وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

اعلامیۀ به‌مناسبت اول ماه می – روز همبسته‌گی جهانی طبقۀ…

جهانی دیگر ممکن است، اگر کارگران متشکل و متحد شوند! در…

زورگویی او قلدری 

نور محمد غفوری (د یوه ګران دوست د پوښتنې په ځواب…

از برج «عاج ایده ئولوژی انگاری» تا « فرودگاۀ اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید در جهان معاصر، دین نه‌تنها بحیث یک مسأله…

طرح قانون اساسی فدرال برای افغانستان

هرشخص یا هر گروه حق دارد در مورد کشورش طرح…

   یا پیراهن و تنبان یا مکتب  

     نوشته ی : اسماعیل فروغی        درحالی‌که اختلافات و تنش های درونی…

سناریو های احتمالی در برابر حکومت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان پسا طالبان را چگونه فروپاشی ای تمثیل…

مزاحمت

نوشته نذير ظفر تورنتو كانادا   ١٣ اپريل٢٠٢٥ نماندند.   تا   بهاران   را ببينم حرير    سبزه    زاران   را ببينم نماندند در  فضاى…

آیا انترناسیونالیسم مرده یا در شُُرُف مرگ است؟

نوشته: گریگ گودلز برگردان: آمادور نویدی انترناسیونالیسم: آیا مرده یا در حال مرگ است؟ سخت است…

ای داد خواهان!

امین الله مفکر امینی                       2025-17-04! زنـــــوای بیکسانِ میهـــــــن دلی آسمان گشته است…

«
»

گروه بریکس چیست و درباره اهداف و تاریخچه آن چه می‌دانیم؟

بریکس اتحادی از کشورهای در حال توسعه شامل برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی و ایران است. این کشورها حدود نیمی از جمعیت جهان و تقریباً یک‌سوم تولید ناخالص داخلی جهانی را نمایندگی می‌کنند و به‌طور منظم برای بحث در مورد حوزه‌های مختلف همکاری گرد هم می‌آیند.

“بریک” ابتدا مخفف چهار کشور نوظهور بود که پیش‌بینی می‌شد تا سال ۲۰۵۰ به عنوان اصلی‌ترین تأمین‌کنندگان محصولات تولیدی، خدمات و منابع خام جهان باشند که شامل برزیل، روسیه، هند و چین بود. بعدها هر دو کشور چین و هند در مسیر پیشی گرفتن از برزیل و روسیه به عنوان تأمین‌کنندگان اصلی محصولات تولیدی و خدمات جهان قرار گرفتند. آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به گروه بریکس پیوست و این ائتلاف اکنون با عنوان “بریکس” شناخته می‌شود. بعدها کشورهای دیگری نیز به گروه بریکس اضافه شدند. این اتفاق وقتی افتاد که رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی از رهبران ۶۷ کشور از جمله ایران برای حضور در این اجلاس دعوت کرد. در این نشستاعلام شد که از آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای پیوستن به این گروه دعوت شده است. عضویت کامل این ۶ کشور از اول ژانویه ۲۰۲۴ محقق شد.

اهداف گروه بریکس

این ائتلاف از علاقه مشترک به ترویج تجارت و توسعه در کشورهای منطقه شکل گرفته است و برای بهبود اقتصاد این کشورها و وضعیت اجتماعی-اقتصادی جهانی ایجاد شده است.

این انجمن به عنوان یک مکانیسم جهانی جایگزین برای ترویج رشد اقتصادی و اجتماعی به‌ویژه زمانی که نهادهای بین‌المللی تحت فشار هستند، عمل می‌کند. کشورها از این پلتفرم برای تقویت روابط با دیگر کشورها استفاده می‌کنند.

ژئوپلیتیک و نظم اقتصادی جهانی مرتبط با بریکس

آفریقای جنوبی در دسامبر ۲۰۱۰ به این گروه پیوست و در سومین نشست بریکس در سانیا (چین) در سال ۲۰۱۱ شرکت کرد که پس از آن گروه با عنوان بریکس شناخته شد. کشورهای بریکس از یک جهان چندقطبی، یک سیستم مالی جهانی جایگزین (در مقابل صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی) و اصلاح سیستم تجارت جهانی اصلاحات WTO حمایت کرده‌اند. این کشورها پلتفرمی برای گفتگو در مورد مسائل مهم منطقه‌ای و جهانی ایجاد کرده‌اند.

زمینه‌های همکاری شامل موارد زیر بوده است:

-امور مالی و بانک مرکزی، تجارت، فروم‌های کسب‌وکار و شوراها، فروم‌های مالی، شوراهای آکادمیک و اندیشکده‌ها، سلامت، علوم و فناوری

-تروریسم، کشاورزی و سایر مسائل امنیتی

-جوانان و ورزش، مدیریت بلایا و آمار

صدای کشورهای در حال توسعه

کشورهای بریکس ۴۲ درصد از جمعیت جهان، ۳۳ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی و ۱۷ درصد از تجارت بین‌المللی را تشکیل می‌دهند. بریکس به عنوان یک ستون حیاتی نظم جهانی، سهم مهمی در رشد اقتصادی، تجارت و سرمایه‌گذاری جهانی دارد. جنگ تجاری بین ایالات متحده و چین و افزایش سطح حفاظت از سوی کشورهای ثروتمند مانند ایالات متحده، نشان‌دهنده تغییر نظم جهانی است.

این انجمن، به عنوان صدای کشورهای در حال توسعه، همکاری در حوزه‌های توسعه پایدار و کاهش تغییرات اقلیمی را ممکن می‌سازد.

گروه بریکس چیست و درباره اهداف و تاریخچه آن چه می‌دانیم؟

ارز بریکس

اخیراً کشورهای عضو بریکس اقدام به ایجاد یک ارز مشترک برای مقابله با قدرت دلار آمریکا کرده‌اند. همچنین صحبت‌هایی مبتنی بر سیستم پرداخت مبتنی بر بلاکچین میان این کشورها ایجاد شده است. بسیاری معتقدند که ایجاد ارز بریکس می‌تواند ضررهای زیادی به قدرت دلار آمریکا در جهان وارد کند. چرا که بخش مهمی از مبادلات اقتصادی بدون استفاده از ارز آمریکا انجام خواهد گرفت. با اینحال هنوز این هدف برای تحقق راه درازی در پیش دارد.

نکته پایانی

کشورهای بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی و دیگر کشورها) دارای اقتصادی مشترک و رو به رشد، هویتی مشترک و آینده‌ای مشترک هستند. انتظار می‌رود بریکس سهم بیشتری از تولید ناخالص داخلی جهان را در اختیار داشته و بتواند در حکمرانی جهانی تأثیرگذار باشد. کشورهای بریکس پتانسیل زیادی برای توسعه بیشتر دارند، اما وضعیت سیاسی این کشورها همچنان یک مانع مهم به شمار می‌رود.