محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

بحران روایت ملی در افغانستان؛ غلبه گفتمان‌های قومی و ایدئولوژیک

نویسنده: مهرالدین مشید  بحران داعیهٔ ملی و جست‌وجوی رهبری راستین در…

نمونه های اشعار کهن فارسی، بخش دوم با اضافهء اشعار…

******** در ادامه مطالب فبلا ارايه و نشر شده در سایتهای…

پارادوکس انرژی در افغانستان: زغال‌سنگ یا آب؟

​تحلیلی بر گذار از سوخت‌های فسیلی به توسعه پایدار ​ ​افغانستان در…

افتضاح اپستین و فروپاشی وجدان بشریت در سرمایه‌داری پسین

نویسنده: مهرالدین مشید در دهه‌های اخیر، مطالعات انتقادی قدرت و جرم…

«او با تلخی، بیهوده‌گویی و خودپسندی را تمسخر می‌کرد…»

 به مناسبت دویستمین سالگرد تولد م. ای. سالتیکوف- شچدرین برگردان: رحیم…

مرگ ارزش و اخلاق

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

از دوری ی میهن سوزم!

امین الله مفکر امینی     2026-01-02! چنان از دوری ی میهن سوزم بجان…

        یک نـامـه به تاریخ؛ و یک نـخوانـدنی ترین!

با هدیه سلام ها و احترامات قلبی و وجدانی؛ این…

افغانستان؛ از کانون تروریسم فراملی تا عرصه‌ی مانورهای ژئوپلیتیک قدرت‌های…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دو دهه‌ی اخیر به یکی از…

گلهای خشم کلان شهرهای بورژوایی

Baudelaire, Charles (1821-1867) آرام بختیاری شعر نو بودلر میان: نیما، هدایت، و…

                                            واقعیت چیست

واقعیت با نظریات مختلف و دید گاه ها ی متنوع…

هزیان تب آلود!

شدت تب تروریسم که بیش از نیم قرن استبلشمنت پاکستان…

«
»

سفرامریکا : گوشزدها و گوشمالی ها

    نوشته ی : اسماعیل فروغی

      درحالی که کشوردرآتش جنگ می سوزد و درحالی که طالبان این افراطی ترین گروه اسلامی درجهان ، بیش ازهشتاد ولسوالی را درشمال وجنوب کشوریکی پشت دیگر به تصرف درآورده ، دار و ندار ولسوالی ها و پاسگاه های نظامی را به چپاول می برند ؛ رهبران مملکتِ خداداد افغانستان ذوقمندانه به دیداررییس جمهورامریکا رفته اند تا خبرظفرمندی طالبان را در آنجا از زبان جوبایدن بشنوند .

      طوری که معلوم است امریکا با کاربرد راه ها و راهکارهای گونه گون میخواهد   شکست نظامی و بدنامی هایش را درافغانستان بپوشاند .امریکا سعی می نماید با تحمیل توافقنامه ی خلیلزاد – ملا برادر ، برتمام جناح ها ـ ازجمله جناح جمهوری سه نفره ،  هرطوری می شود حکومت عبوری یا مشترک را روی پا ایستاد نماید . بی تردید درامرکا به رییس جمهورغنی فهمانده خواهد شد تا مانع تحقق توافقنامه ی امریکا – طالبان نشده ، ازطرح های خنده داری چون انتخابات زودهنگام وغیره منصرف شده ، آماده ی امضای فرمان عفوهفت هزارطالب زندانی باقیمانده باشد . درامریکا به داکترغنی توصیه خواهدشد تا حرف شنو بوده و فقط اوامر و دساتیری راعملی نماید که برایش سپرده می شود.

      هیچکس نباید شک نماید که شکست نظامی – سیاسی امریکا درافغانستان دومین بدنامی و شکست آنکشور پس ازشکست ویتنام است . به باورتحلیلگران ، به همان اندازه که سیاستهای ضدبشری و سودجویانه ی امریکا در کل عامل این شکست و افتضاح است ، به همان پیمانه نیات و کردار نابخردانه ی فرستاده های آنکشور چون زلمی خلیلزاد ، حامدکرزی ، محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله نیز در افتضاح وبدنامی امریکا و ناتو نقش برجسته داشته ، آن کشور را در فاضلآب بدنامی و ناکامی غرق نموده است .

     خلیلزاد ، کرزی ، اشرف غنی وعبدالله عبدالله منحیث سردمداران تمام گروههای مافیایی و جهادی، میلیاردها دالرکمکهای بین المللی را به هدر داده  نه برای آبادی کشوربلکه به کیسه های باندهای مافیایی جهادی و دیسانتی شان ریختند و کشور را فقیرترومحتاج تراز پیش نمودند – کشوری که درفساد و بیعدالتی غرق بوده ، هفتاد درصدمردم اش زیر خط فقرزنده گی کرده ، بیشترین درصد بیکاران و معتادان را در خود جاداده است .

    حالا که امریکا با شکل دادن حکومت موقت می خواهد ” بینی خمیری ” برای خوداش درست نماید ، غنی ، صالح و محب درین سفر باید بفهمند که وظیفه ی آنان فقط انجام دادن مو به موی کارهای خانه گی شان است نه کم و نه زیاد … .