م گاهنامه محبت از چاپ برآمد. پیشکش…

صنف کوچک؛ اما مکانی مشهور و سرشار از معنویت

نویسنده: مهرالدین مشید صنفی ساده و بی آلایش؛ اما نمادی از…

د پښتو ژبې په ډګر کې پېژندل شوی کیسه او…

له ښاغلي کریم حیدري سره، چې د پښتو ژبې په…

در آینه‌ی تاریخ، در سایه‌ی نفرت

« روایتی از یهودیت و پدیده‌ی یهودستیزی» فرشید یاسائی پیشگفتار: زخم ماندگار…

یا من نه دیدم، یا فرزندان یاسین خموش قدر‌ نه‌شناس…

محمدعثمان نجیب «زنده‌گی در زنده‌گی بی زنده‌گی، بازنده‌گی‌ست» ـ یاسین خموش خموش خالق…

واکاوی فرصت های از دست رفته و امکان رهایی افغانستان…

نویسنده : مهرالدین مشید از سایه‌ی ترور تا افق رهایی؛ بررسی…

مرگ‌اندیشی و مرگ‌آگاهی

اغاز زیستن در آینه‌ی فنا، بیداری در افق حقیقت مقدمه مرگ، یکی از…

آزادی، برابری، و برادری

تتبع و نگارش  میرعبدالواحد سادات   آزادی، برابری، و برادری آرمان تاریخی  پر تاثیر…

  افغانستان کشور واحد وتجزیه ناپذیراست

         ما یان گل یک باغ  وبری این گلشن  فا میل بزرگ…

تاریخِ من، خون و خاکستر 

روایتِ افغانستان ای خاکِ من، ای نامِ زخمی از هزاران سالِ…

دمیدن صور در نفخ خاطره ها

نویسنده: مهرالدین مشید از سنگ بابه کلان تا سنگ های سوخته…

آرامگاه مونیخ !

تاریخ انتشار :28.07.2025 hoshyaresmaeil2017@hotmail.com سیرک تابستانی «همکاری ملی برای نجات ایران» در…

انار مفتی

خانم “انار مفتی” (به کُردی: هەنار موفتی) شاعر کُرد زبان،…

«
»

       آیا ادامه ی جنگ ، ایران را به هسته ای شدن نزدیکتر می سازد ؟  

       نوشته ی : اسماعیل فروغی      

       حمله ی راکتی ایران براسراییل – یکی از قدرت های بزرگ اتمی در آسیا که مورد حمایت قدرت های بزرگ اتمی چون امریکا ، انگلیس و فرانسه قرار دارد ، قبل از همه قدرت بازدارنده گی ایران را در برابر تجاوزات و زورگویی های اسراییل و حامی بزرگ اش امریکا به نمایش گذاشت.

        ایران با این دومین حمله ی قدرتمند موشکی ازخاک خود اش به اسراییل ، هم به اسراییل و هم به حامی زورگوی اش ایالات متحده ی امریکا به صراحت این پیام را رسانده است که اگر بیش ازین تحت فشار و مورد تحقیر قرار بگیرد و اگر اسراییل بیش ازین به قتل کودکان معصوم و مسلمانان بیگناه درغزه ، کرانه ی باختری ، لبنان ، سوریه ، یمن و سایر کشور های اسلامی ادامه بدهد ؛ ایران مجبور می شود تا سیاست راهبردی اش در قبال دست یافتن به سلاح اتمی را بازنگری جدی نماید . ایران مجبور می شود برای دفاع از خود و برای پایان بخشیدن به تحقیر های مداوم اسراییل و امریکا و برای دفاع از ملل مظلوم فلسطین ، لبنان ، یمن ، سوریه و عراق ، سیاست راهبردی اش را در قبال تولید بمب هسته ای تجدید نظر نماید.

        همه می دانیم که ایران در یک قدمی تولید بمب هسته ای قرار دارد و همه این را هم می دانیم که اسراییل به دلیل کوچکی مساحت جغرافیایی اش بسیار آسیب پذیر تر از هرکشوری بخصوص ایران است که مساحتی صد برابر بزرگتر از مساحت آن کشور دارد . اسراییل و امریکا بخوبی می دانند که انفجار یک سرگلوله ی اتمی یا اصابت یک راکت هایپرسونیک بر تأسیسات اتمی اسراییل می تواند سبب نابودی کل آن کشورگردد.

       ایران که از سالها به اینسو انواع حملات تحقیر آمیز اسراییل را ( چون کشتار دانشمندان هسته ای و فزیکدانان ایران از راه دور ، کشتار دیپلوماتان و جنرالان ارشد اش در سوریه ، لبنان ، عراق یا ایران از راه دور و بالاخره کشتار مهمان ارشد اش اسماعیل هنیه رهبر جنبش حماس را در تهران ) ، تحمل کرده است ؛ با این دومین حمله ی گسترده ی راکتی از خاک خود اش بر اسراییل ، قبل از همه می خواهد به اسراییل و حامیان امریکایی اش بفهماند که دیگر صبر استراتژیک اش به پایان رسیده و تحمل اینهمه تحقیر را ندارد. ایران با فیر راکت های دور برد کروز ، بالستیک ، هایپرسونیک و پهپادهای ساخت خود اش از ایران بر اسراییل ، می خواهد همچنان بر اسراییل و امریکا حالی نماید که : ایرانِ امروز ایرانِ چهل سال قبل نبوده و توانایی این را دارد تادشمنان اش را از دوهزار کیلو متر دورتر با راکت‌های مدرن دوربرد ساخت خود اش بکوبد و مورد حملات مرگبار قرار بدهد.

        به باور من حملات دلیرانه ی راکتی ایران بر اسراییل اتمی ، اگر برای حفظ اعتبار اش بود یا حمایت از رزمنده گان فلسطین و لبنان ، قبل ازهمه برای به نمایش گذاشتن قدرت بازدارنده گی ایران در برابر سیاست های تجاوزکارانه ی اسراییل و امریکا در منطقه بود . ایران با این تهاجم راکتی دلیرانه به دشمنان قدرتمند اتمی اش واضح نموده است که هرگاه بیش ازین از سوی اسراییل و حامیان امریکایی – اروپایی اش تحت فشار و تحقیر قرار بگیرد ، بر راهکارهای هسته ای اش تجدید نظر جدی خواهد کرد .
                              فروغی