دو کنیز در سحرگاه فلسفه یونان

Greece Philosophie.2800j. آرام بختیاری فلسفه یونان؛ افسانه و عرفان، منطق و برهان. در…

جنگی حاجی

آقای "جنگی حاجی" (به کُردی: جەنگی حاجی) با نام کامل…

 شانسی برای نجات افغانستان باقی مانده یا فرصت‌ها از دست…

نویسنده: مهرالدین مشید بیداری وجدان جمعی مردم؛ بازسازی مشروعیت سیاسی این پرسشی…

مارکسیسم قلب جوانان را تسخیر می‌کند

ا. م. شیری «چگونه یک ایدئولوژی غربی مانند مارکسیسم می‌تواند در…

عالم تنهایی 

رسول پویان  آزاد و ســرافـــرازم در عـالـم تـنهـایی  عشق و دل بیدار است تا…

هرمشکل حل گردد

امین الله مفکرامینی           2025-10-11! نازم آن قامت رسـا که نگردد خـــــــم زاِدبــــار همــتـــــــی…

جګړه او ورور وژنه د هېواد ستونزې نه شي حل…

 نور محمد غفوری سریزه نیمه پېړۍ کېږي چې په افغانستان کې جګړه…

پاکستان؛ درگیر جنگ نیابتی هند یا اسیر میراث تروریست‌پروری های…

نویسنده: مهرالدین مشید پیاله کافی؛ دیروز زهری به کام مردم افغانستان…

مذاکره هیئت های افغانستان و پاکستان

در ترکیه از دید حقوق بین الملل عمومی این نشست‌ها برخاسته…

خُردشدن کرزی نزد پرویز مشرف و خُردساختن کشور، توسط کرزی…

بازخوانی تاریخی نه چندان دور محمدعثمان نجیب من در دوران نخست حکومت…

احمدشاه بابا

احمدشاه بابا نومیالی اتل، غښتلی، توریالی او پیاوړی ملي شخصیت:  احمدشاه…

«چپ نو» و سوسیال‌دموکراسی در افغانستان

نور محمد غفوری «چپ نو» و سوسیال‌دموکراسی در افغانستانبازاندیشی در ایدئولوژی…

تهدیدهای پاکستان برضد افغانستان؛ از سیاست بازدارندگی تا بازی ژئوپولیتیک

نویسنده:  مهرالدین مشید از سیاست بازدارنده گی تا تغییر در رهبری…

بحران مالی سازمان ملل و فاجعه انسانی در افغانستان

آزمونی برای تعهد جهانی به انسان‌دوستی و چندجانبه‌گرایی سازمان ملل متحد…

میراث سکاها در شاهنامه فردوسی: سیستان، سجستان و ایران

- دکتر بیژن باران مقدمه: شاهنامه و جغرافیای هویت ایرانی. شاهنامه…

تروتسکی در تاریخ اندیشه سیاسی چپ

leo Trotzki ( 1879- 1940 )  آرام بختیاری سنت ترور سیاسی با…

پاسخ  ما

میر عبدالواحد سادات پاسخ  ما  : بر مبنای وجدان ملی و ندای…

قهرمانی تیم فوتسال؛ نمادی از وحدت ملی و امیدی برای…

نویسنده: مهرالدین مشید شگفتن گل های لیخنند در سرزمین به تاراج…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش چهارم و آخری)  ۷. ویژگی‌های فرهنگ سیاسی مطلوب برای…

ارسطو

نوموړی د لرغوني یونان او لوېدیځې نړۍ یو له لویو…

«
»

ازغلام بچه خواندن تا …

Voorbeeld van afbeelding

      نوشته ی : اسماعیل فروغی 

     درحالیکه کشتی بی بادبان افغانستان نزدیک به غرق شدن دیده می شود ، عطامحمد نورامپراتوربی تاج و تخت بلخ ، متردد و پشیمان ازحمایت ارگی های تمامیت خواه ، با غلام بچه خواندن امرالله صالح معاون اول رییس جمهور، بروی آتش نگرانی های مردم روغن بیشترریخته ، زمینه های غرق شدن این کشتی شکسته را بیشترفراهم کرده است.

     اینکه عطا محمد نوربا اتهام و تهدید و رییس پارلمان آقای رحمانی ، با صراحتی آشکار، آقای صالح را غلام بچه و ” روند سبزِ ” اش را سازمان وابسته به استخبارات بیرونی عنوان نموده اند ، و این که آقای صالح با برداشتن گام هایی نمایشی ، از وجود فسادگسترده ی دولتی در درون پارلمان حکایت و شکایت بر زبان دارد ، هیچ دردی را دوا نمی کند.

