افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

میراث سکاها، هویت ایرانی و مسئله تورانیان در شاهنامه 

- دکتر بیژن باران شاهنامه، خاطره حماسی سکاهای ایران، جغرافیای اسطوره‌ای…

افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

شور و حال عشق 

رسول پویان  عشق دردام سیاست مرغ بسمل می شود  پـرپـر احسـاس دل بندِ سـلاسـل می شود  تا ز چنگِ بازی ی صیاد مـرغ دل پـرید  عشوه از بهر فریب دل، مشکل…

«سازش» و «سازشکاری» یعنی چه؟

‫ رفیق نورالدین کیانوری ــ پرسش و پاسخ، شمارهٔ ۲۰، دی‌ماه ۱۳۵۹ــ…

دو کلمه؛ همچون دو پرخاش

Eklektism, Dogmatism. آرام بختیاری التقاطی و دگماتیسم؛ دو واژه یا دو سیستم…

«اسپینوزا در ترازوی مکتب من بیش از این نه‌می‌دانم: فیلسوفی،…

تذکر ضروری و تازه و بکر!در پایان هر بخش لینک…

                 یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                          (قسمت دوم)                        چرا…

ژئوپولیتیک ساختار قدرت؛ تنوع قومی و آیندهٔ دولت‌سازی در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از رویای فدرالیسم تا کابوس بالکانیزه شدن…

آیا محمد اشرف غني د بیا راڅرګندېدو په درشل کې…

نور محمد غفوری لنډیز د ۲۰۲۱م کال د اګست له سیاسي بدلون وروسته…

برگردان، یا همان واژه‌ی شناسای عربی ترجمه

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب دینی-فلسفی من بیش از این نه می‌دانم از گذشته‌‌های…

چرا صدای گاندی ها در کوهستان‌های افغانستان پژواک نیافت ؟

نویسنده: مهرالدین مشید جغرافیای خشونت، سیاست قبیله‌ای و غیبت ماندلاها در…

جمعبندی غیر تحلیلی از جریانات اخیر نظامی و دپلماتیک افغانستان…

آنچه سیاسیون و نظامی های پاکستان پس از حملات هوایی…

                     یک گرفتاری با مافیا

محمد عالم افتخار         و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و…

فلسفه سیاسی فردوسی و روانشناسی ترس در شاهنامه

دکتر بیژن باران نتیجه‌گیری. شاهنامه فردوسی چیزی بیش از یک…

سناریوی براندازی طالبان؛ از سوی پاکستان و ایران!؟

نویسنده: مهرالدین مشید براندازی طالبان واقعیت ژیوپولیتیک یا توهم تحلیل گران دراین…

دو کنیز در سحرگاه فلسفه یونان

Greece Philosophie.2800j. آرام بختیاری فلسفه یونان؛ افسانه و عرفان، منطق و برهان. در…

جنگی حاجی

آقای "جنگی حاجی" (به کُردی: جەنگی حاجی) با نام کامل…

 شانسی برای نجات افغانستان باقی مانده یا فرصت‌ها از دست…

نویسنده: مهرالدین مشید بیداری وجدان جمعی مردم؛ بازسازی مشروعیت سیاسی این پرسشی…

مارکسیسم قلب جوانان را تسخیر می‌کند

ا. م. شیری «چگونه یک ایدئولوژی غربی مانند مارکسیسم می‌تواند در…

«
»

چرا هیچ مانعی برای عرضۀ تسلیحات وجود ندارد؟

C:\Users\User\Pictures\ir.jpg

ا. م. شیری

لطفاً توضیح دهید که چگونه می‌توان این واقعیت را درک کرد که چرا فدراسیون روسیه عرضۀ روزانۀ سلاح‌های سنگین غربی از طریق راه‌آهن به جبهه را متوقف نمی‌کند؟

چه مشکلی در وارد کردن ضربه به نقاط تقاطع راه‌آهن در غرب اوکراین برای قطع تجهیزات وجود دارد؟ این که منطقی است! چرا این مشکل در ستاد نیروهای مسلح نادیده گرفته می‌شود؟ هر روز تأخیر به بهای خون بچه‌های ما و هزاران قربانی تمام می‌شود! آیا نفوذ الیگارشی روسیه و اوکراین در این امر تأثیر ندارد؟

در مورد تأثیر الیگارشی روسیه و اوکراین بر روند عملیات ویژۀ نظامی

ــ دریاسالار جان کربی، سخنگوی پنتاگون، گفت که برخلاف منطق عملیات نظامی، اطلاعات ایالات متحدۀ آمریکا از اواخر فوریه تا اواسط آوریل حتی یک مورد اقدام نیروهای مسلح فدراسیون روسیه و جمهوری دموکراتیک خلق لوگانسک را برای جلوگیری از ارسال تسلیحات آمریکایی و اروپایی برای واحدهای خط مقدم نیروهای مسلح اوکراین ثبت نکرده است. او افزود: «پروازها به مراکز تحویل همچنان ادامه دارد و جابجایی کمک‌ها در عرصه‌های امنیتی، تسلیحاتی و تجهیزاتی هر روز انجام می‌شود. ما این کار را با حداکثر سرعت و تا حداکثر مقدار ادامه خواهیم داد».

