شورش دهقانی محصول رفرم مسیحیت بود

Thomas Müntzer (1490-1525) آرام بختیاری توماس مونستر اعدام شد، مارتین لوتر رهبر…

صف بندی های  تازه در قلب آسیا و بازخوانی جایگاۀ…

نویسنده: مهرالدین مشید بازتعریف جایگاه افغانستان؛ از رقابت نوین امریکا و…

نقش اساسنامه در زندگی و فعالیت حزبی

نور محمد غفوری  در مقالهٔ پیشین تحت عنوان «اساسنامهٔ حزب چیست…

هموطن، آزرده نه شو!

رژیم فعلی در وجود حاکمیت طالبان با همه قید و…

قطع انترنت هدایت به طالب است، نه صلاحیت طالب

هیچ خطری در جهان خطرناک‌‌تر از خطر خودِ‌ آمریکا برای…

در بارۀ جشن مهرگان

سلیمان "راوش" بر طبق آیه های شاهنامه فردوسی شخصیت مهرگان زادۀ…

بگرام؛ خط سرخ طالبان یا ابزاری برای بازی های سیاسی،…

نویسنده: مهرالدین مشید پایگاۀ بگرام و بازگشت آن در مرکز معادله…

نامه‌ی سرگشاده‌یی عنوانی سرمنشی ملل متحد

اولویت فلسطین، به رسمیت شناسی روی کاغذ نی‌ست محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب…

اساسنامهٔ حزب چیست و چه چیز  را در خود می‌گنجاند؟

   هر حزب سیاسی برای سازماندهی، فعالیت، شفافیت و تبیین اهداف…

سید بهاؤالدین مجروح

دی هغه نوموتی او پیاوړی فیلسوف، تکړه شاعر او ادیب،…

نامه‌ی سرگشاده‌یی از محمدعثمان نجیب

نماینده‌ی مکتب دینی فلسفی-من بیش از این نه می‌دانم عنوانی آقای…

غنی فراتر از سکوت؛ مهره ی پنهان طالبان در بازی‌…

نویسنده: مهرالدین مشید بانگ نابهنگام و بیجای غنی و فساد های…

کارل مارکس و کمون پاریس

ترجمه. رحیم کاکایی  آ. کوساچیف ۱۴ مارس، ۱۴2 سال (۱۸۸۳) از درگذشت…

درباره دموکراسی

تتبع ‌نگارش از میر عبدالواحد سادات  تعریف دیموکراسی یکی از بحث برانگیزیرین…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۵) مارکس و جنبش کارگری فرانسه

نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس و جنبش کارگری فرانسه سوسیالیسم فرانسوی‌…

ابوعلي سینا بلخي

هغه د اسلام د زرین پېر یو ستر  طبیب، ریاضي…

امریکا میخواهد پایگاه نظامی بگرام را پس بگیرد!

ترامپ در باکینگهام‌شایر به خبرنگاران گفت: «ما در تلاشیم تا…

ارنست ماندل؛- تروتسکیست، سندیکالیست،اکونومیست

Ernest Mandel (1923-1995 )  آرام بختیاری ارنست ماندل؛ هیچگاه به فلاکت سیاسی…

معروف آقایی

زنده‌یاد "معروف آقایی"، روز دوم بهمن ماه ۱۳۴۴ خورشیدی، در روستای وه‌زنی…

عشق به حقیقت٬ اقتداربخشی ذهنیت برای عدالت است...!

برخلاف فلسفه غرب در فلسفه مشرق اسلامی٬ عشق با حکمت…

«
»