      شاید دراینگونه اظهارات برخی حقایق پشت پرده فاش شود ؛ اما این خروس جنگی ها که بی تردید ناشی از تضاد و تناقض منافع شخصی و مالی گروپ های مختلف مافیایی درون و بیرون نظام است ، نه تنها از کوه بزرگ دشواری های مملکت چیزی کم نمی کند ؛ بلکه بحران اعتماد را بیشتر دامن خواهد زد .

     تیم تمامیت خواه ارگ که اغلباً دربرپایی اینگونه خروس جنگی ها دست داشته و از آب خیت کردن های اینچنینی همواره ماهی های خود را شکارنموده اند ، اینبار نیز قوماندان” شش ونیم ” صبح را که شیفته ی قدرت وتشنه ی سرکوب حریفان است ؛ وارد معرکه کرده ، با مولتی میلیونران جهادیِ خود اش درگیر جنگهای زرگری نموده وازآن میان ، نقشه های خود را به پیش می برند .

    آنان ( بشمول آقای صالح ) که هرگز نیت و توان پرسان ازفسادسالاران دیسانتی وجهادی را ندارند ، از براه افتادن این تیاترهای تبلیغاتی که گاهی با گرفتاری موبایل دزدان به نمایش گذاشته می شود وزمانی با ویران کردن سینما پارک ؛ فقط یک قصد دارند : وآن منحرف کردن اذهان عامه ازناتوانی های شرم آوردولت درحفاظت ازجان ومال مردم وعدم صداقت در مبارزه علیه فساد گسترده ی دولتیست .

    اکنون همه میدانند که « شش و نیم » صبحِ آقای صالح یک حربه ی تبلیغاتی برای بقای سیاسی خود اش و به نحوی برای ادامه ی فساد و بی ثباتی در کشوراست . در غیر این ـ هرگاه آقای صالح توان و نیت مبارزه ی قاطع دربرابرفساد را دارد ، وقتی ادعای موجودیت فساد درمقامات دولتی دارد ، باید همین امروزفاسدان را افشا و فوراً به مراجع قانونی و رسانه ها معرفی نماید . مگراو معاون اول رییس جمهور نیست ؟  

    مگر آنان میتوانند ازوکلای فاسد ، از کرزی ها ، خلیلی ها ، عطا نورها ، سیاف ها ، قیومی ها ، فاروق وردک ها ، قدیرها ، گل آغا شیرزی ها ، نادری ها ، زاخیل وال ها ، رحمانی ها ودهها خانواده ی مولتی میلیونردیگردرباره ی منابع اصلی ثروتهای بادآورده ی شان بپرسند ؟

     مگرآنان توانسته اند یا می توانند با برنامه های « شش و نیم » از کشتارهای جمعی دوامداردرپاسگاههای سربازان ، کلان شهرها و شاهراه های کشورجلوگیری نمایند ؟ به یقین که پاسخ منفی است .

    خوشباوران و ساده دلانی که نجات افغانستان را ازفساد ، ذوق زده در تبلیغات فیسبوکی جلسات شش و نیم آقای صالح جستجو میکنند ، باید بدانند که منبع و مصدر اصلی فساد همین حکومتیست که امرالله صالح معاون با صلاحیت آن بوده و و دهها فساد سالار دیگر در درون آن حکم میرانند. بیرون از دولت نیز مافیای غاصب و چپاولگر دیسانتی ـ جهادی همدست با فاسدان حکومتی و خارجی ، چنان در بدنه ی جامعه و اقتصاد جامعه تنیده اند که دشواراست به اثرگذاری و صداقت این تلاش ها باور نمود .

    مردم به این باوررسیده اند که نه این تبلیغات فیسبوکی ضد فساد و نه این خروس جنگی ها میان رهبران سیاسی افغانستان ، به مصیبت های ما پایان خواهد بخشید . 

    مردم بخوبی میدانند که فقط صد تا سد و پنجاه سیاستباز مزدور و فاسد دیسانتی و جهادی است که به اشکال گونه گون ، هستی مردم را به گروگان گرفته و درحفظ و ادامه ی این وضعیت بحرانی تلاش و کوشش مینمایند . مردم مبارزه ی قاطع و به محاکمه کشاندن تمام فاسدان بزرگ را در درون و بیرون حکومت آرزو دارند .