روایتی از کشت زار های خستۀ رنگین کمان خاطره ها

نویسنده: مهرالدین مشید این هم می گذرد ما مرده ایم، مرده ی در…

             تاریخچه نام گردیز

نوشته : کریم پوپل مورخ ۱۵فبروری ۲۰۲۵ بسیاری از دوستان یکی از…

مماشات خویشتن دارانۀ غرب با طالبان و پراگنده گی مخالفان…

نویسنده: مهرالدین مشید نشست های بیرونی پیرامون افغانستان؛ بستر سازی برای…

چاپنداز

بزکش، پهلوانی که  با سواری اسب، بز را به دایره…

انارستان دل 

رسول پویان  دل ز درد و داغ هجران بی‏نوا افتاده است  برگ…

فیلسوف شدن دانشمند اتمی، بعد از یکسال زندان

Weizsäcker, k.F.(1912-2007) آرام بختیاری فیزیک دان اتمی، میان فلسفه و رسالت صلح. کارل…

کلبه ی تارم!

امین الله مفکر امینی       2025-11-02! دربســاطی بیکسی ام ، دلبری آمـد با…

خاطره ها بیانگر واقعی ترین حقایق تاریخی 

نویسنده: مهرالدین مشید خاطره ها تصویری از "تاریخ در بستر جغرافیا" بازهم…

ګوندي فعاليتونه او دموکراسي

نور محمد غفوری یادونه: دا مقاله مې په ۲۰۱۸ کال لیکلې ده…

سکوت در برابر گستاخی های پاکستان بار بار مسئولیت افغانستان…

حکومت‌های افغانستان زمانی می‌توانند در تامین امنیت و ثبات موفق…

سخنی عشق!

               2025-09-02! امین الله مفکر امینی گرسخـــــن زعشق گویی زعصمتِ این گوهربــــدان کزعشق به…

سکوت خلیفه در برابر امیر شکست یا فرصتی برای انحام…

نویسنده: مهرالدین مشید عباس ستانکزی: ملایعقوب کل روند را از مسیر…

زمانیکه کیفرخواست دادستان وحکم دادگاه  منفعل گردد  

نکارشی از سخی صمیم  مسئول کیست و عدالت کجاست؟  ***  ایجازی ازین مختصر!    …

شکست و باخت قدرت

شکست و باخت قدرت نه تنها حس ملی و مردمی…

آیا سراسیمه گی طالبان ، سقوط شان را در پی…

      نوشته ی : اسماعیل فروغی       درخواست دادگاه بین…

هوش مصنوعی دیپسیک

دکتر بیژن باران پیشرفت چین در جهان چند قطبی…

غریزه در سلب عقل: دلیل نبود دولت مدرن در افغانستان...!

عقل نیروی تفکر و گوهر شناسایی حق در برابر باطل…

۲۱ و ۲۲ دلو فتح افشار

نه ماه از ورود گروه‌های جهادی در کابل می‌گذشت، از…

یادمان سیاوش کسرایی

نوزدهم بهمن ماه هر سال، روزی است که نام سیاوش…

لیبرال ها، میان ماکس وبر، و کارل مارکس

-- max weber 1864-1920 آرام بختیاری جامعه شناسی بورژوایی در مقابل جامعه…

«
»

سیاه مارها باز قصد گزیدن دارند

عبدالصمد ازهر                                                                         ۱۴/۰۲/۲۰۲۵

جلسه ی شورای امنیت ملل متحد روی نیرو گرفتن داعش خراسان، انفجار انتحاری از سوی داعش در قندز و آغاز عملیات وسیع نظامی پاکستان در سوات، هر سه حادثه همزمان به روز سه شنبه اتفاق افتاد. آیا این همه تصادفی اند یا دلایلی اند بر پروژه بودن؟

بعد از محکوم ساختن جا گذاشتن اسلحه و وسایل ۸۰ ملیارد دالری در افغانستان از سوی ترمپ، اظهار نظرهای خصمانه نسبت به کشور ما از جانب اعضای سنا و حکومتداران امریکایی به صورت غیر عادی بالا گرفته است.

به روز سه شنبه ۱۱ فبروری ۲۰۲۴، جلسه مشخص شورای امنیت برای بحث بر داعش و بالخصوص داعش خراسان دایر گردید. اعضای شورا تشویش های خود را از ناحیه گروه های تروریستی در افغانستان و پاکستان ابراز داشتند. معاون نمایندگی امریکا بیشتر بر خطر داعش و ناتوانی حکومت افغانستان در مبارزه و مهار گروه های تروریستی و نماینده چین نیز بر ضرورت اتخاذ اقدامات جدی علیه گروه های دهشت افگن در خاک افغانستان صحبت کرد . نماینده پاکستان اظهار داشت که افغانستان اکنون به پایگاه مطمین تروریستان جهانی مبدل شده است. وی این اندیشه را که گویا داعش در پاکستان تربیه و حمایت می شود، رد کرد.