در میان الیگارشی‌های اوکراینی که با شرکای روسی خود ارتباط دارند و در گزینشی بودن عملیات نظامی ذینفع هستند، می‌توان از اشخاص زیر نام برد:

١ــ فیرتاش– استخراج و صادرات گاز، و همچنین، صدور تیتان، سنگ آهن و غلّه را کنترل می‌کند. او در روسیه با مدیریت ارشد گازپروم و همچنین با افراد ترفیع یافته توسط سورکوف، همان افرادی که با او در دورۀ تصدی سرپرستی «جهت اوکراینی» ادارۀ ریاست جمهوری در تماس نزدیک بودند، در تماس است. در موقعیت‌های خاصی نیز با لیووچکین، رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین در دورۀ یانوکوویچ، که از قدرت لابی‌گری نیز برخوردار است، عمل می‌کند.

٢ــ کالامویسکی– صادرکنندۀ سنگ آهن، زغال سنگ، فرآورده‌های نفتی، کود و مواد غذایی از طریق آبرامویچ با روسیه ارتباط دارد (علیرغم رسوایی سال ٢٠١۴: فلز در اطراف مجتمع معدن و فرآوری جنوب؛ روابط بهبود یافت)، گروه «پری‌وات» در سال ٢٠٠٧، به بخشی از هلدینگ متالورژی اوراز (EVRAZ) آبراموویچ تبدیل شد و با وجود بحران روسیه و اوکراین، روابط و همکاری‌های فنی و تولیدی را حفظ می‌کند.

C:\Users\User\Pictures\ir2.jpg

کالامویسکی

٣ــ پینچوک– داماد لئونید کوچما، رئیس جمهور سابق اوکراین از تولیدکنندۀ محصولات فلزی، لوله و نورد، از بقایای روابط پدر زنش استفاده می‌کند. او همچنین، ضمن «بهینه‌سازی» توزیع زغال سنگ در دونباس (همراه با احمداوف، شریک تجاری خود)، با سورکوف تعامل کرد.

الیگارش‌های روسیه:

C:\Users\User\Pictures\ir1.jpeg

الیگارش‌های روسیه

١ــ آبراموویچ– گروه اوراز محصولات فولادی و زغال سنگ را از مسیرهای مقرون به صرفه برای اوکراین به اروپا صادر می‌کند. آبراموویچ یکی از تاثیرگذارترین لابیست‌های در سایه، «مرد جنگی» یکی از اعضای گروه «اول لیبرال‌های» یلتسین (والوشین، چوبایس، کودرین، یوماشف، مائو، شووالوف، دوارکوویچ و دیگران) می‌باشد. با این شرایط، تعدادی از کارشناسان حضور وی در مذاکرات روسیه و اوکراین را به عنوان نمایندۀ توافقی الیگارشی روسیه و اوکراین، مورد قبول رئیس جمهور اردوغان بر خلاف رؤسای هیئت‌های رسمی در آستانۀ دیدار نمایندگان مسکو و کیف، توضیح می‌دهند.

٢ــ دریپاسک– شریک کارخانه آلومینیوم نیکولایف، یکی از دو تأمین‌کننده (در جهان) مواد خام برای تولید آلومینیوم در کارخانه آلومینیوم «روسال» زاپاروژیه. او علاوه بر قدرت لابی‌گری خود، می‌تواند از طریق والوشین، شووالوف، سیلوانوف نیز عمل کند.

٣ــ پاتانین- پروخوروف منافع «نیکل ناریلسک» را از صادرات نیکل، کبالت، فلزات غیرآهنی، از طریق شووالوف، کودرین در حاکمیت تأمین می‌کند.

۴ــ لیسین– نمایندۀ یک گروه لابی قدرتمند صادرکنندگان محصولات فلزی و سخت‌افزار است که با پشتیبانی شووالوف، والوشین، کودرین، شوخین، و مدیریت ارشد وزارت صنعت و تجارت فعالیت می‌کند.

آیا به همین دلیل نیست که هیچ مانعی در راه رسیدن ستون‌های نظامی به باندری‌ها وجود ندارد؟

پی‌نوشت: گمان می‌رود بنا به تصمیم جناح ملی-میهنی در حاکمیت و وزارت دفاع فدراسیون روسیه در مقابل تلاش‌های خائنانۀ الیگارش‌ها بود، که «نیروهای مسلح روسیه بمنظور ایجاد مانع در مسیر ارسال تسلیحات و جنگ‌افزارهای ناتو به نازی‌های اوکراین، تقاطع‌های راه‌آهن اوکراین در لازووایا، پاولوگراد و سینلنیکوف را در ١٨ آوریل بمباران و تخریب کردند». قبل از آن نیز در روز ١۵ آوریل، یک هواپیمای باری حامل جنگ‌افزارهای نظامی را در آسمان بندر اودسا ساقط کرد. 

بنظر می‌رسد نیروهای مسلح فدراسیون روسیه در ادمه عملیات ویژۀ نظامی در اوکراین مجبور است از این تاکتیک برای جلوگیری از رسیدن کمک‌های نظامی جنگ‌افروزان جهانی به نازیسم غرب در اوکراین استفاده کند.

٣١فروردین- حمل ١۴٠١

سایت حزب کمونیست فدراسیون روسیه

https://www.sovross.ru/articles/2256/56758
https://eb1384.wordpress.com/2022/04/20/