مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

«
»

صرف این مبالغ کلان برای چه ؟

اخرین رقم‌مصارف امریکا در جنگ بیست ساله افغانستان دو تریلیون و دوصد و شصت ملیارد دالر اعلان گردید .

صرف این مبالغ کلان برای چه ؟

در سال ۱۹۴۷ براساس پیشنهاد ترومن رئیس جمهور امریکا به کنگره ان کشور چهار صد ملیون دالر به یونان و ۱۵۰ ملیون دالر به ترکیه داده شد ، طبق طرح جورج مارشال وزیر خارجه ان وقت امریکا به کشور های انگلستان ، فرانسه و ایتالیا ۱۲ ملیارد دالر از اعتبارات امریکا پرداخت شد تا این کشور ها به باز سازی پس از جنگ بپردازند و از خطر نفوذ کمونیسم در امان باقی بمانند .

مقایسه مصارف دالری در افغانستان زیر نام امحای تروریسم و بازسازی با پرداخت ۱۲ ملیارد و ۵۵۰ ملیون دالر به کشورهای اروپای غربی و ترکیه ( صرفنظر از گذشت زمان ) تفاوت سرسام اوری را نشان میدهد . با ان مبالغ کشورهای جنگ زده اروپا طوری باز سازی شدند که انگلستان و فرانسه از جمله ابر قدرت ها اند و ایتالیا و یونان و ترکیه در جمله ممالک فقیر جهان بحساب نمی ایند .

امریکا تحت استراتژی سه گانه نظامی ، اقتصادی و سیاسی برای جهان افغانستان را مورد تهاجم قرار داد و ۲۰ سال در لجن جنگ گیر ماند . یکسال پس از  عودت قوای نظامی اش از افغانستان حالا ملل متحد اعلان میکند که ۲۵ ملیون انسان افغانستان در فقر بسر میبرد ، نرخ بیکاری روز تاروز افزایش می یابد ، ترک کشور جزء ارمانهای خانواده ها شده است ، معارف در بدترین وضعیت قرار دارد ، گدایی گری وسیله تامین معیشت خانواده های فقیر است ، در اخرین اجلاس عمومی ملل متحد بتاریخ ۲۱ سپتمبر سال ۲۰۲۲ از سقوط اقتصادی افغانستان اظهار تشویش عمومی صورت گرفت . پس حاصل ۲۰ اشغال و باز سازی نامنهاد با صرف دوتریلیون و دوصد وشصت ملیارد دالر همین میباشد ؟

امریکا افغانستان را بنابر عوامل مختلف منجمله فساد گسترده افغانی و امریکایی نتوانست تحت اداره مستقیم نگهدارد ، گرچه خواست قشر و طبقه سازی کرده یک گروه را صاحب امتیازات بلند و گنج های قارونی سازد تا مانند کشورهای اروپای غربی سالهای بعد از جنگ دوم جهانی ، همکار سیاسی ، اقتصادی و نظامی اش شده با حضور همیشگی در قدرت سکاندار چرخ سیاسی کشور باشد و دولت بحیث ابزار میراثی خانوادگی این گروه بر سر اقتدار ساخته شده عمل نماید و حافظ منافع امریکا باقی بماند اما بنابر وجود فساد افسار گسیخته ،  و گروههای چپاولگر که شایستگی سیاست کردن را  نداشتند ، فاقد پایه و بنیاد مردمی و بی بهره از توانمندی دولتداری بودند به این استراتژی فایق نشد ، ان مبالغ هنگفت نه صرف باز سازی بلکه در جیب مفسدین و دزدان واریز شد ، به خرید جایداد های قیمتی در اروپا و امریکا و دوبی صرف گردیده قسمت اعظم ان توسط نظامی ها و پیمان کاران امریکایی دو باره به ان کشور برگشتانده شد .

با چنین سیاست ناکام‌مردم افغانستان به همان مصائب تاریخی فقر ، گرسنگی ، بی خانگی ، بیکاری ، بیسوادی و دستنگری گیر مانده محتاج لقمه نان شباروزی میباشند .

بدترین و متفورترین میراث دوران بیست سال  اشغال امریکا پیدایش گروه های نفاق افگن است که برای اغراض شخصی و تنظیمی شان اصل تفرقه و سلطه طلبی و اظافت خواهی را معیار سیاست قرار داده اند و با اتکا به تخریب و ویرانگری و جنگ‌ میخواهند حضور مجدد شان را در عرصه سیاست تثبیت نمایند انها بدون این اعتیاد نمیتوانند راه دیگری داشته باشند .