در همین روز سه شنبه، یک انفجار انتحاری متصل کابل بانک در قندز، منجر به شهادت پنج تا هجده نفر (از روی روایات مختلف) و جراحت چندین ده نفر شد.
در عین روز، ارتش پاکستان عملیات وسیع نظامی را، گویا علیه تی تی پی در ساحه سوات، آغاز نمود.

تجارب تاریخی نشان می دهند که زمینه سازی برای تطبیق پلان های استخباراتی و نظامی امریکا و سیله آی اس آی و نظامیان پاکستان پیش برده می شود. اظهاراتی از سوی رجال سیاسی، اعضای کانگرس و حکومت امریکا مبنی بر اینکه شاید یا باید امریکا برای کوبیدن داعش و تصرف دوباره پایگاه بگرام دست به اقدام نظامی بزند، می تواند بازتابی از برنامه هایی باشد که پاکستان در هفته های اخیر برای آنها بستر ساخته می رود. پاکستان که از سال ۲۰۲۲ به این سو به بهانه جنگ با تروریست های تی تی پی، بارها به خاک افغانستان تجاوز کرده است، بعد از اعلان آغاز عملیات بزرگ در وزیرستان و بلوچستان در حواشی خط نامنهاد دیورند در چند روز پیش، اینک با حضور نیرومند نظامی در مناطق دیگر اشغالی چسپیده به سرزمین مادر (افغانستان) در ساحه ی سوات، به عملیات نظامی پرداخته امنیت افغانستان را به تهدید می گیرد. 

فراموش نمی کنیم که سالها قبل، در زمان حکومتداری حامد کرزی نیز، این امریکایی ها بودند که برای نخستین بار از  نفوذ داعش خراسان در داخل افغانستان خبر می دادند و از انتشار و نیرو گرفتن آن تبلیغ کرده می رفتند، در حالی که کرزی آن را افواه دانسته واقعیت آن را رد می کرد. دلیل آن رد این بود که امریکا این دست پرورده هایش در عراق را به همکاری ترکیه و پاکستان، به افغانستان انتقال داده می رفتند اما حکومت افغان به علت فقدان استخبارات مستقل و کارآ و مصروفیت در مسابقه ی همگانی چور و چپاول، نه تنها در بی خبری قرار داشت بل این شم را نیز نداشت که این تبلیغ، اذهان عامه در کشور ما، منطقه، جهان و به خصوص خود امریکا را آماده ی پذیرش آن می کرد.

تکرار حمله انتحاری داعش به روز پنجشنبه در وزارت شهرسازی و خانه سازی که منجر به کشته شدن دو نفر به شمول فرد انتحاری و جراحت سه نفر شد، این فرضیه را تقویه می کند که پاکستان می خواهد ثابت کند این افغانستان است که مهد و پناه گاه خلوت تروریستان به شمول تی تی پی بوده مداخله نظامی در آن از جانب پاکستان و همدستان بیرونیش جواز قانونی دارد.

بدبختانه به علت تسلط تاریک ترین قشر شاگردان دیوبندی بر افغانستان و فقدان مشروعیت ملی و بین المللی، صدای افغانستان(صدای مردم افغانستان) در مجامع جهانی خاموش است و امکانات دفاع از خود و از حقیقت را ندارد. حقیقت روشن اینست که تهداب پاکستان را انگلیس ها با توطئه ریختند و بقایش تا امروز بر تداوم توطئه ها، تربیه و صادر کردن تروریست ها به همسایه گان و جهان، لنگ لنگان ادامه یافته است. فقدان این خصیصه و این وسیله به معنای فقدان وجودی آنچه پاکستان خوانده می شود، می باشد. همه جهان شاهد است که ترورریست پروری وقیحانه پاکستان از سال های هفتاد عیسایی در برابر رییس جمهور داوودخان آغاز و از سال های ۸۰ تا امروز، گاه با پشتیبانی مجموع غرب عرب و چین و گاه با پشتیبانان محدودتر، پیاده گردیده است.

بیدار باشیم، توطئه ها را افشا کنیم!

۲۶/۱۱/۱۴۰۳

۱۴/۰۲/۲۰۲۵