فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

آیا طالبان آمده اند ، تا ۳۴ ملیون شهروند افغانستان…

نوشته: دکتر حمیدالله مفید. بزرگترین دشواری که در برابر جهان اسلام…

«
»

«آلمان»، مشکل تازه «دنیای آتلانتیک»

از آنجا که آلمان کاملاً از خط آمریکا پیروی نمی‌کند، دولت آمریکا ناآرام است

مترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : راشا تودی ــ آلمانی، ۲۹ آوریل ۲۰۲۱

صد روز از ریاست جمهوری جو بایدن می‌گذرد. بسیاری در اروپا امیدوار بودند که روابط ترانس آتلانتیک دوباره بهبود خواهد یافت. بنابر گزارش «فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ FAZ» اخیراً اوضاع بین واشنگتن و برلین به‌خوبی پیش نمی‌رود. برای اینکه آلمان کاملاً در خط نیست.

یک خبرنگار «فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ» در واشنگتن گزارش می‌دهد که صد روز پس از آنکه جو بایدن به ریاست جمهوری آمریکا رسیده است، محافل سیاست خارجی آمریکا نسبت به بی‌تحرکی آلمان ناامید شده‌اند. در یک ابراز عقیده‌ای با عنوان «آلمان مشکلی تازه» آمده است که ناراحتی واشنگتن در مورد سیاست خارجی آلمان محدود به خط لوله «نورد استریم ۲» در دریای بالتیک نمی‌شود. بلکه موضع برلین بسیار فراتر از آن و دربرگیرنده سئوالات استراتژیک درباره سیاست خارجی غرب است. مسئله تنها نزدیکی سیاست خارجی آلمان به روسیه نیست، بلکه نزدیکی آلمان به چین را هم شامل می‌شود.

جان کورن بلوم، سفیر سابق آمریکا در آلمان، آن چیزی را می‌گوید که دیپلمات‌ها از نقل آن ابا دارند: «در دنیای آتلانتیک یک مشکل تازه‌ای به‌نام “مشکل آلمان” وجود دارد.»

شکست دونالد ترامپ در نوامبر گذشته، باعث خشنودی زیادی در پایتخت‌های غربی شد. بنابر نظر نویسنده گزارش «فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ» هیچ کس باور نداشت که با آمدن دمکرات‌ها تمامی ‌برخوردهای ترانس آتلانتیک به فراموشی سپرده خواهد شد. این روزنامه ترانس آتلانتیک می‌پذیرد که ترامپ یک حادثه کاری در تاریخ نبود، بلکه نمایانگر یک بحران عمیق‌تر در دمکراسی‌های پیشرفته غربی است که مدت‌هاست عواقب جهانی شدن را نادیده گرفته و توجهی بدان نکرده‌اند.

بایدن از سیاست دولت ترامپ این نتیجه‌گیری را کرد که سیاست «اوّل آمریکا» را با چهره‌ای دوستانه دنبال کند: «سیاست بین‌المللی از این دیدگاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت که برای کارگر آمریکایی تا چه اندازه مفید می‌باشد.» اینجا این سئوال مطرح می‌شود که بدین ترتیب برای آلمان چه تغییری حاصل خواهد شد. «و رئیس‌جمهور جدید امیدوار بود که متحدان آمریکا، به‌ویژه آلمان، که ترامپ آنرا قابل تنبیه می‌دانست، او را درک کنند. بایدن روشن ساخت که علیه چین، به یک استراتژی همگون و هم‌آهنگ با متحدان خود متکی است. دولت آمریکا به‌وضوح نشان می‌دهد «اولویت‌های آن کجاست»: تهدید فرضی از سوی چین است. چین چالشی است که باید شرکای آمریکا آنرا بپذیرند.

«در گفت‌وگو دربارۀ برداشتن گام‌های سخت‌تر نسبت به جمهوری خلق چین که روز‌به‌روز با اعتماد به نفس بیشتری عمل می‌کند، برلین نباید طفره رفته و دوپهلو بازی کند. این دربارۀ سیاست روسیه هم صدق می‌کند.»

با توجه به خط لوله «نورد استریم ۲» دریای بالتیک، استراتژی بایدن با قبل متفاوت است. زیرا برخلاف ترامپ، دولت جدید ایالات متحده به‌دنبال فروش گاز مایع آمریکایی نیست، که این خود از نظر «فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ» یک پیشرفت مثبت است.

«فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ» می‌گوید: «در واشنگتن گفته می‌شود که آلمان همیشه می‌خواهد به‌جای اتحادیه اروپا حرف بزند، اما به‌جای اتحادیه اروپا صحبت نمی‌کند.» البته در برلین، این موضوع تکذیب می‌شود ولی در عوض، با درنظر گرفتن «نورد استریم ۲»، اشاره می‌شود که اکنون تحرک آلمان محدود شده است. آلمان از یک طرف خود را از نظر قانونی مقید می‌داند، امّا از طرف دیگر مسئله امنیت انرژی خود را از نظر سیاسی متفاوت از واشنگتن ارزیابی می‌کند.

هنگامی ‌که اخیراً روسیه نیروهای خود را به مرز اوکراین منتقل کرد و بحران به‌شدت تهدیدآمیز شد، هنوز بین برلین و واشنگتن هماهنگی نزدیک وجود داشت. «فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ» نتیجه می‌گیرد که بحث در مورد سیاست چین بین دو متحد، در هیچ زمینه‌ای «به اندازه روسیه» پیش نرفته است. و اضافه می‌کند: «اما در واشنگتن این گمان وجود دارد كه برلین در برابر فشار مانور سیاست آمریکایی چین، مقاومت می‌كند.»

لازم به ذکر است که ، طبق نظرخواهی موسسه نظرسنجی Infratest dimap، در پایان سال ۲۰۲۰ تنها ۱۷ درصد از آلمانی‌ها در درگیری با چین، از متحد دیرین خود ایالات متحده، حمایت می‌کنند، در حالی که ۷۷ درصد از ورود به این منازعه امتناع خواهند ورزید. با وجود این، نظرسازان ترانس آتلانتیک، در تلاش‌اند با زیر فشار قرار دادن برلین، دولت آلمان را وادارند تا به «مسئله چین و روسیه» از دید سیاست امنیتی ایالات متحده نگاه کند. تا آنجا که به منافع آلمان در رابطه با «نورد استریم ۲» یا تجارت با چین مربوط می‌شود، ظاهراً این واشنگتن است که تعیین می‌کند اولویت‌ها باید کجا باشد.