اُلیګارشي څه شی ده؟

نور محمد غفوری د اُلیګارشي په اړه په (قاموس کبیر افغانستان) کې داسې…

دو پرسش

۱-- آیا در افغانستان قوم یا ملیتی است که اجدادشان…

چالش های درونی میان طالبان و مخالفان آنان؛ آزمونی تعیین‌کننده…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و دور زدن گروها و سیاستگران نابکار…

من و هوش مصنوعی CHATGPT

دوستش‌ شوید… محمدعثمان نجیب بخش نخست از دیر زمانی می‌شنیدم که هوش‌مصنوعی ابداع…

دی‌دار آشنا، گزاره‌یی نکو از گزارنده‌گان نکو

لطفاً نامش را مگر تغییر بدهید. محمدعثمان نجیب برمقتضای نیاز، وظایف گونه‌‌گونی…

درک لنین از عدالت

ترجمه. رحیم کاکایی کازونوف الکساندر سرگیویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور دانشگاه دولتی…

افغانستان در یک ناگزیری

افغانستان که در یک ناگزیری ناشی از فشارهای آمریکا و…

کنګره څه شی ده؟

  نور محمد غفوری یادونه: له ټولو هغو ځوانانو څخه چې د فیسبوک او…

آدرنو؛- نابغه تئوری، ناتوان در عمل

Adorno, Theodor (1903-1969) آرام بختیاری نقش آدرنو، در مکتب فرانکفورت. تئودور-آدرنو(1969-1903.م)، فیلسوف،جامعه شناس،…

مرز بندی تخصصی: سیاست٬ ایمان و دولتداری...!

·      سیاست: اراده کردن همانا انسان موجودی در اراده یا حیوان سیاسی…

             پلان شهری یا مهندسی قدرت؟ واکاوی اهداف پنهان طالبان در…

نویسنده: مهرالدین مشید نگاهی به پروژه‌های عمرانی در شهر کابل با…

شوخ طبعی 

رسول پویان  خنده داروی طبع غمگین است  شـادخواری طبیب دیرین است  خنده روباش…

جنگی که بجای فروریزی دستگاه تروریست پرور، دندان های آن…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگی که امید ها برای نابودی بزرگ ترین…

به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

«
»

پکن و مسکو؛ اتحاد راهبردی در عصر نوین

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین امروز پنجشنبه پس از دیدارشان در کرملین، بیانیه‌ای مشترک درباره تقویت بیشتر شراکت جامع و تعامل راهبردی در عصر جدید تصویب کردند

روز سه‌شنبه، «یوری اوشاکوف» مشاور کرملین گفته بود که این دو رهبر درباره حساس‌ترین مسائل گفت‌وگو کرده و بیانیه‌های مشترکی درباره تعمیق روابط و ثبات راهبردی جهانی امضا خواهند کرد.

او همچنین گفت که انتظار می‌رود پوتین و شی جین‌پینگ بیانیه‌ای مشترک به مناسبت هشتادمین سالگرد پیروزی اتحاد جماهیر شوروی در جنگ میهنی بزرگ، پیروزی مردم چین در جنگ مقاومت علیه تجاوز ژاپن و تأسیس سازمان ملل متحد تصویب کنند.

رهبران روسیه و چین امروز همچنین توافق‌نامه جدیدی برای ترویج و حمایت متقابل از سرمایه‌گذاری‌ها امضا کردند.

به گزارش خبرنگار ریانووستی، روسیه و چین توافق‌نامه‌ای جدید درباره ترویج و حمایت متقابل از سرمایه‌گذاری‌ها امضا کردند و این سند پس از گفت‌وگوهای رئیس‌جمهور روسیه و شی جین‌پینگ در کرملین امضا شد.

گفت‌وگوهای گرم و سازنده

به گفته رهبر کرملین، گفت‌وگوهای روسیه و چین در فضایی گرم، پربار و سازنده برگزار شد.

رئیس‌جمهور روسیه گفت، گفت‌وگوهای روز پنج‌شنبه میان روسیه و چین در فضایی گرم و دوستانه برگزار شد و بسیار آگاهی‌بخش و پربار بود.

پوتین پس از گفت‌وگوهای گسترده خود با شی جین‌پینگ گفت: «گفت‌وگوهای ما با رئیس‌جمهور چین طبق معمول در فضایی گرم، دوستانه و سازنده برگزار شد و بسیار آگاهی‌بخش و پربار بود. روابط میان مسکو و پکن خودکفا هستند و به شرایط کنونی جهانی وابسته نیستند.

پوتین افزود: «مایلم تأکید کنم که من و آقای شی جین‌پینگ تمام جنبه‌های مهم شراکت روسیه و چین را به‌طور شخصی زیر نظر داشته‌ایم و خواهیم داشت و تمام اقدامات لازم را برای تقویت دستورکارهای دوجانبه و بین‌المللی انجام خواهیم داد.»

پوتین و شی همچنین بیانیه‌ای مشترک درباره ثبات راهبردی جهانی تصویب کردند. به گزارش خبرنگار ریانووستی، این سند هم پس از گفت‌وگوهای رهبران دو کشور در کرملین امضا شد.