امراض اورتوپیدی

دربارۀ باز نشر کتاب
دوکتور نثاراحمد صدیقی
کشورعزيز ما افغانستان که در اثر جنگ؜های متعدد صدمه دیده و تأسیسات اقتصادی، اجتماعی و حتی معنوی آن ؜شدیداً ؜متأثر شده است؛ نسبت مهاجرت؜های اجباری عدهء از کادر؜های مسلکی و با تجربه از بخش؜های مختلف بخارج کشور، نبود و یا کمبود امکانات برای دسترسی به کتاب؜؜؜؜های علمی آموزشی و نشرات دیجیتال از طریق شبکه جهانی انترنت برای نسل جوان کشور که همین اکنون بیش از نیمی از نفوس شهروندان کشور را تشکیل ؜؜؜؜می؜دهند. بمنظور آماده شدن نسل جوان جهت خدمتگذاری با کیفیت و بهتر در عرصه؜؜؜؜های مختلف برای شهروندان کشور عزیز ما، شرایط و زمینه؜؜؜؜های یادگیری ضرورت است. از آنجایی که ضرورت مادر ایجاد است؛ وظیفهء خود می؜دانم تا من هم بنوبه خود رسالتم را برای قشر جوان و مردم کشورم ادا نمایم؛ تا حد اقل در یکی از زمینه؜ها مواد جدید آموزشی بدسترس شان قرار داده شود.
بنده فرصت را مغتنم شمرده ضرورتی را که در جریان کار؜؜؜؜های مسلکی ام در داخل کشور احساس می؜نمودم؛ خواستم به نوشتن کتاب امراض اورتوپیدی که متمم کتاب اساسات اورتوپیدی است و بخش اساسی مسلک اورتوپیدی را تشکیل ؜می؜دهد اقدام نمایم؜.
درین کتاب از منابع مختلف، منجمله از کتاب؜های معتبر جهانی، شفاخانه؜ها و مراکز تحصیلی مختلف داخل و خارج کشور که در آنجاها مصروفیت مسلکی تدریسی و معالجوی داشتم؛ از سایت؜؜؜؜های مختلف انترنتی و ضمناً از تجارب مسلکی خویش در این عرصه استفاده نموده و این کتاب را نوشتم؛ تا باشد خدمتی برای آموزش، ازدیاد تجارب و غنای علمی دوکتوران محترم جوان نموده باشم و از این طریق برای مریضان گرانقدر و نیازمند کشورم انجام دادن خدمت بهتر را میسر گردانم.
برای دوکتورانی که برای اخذ تخصص در بخش اورتوپیدی مصروف اند؛ کتاب اساسات اورتوپیدی جهت دستیابی به تشخیص دقیق، استجواب از مریض یا دانستن از تاریخچه صحی آن و معاینات فزیکی یا کلینیکی ؜نهایت مهم و با ارزش است. اجرای معاینات تدقیقی، تشخیصی و تحقیقی و یا به عبارت دیگر معاینات پاراکلینیکی برای رسیدن به تشخیص دقیق مارا یاری می؜رساند تا برای تصمیم گیری نهایی بمنظور تداوی بهتر و مؤثر؜تر ؜؜مطمئن گردیم؛ در کتاب اساسات اورتوپیدی که یکی از بخش؜؜؜؜های مهم اورتوپیدی است توضیح گردیده و ؜قبلاً در اختیار علاقمندان گرامی قرار گرفته است.
در این کتاب پنج فصلی، بخش؜؜؜؜های مهم امراض اورتوپیدی شامل امراض التهابات مفصلی عظمی، امراض عصبی سیستم حرکی – اتکایی، امراض کولاجن، اوستیوکاندروپاتی؜ها و قدکوتاهی با دلایل آن توضیح شده است.
کوشش نموده ام تا مطالب را در جملات ساده و مختصر توضیح و با تصاویر مربوط به همان مورد، وضاحت دهم. خواننده ؜می؜تواند با این شیوه موضوع را بهتر به حافظه بسپارد.
در جریان مطالعهء این کتاب، بخاطر پرمحتوا و علمی؜تر شدن این رساله، هرگاه تجارب و اندوخته؜؜؜؜های جدید؜تری داشته باشید، لطف نموده به آدرس من که در اخیر همین نوشته درج است؛ ارسال نموده منت گذارید، تا در صورت یاری نمودن عمر ،در چاپ بعدی آن افزود شود.
سپاس بیکران از مادر و پدر بزرگوارم که تحت نظر و حمایتء ایشان آموختم و اکنون قادرم که در عرصهء مسلکی حد اقل ابراز نظر نمایم.
سپاس جداگانه از رفیق قاسم آسمایی برای ویرایش و تدوین این کتاب و نشرات راه پرچم که زمینهء پخش دیجیتال آن را فراهم کرده اند.
دوکتور نثاراحمد صدیقی
Seddiqi54@hotmail.com