مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

«
»

«آلمان»، مشکل تازه «دنیای آتلانتیک»

از آنجا که آلمان کاملاً از خط آمریکا پیروی نمی‌کند، دولت آمریکا ناآرام است

مترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : راشا تودی ــ آلمانی، ۲۹ آوریل ۲۰۲۱

صد روز از ریاست جمهوری جو بایدن می‌گذرد. بسیاری در اروپا امیدوار بودند که روابط ترانس آتلانتیک دوباره بهبود خواهد یافت. بنابر گزارش «فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ FAZ» اخیراً اوضاع بین واشنگتن و برلین به‌خوبی پیش نمی‌رود. برای اینکه آلمان کاملاً در خط نیست.

یک خبرنگار «فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ» در واشنگتن گزارش می‌دهد که صد روز پس از آنکه جو بایدن به ریاست جمهوری آمریکا رسیده است، محافل سیاست خارجی آمریکا نسبت به بی‌تحرکی آلمان ناامید شده‌اند. در یک ابراز عقیده‌ای با عنوان «آلمان مشکلی تازه» آمده است که ناراحتی واشنگتن در مورد سیاست خارجی آلمان محدود به خط لوله «نورد استریم ۲» در دریای بالتیک نمی‌شود. بلکه موضع برلین بسیار فراتر از آن و دربرگیرنده سئوالات استراتژیک درباره سیاست خارجی غرب است. مسئله تنها نزدیکی سیاست خارجی آلمان به روسیه نیست، بلکه نزدیکی آلمان به چین را هم شامل می‌شود.

جان کورن بلوم، سفیر سابق آمریکا در آلمان، آن چیزی را می‌گوید که دیپلمات‌ها از نقل آن ابا دارند: «در دنیای آتلانتیک یک مشکل تازه‌ای به‌نام “مشکل آلمان” وجود دارد.»

شکست دونالد ترامپ در نوامبر گذشته، باعث خشنودی زیادی در پایتخت‌های غربی شد. بنابر نظر نویسنده گزارش «فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ» هیچ کس باور نداشت که با آمدن دمکرات‌ها تمامی ‌برخوردهای ترانس آتلانتیک به فراموشی سپرده خواهد شد. این روزنامه ترانس آتلانتیک می‌پذیرد که ترامپ یک حادثه کاری در تاریخ نبود، بلکه نمایانگر یک بحران عمیق‌تر در دمکراسی‌های پیشرفته غربی است که مدت‌هاست عواقب جهانی شدن را نادیده گرفته و توجهی بدان نکرده‌اند.

بایدن از سیاست دولت ترامپ این نتیجه‌گیری را کرد که سیاست «اوّل آمریکا» را با چهره‌ای دوستانه دنبال کند: «سیاست بین‌المللی از این دیدگاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت که برای کارگر آمریکایی تا چه اندازه مفید می‌باشد.» اینجا این سئوال مطرح می‌شود که بدین ترتیب برای آلمان چه تغییری حاصل خواهد شد. «و رئیس‌جمهور جدید امیدوار بود که متحدان آمریکا، به‌ویژه آلمان، که ترامپ آنرا قابل تنبیه می‌دانست، او را درک کنند. بایدن روشن ساخت که علیه چین، به یک استراتژی همگون و هم‌آهنگ با متحدان خود متکی است. دولت آمریکا به‌وضوح نشان می‌دهد «اولویت‌های آن کجاست»: تهدید فرضی از سوی چین است. چین چالشی است که باید شرکای آمریکا آنرا بپذیرند.

«در گفت‌وگو دربارۀ برداشتن گام‌های سخت‌تر نسبت به جمهوری خلق چین که روز‌به‌روز با اعتماد به نفس بیشتری عمل می‌کند، برلین نباید طفره رفته و دوپهلو بازی کند. این دربارۀ سیاست روسیه هم صدق می‌کند.»

با توجه به خط لوله «نورد استریم ۲» دریای بالتیک، استراتژی بایدن با قبل متفاوت است. زیرا برخلاف ترامپ، دولت جدید ایالات متحده به‌دنبال فروش گاز مایع آمریکایی نیست، که این خود از نظر «فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ» یک پیشرفت مثبت است.

«فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ» می‌گوید: «در واشنگتن گفته می‌شود که آلمان همیشه می‌خواهد به‌جای اتحادیه اروپا حرف بزند، اما به‌جای اتحادیه اروپا صحبت نمی‌کند.» البته در برلین، این موضوع تکذیب می‌شود ولی در عوض، با درنظر گرفتن «نورد استریم ۲»، اشاره می‌شود که اکنون تحرک آلمان محدود شده است. آلمان از یک طرف خود را از نظر قانونی مقید می‌داند، امّا از طرف دیگر مسئله امنیت انرژی خود را از نظر سیاسی متفاوت از واشنگتن ارزیابی می‌کند.

هنگامی ‌که اخیراً روسیه نیروهای خود را به مرز اوکراین منتقل کرد و بحران به‌شدت تهدیدآمیز شد، هنوز بین برلین و واشنگتن هماهنگی نزدیک وجود داشت. «فرانکفورتر آلگماینه تسایتونگ» نتیجه می‌گیرد که بحث در مورد سیاست چین بین دو متحد، در هیچ زمینه‌ای «به اندازه روسیه» پیش نرفته است. و اضافه می‌کند: «اما در واشنگتن این گمان وجود دارد كه برلین در برابر فشار مانور سیاست آمریکایی چین، مقاومت می‌كند.»

لازم به ذکر است که ، طبق نظرخواهی موسسه نظرسنجی Infratest dimap، در پایان سال ۲۰۲۰ تنها ۱۷ درصد از آلمانی‌ها در درگیری با چین، از متحد دیرین خود ایالات متحده، حمایت می‌کنند، در حالی که ۷۷ درصد از ورود به این منازعه امتناع خواهند ورزید. با وجود این، نظرسازان ترانس آتلانتیک، در تلاش‌اند با زیر فشار قرار دادن برلین، دولت آلمان را وادارند تا به «مسئله چین و روسیه» از دید سیاست امنیتی ایالات متحده نگاه کند. تا آنجا که به منافع آلمان در رابطه با «نورد استریم ۲» یا تجارت با چین مربوط می‌شود، ظاهراً این واشنگتن است که تعیین می‌کند اولویت‌ها باید کجا باشد.