شرکای قابل اعتماد

رئیس‌جمهور چین هم گفت که مذاکرات مفصل و پرباری با پوتین داشته و به مجموعه‌ای جدید از توافقات دست یافته است.

شی پس از مذاکرات به خبرنگاران گفت: «من و رئیس جمهور مذاکرات مفصل، دوستانه و بسیار پرباری داشتیم و به تعدادی توافق مهم جدید دست یافتیم. مهم است که شرکای قابل اعتمادی برای روسیه باقی بمانیم و تعامل استراتژیک را تشدید کنیم. چین و روسیه علیرغم آشفتگی اوضاع بین‌المللی، به روحیه حسن همجواری متعهد خواهند ماند.»

رئیس‌جمهور چین همچنین گفت که چین و روسیه همچنین باید در کنار یکدیگر بایستند و همکاری در سازمان ملل، سازمان همکاری شانگهای، بریکس و همچنین چندجانبه‌گرایی را تقویت کنند.

ولادیمیر پوتین هم گفت که مطمئن است سفر شی جین‌پینگ به مسکو به تحکیم بیشتر روابط بین دو کشور کمک خواهد کرد. پوتین پس از مذاکرات گسترده خود با شی جین‌پینگ گفت: «من صمیمانه از رئیس‌جمهور شی جین‌پینگ و همه همکاران چینی او به خاطر کار مشترک سازنده‌شان تشکر می‌کنم. من مطمئن هستم که این سفر و مذاکرات به تقویت بیشتر دوستی روسیه و چین کمک کرده و به رفاه و سعادت کشورها و مردم ما کمک خواهد کرد.»

پوتین همچنین گفت که روسیه و چین با موفقیت در حال توسعه همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز هستند.

وی پس از مذاکراتش با رهبر چین گفت: «همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز با موفقیت در حال توسعه است. روس‌اتم واحدهای نیروگاهی طراحی شده توسط روسیه را در نیروگاه هسته‌ای تیانوان و نیروگاه هسته‌ای ژودابائو می‌سازد. راه‌اندازی این واحدها سهم قابل توجهی در تأمین انرژی اقتصاد چین، تأمین انرژی ارزان و پاک برای شرکت‌ها و خانوارهای چینی و بهبود وضعیت زیست‌محیطی در شهرهای بزرگ چین خواهد داشت.»

ولادیمیر پوتین در ادامه افزود که روسیه یکی از شرکای تجاری پیشرو چین است و تقریباً تمام عملیات تجارت خارجی بین این دو کشور با روبل و یوان انجام می‌شود. او گفت: «ما یک سیستم پایدار تجارت متقابل ایجاد کرده‌ایم که به طور قابل اعتمادی از نفوذ کشورهای ثالث و روندهای منفی در بازارهای جهانی محافظت می‌شود.»

رهبر روسیه همچنین اشاره کرد که سازمان ملل متحد باید همچنان نقش مهمی در امور جهانی ایفا کند.

پوتین پس از مذاکرات روسیه و چین در کرملین به خبرنگاران گفت: «امسال سازمان ملل متحد هشتادمین سالگرد تأسیس خود را جشن می‌گیرد. روسیه و چین این نظر را دارند که سازمان ملل و شورای امنیت آن باید همچنان نقش محوری در امور جهانی داشته باشند.»

سیاست خارجی مستقل

رئیس‌جمهور روسیه با بیان اینکه روسیه و چین سیاست خارجی مستقل و خودمختاری را دنبال می‌کنند و علاقه‌مند به ایجاد یک نظم جهانی چندقطبی عادلانه هستند، افزود که این کشورها در بریکس و سازمان همکاری شانگهای همکاری ثمربخشی دارند. علاوه بر این، او گفت که روسیه و چین به تلاش‌های خود برای پیوند دادن فرآیندهای ادغام در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و طرح کمربند و جاده ادامه خواهند داد.

در همین حال، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز پنجشنبه گفت که دیدار ولادیمیر پوتین و شی جین‌پینگ در مسکو پیامی برای کشورهای ثالث نیست و در راستای منافع مردم روسیه و چین برگزار می‌شود.

پسکوف با بیان دوباره مواضع کشورش در خصوص جنگ اوکراین، گفت که روسیه می‌خواهد منافع مشروعش در رابطه با مسئله حل و فصل اوکراین در نظر گرفته شود.

پسکوف به خبرنگاران گفت: «ما می‌خواهیم منافع ملی‌مان در نظر گرفته شود. ما می‌خواهیم ریشه‌های عملیات ویژه نظامی در نظر گرفته شود. آنچه مهم است پرداختن به ریشه‌های عملیات ویژه نظامی است، زیرا آنها کاملاً با منافع ملی ما مرتبط هستند.»

سخنگوی کرملین در ادامه گفت روسیه انتظار دارد که دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اهمیت مسئله درگیری اوکراین برای مسکو را درک کند.

پسکوف در پاسخ به این سوال که آیا کرملین معتقد است کاخ سفید اهمیت مسئله اوکراین را برای مسکو درک می‌کند، به خبرنگاران گفت: «این همان چیزی است که ما به آن امیدواریم. در عین حال، گفتگو بین روسیه و ایالات متحده ادامه دارد و مسکو فرصتی دارد تا موضع خود را در مورد اوکراین به واشنگتن منتقل کند.»