اُلیګارشي څه شی ده؟

نور محمد غفوری د اُلیګارشي په اړه په (قاموس کبیر افغانستان) کې داسې…

دو پرسش

۱-- آیا در افغانستان قوم یا ملیتی است که اجدادشان…

چالش های درونی میان طالبان و مخالفان آنان؛ آزمونی تعیین‌کننده…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و دور زدن گروها و سیاستگران نابکار…

من و هوش مصنوعی CHATGPT

دوستش‌ شوید… محمدعثمان نجیب بخش نخست از دیر زمانی می‌شنیدم که هوش‌مصنوعی ابداع…

دی‌دار آشنا، گزاره‌یی نکو از گزارنده‌گان نکو

لطفاً نامش را مگر تغییر بدهید. محمدعثمان نجیب برمقتضای نیاز، وظایف گونه‌‌گونی…

درک لنین از عدالت

ترجمه. رحیم کاکایی کازونوف الکساندر سرگیویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور دانشگاه دولتی…

افغانستان در یک ناگزیری

افغانستان که در یک ناگزیری ناشی از فشارهای آمریکا و…

کنګره څه شی ده؟

  نور محمد غفوری یادونه: له ټولو هغو ځوانانو څخه چې د فیسبوک او…

آدرنو؛- نابغه تئوری، ناتوان در عمل

Adorno, Theodor (1903-1969) آرام بختیاری نقش آدرنو، در مکتب فرانکفورت. تئودور-آدرنو(1969-1903.م)، فیلسوف،جامعه شناس،…

مرز بندی تخصصی: سیاست٬ ایمان و دولتداری...!

·      سیاست: اراده کردن همانا انسان موجودی در اراده یا حیوان سیاسی…

             پلان شهری یا مهندسی قدرت؟ واکاوی اهداف پنهان طالبان در…

نویسنده: مهرالدین مشید نگاهی به پروژه‌های عمرانی در شهر کابل با…

شوخ طبعی 

رسول پویان  خنده داروی طبع غمگین است  شـادخواری طبیب دیرین است  خنده روباش…

جنگی که بجای فروریزی دستگاه تروریست پرور، دندان های آن…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگی که امید ها برای نابودی بزرگ ترین…

به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

«
»

کرملین جزییات مذاکرات پوتین و ترامپ را فاش کرد

کرملین جزییات مذاکرات پوتین و ترامپ را فاش کرد

طبق اطلاعات دفتر مطبوعاتی کرملین، رئیس‌جمهور روسیه از پیشنهاد همتای آمریکایی خود مبنی بر خودداری متقابل روسیه و اوکراین از حملات به زیرساخت‌های انرژی به مدت ۳۰ روز حمایت و بر آمادگی مسکو برای همکاری با واشنگتن در زمینه حل‌وفصل درگیری تاکید کرد.

دفتر مطبوعاتی کرملین شب گذشته اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در جریان دومین گفت‌وگوی تلفنی خود درباره وضعیت اوکراین تبادل نظر کردند.  این مذاکرات حدود یک ساعت و نیم به طول انجامید. گفت‌وگوی قبلی میانرهبران دو کشور در تاریخ 12 فوریه انجام شده بود.

در بیانیه کرملین آمده است: «رهبران دو کشور به تبادل نظر مفصل و با صراحتی درباره روند اوضاع پیرامون پیرامون اوکراین ادامه دادند. ولادیمیر پوتین از دونالد ترامپ به دلیل تلاش‌هایش در جهت تحقق هدف ارزشمند پایان دادن به درگیری‌ها و جلوگیری از افزایش تلفات انسانی قدردانی کرد.»

در جریان این مذاکرات، رؤسای جمهور توافق کردند که گروه‌های کارشناسی روسی و آمریکایی را برای حل‌وفصل مناقشه اوکراین در چارچوبی دوجانبه تشکیل دهند.همچنین، پوتین به خطرات جدی ناشی از غیرقابل‌اعتماد بودن مقامات کی‌یف اشاره کرده و توجه رئیس‌جمهور آمریکا را به اقدامات وحشیانه نیروهای مسلح اوکراین علیه غیرنظامیان ساکن منطقه کورسک جلب کرد.

علاوه بر این، سران دو کشور بر علاقه مشترک خود به عادی‌سازی روابط بین مسکو و واشنگتن تأکید کرده و یادآور شدند که این امر با مسئولیت ویژه‌ای که روسیه و ایالات متحده در قبال امنیت جهانی دارند، ارتباط مستقیم دارد. دفتر مطبوعاتی کرملین یادآور شد: «رؤسای جمهور توافق کردند که در ارتباط باقی بمانند و درباره تمامی موضوعات مطرح‌شده به گفت‌وگو ادامه دهند.»

حمایت پوتین از پیشنهاد ترامپ برای توقف حملات به زیرساخت‌های انرژی 

دفتر مطبوعاتی کرملین همچنین تاکید کرد که رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین از پیشنهاد همتای آمریکایی خود مبنی بر خودداری متقابل روسیه و اوکراین از حملات به زیرساخت‌های انرژی به مدت 30 روز حمایت کرده و بلافاصله دستور لازم در این خصوص را به نیروهای مسلح روسیه داد. 

در این بیانیه آمده است: «در جریان گفت‌وگو، دونالد ترامپ پیشنهاد کرد که طرف‌های درگیر برای مدت 30 روز از حمله به زیرساخت‌های انرژی خودداری کنند. ولادیمیر پوتین از این ابتکار استقبال کرده و بلافاصله دستور لازم را صادر کرد. همچنین، در چارچوب این ابتکار، رئیس‌جمهور روسیه به «چندین نکته اساسی» اشاره کرد که شامل تضمین کنترل مؤثر بر آتش‌بس در سراسر خط مقدم، توقف بسیج اجباری در اوکراین و جلوگیری از ادامه تجهیز تسلیحاتی نیروهای مسلح این کشور می‌شود.»

کرملین یادآور شد: «همچنین به خطرات جدی ناشی از غیرقابل‌اعتماد بودن مقامات کی‌یف که بارها توافقات حاصل‌شده را نقض و از اجرای آن‌ها سر باز زده‌اند، اشاره شد. توجه ویژه‌ای نیز به جنایات وحشیانه و تروریستی نیروهای اوکراینی علیه غیرنظامیان در منطقه کورسک معطوف شد.»

وعده پوتین به ترامپ درباره تبادل اسرای گسترده بین روسیه و اوکراین 

طبق اطلاعات منتشر شده در وب‌سایت کرملین، ولادیمیر پوتین، در گفت‌وگوی تلفنی با دونالد ترامپ، اعلام کرد که روز چهارشنبه، 19 مارس، تبادل اسرا بین روسیه و اوکراین به نسبت 175 نفر در مقابل 175 نفر انجام خواهد شد. طبق این اطلاعات، علاوه بر این، به عنوان نشان دادن حسن نیت طرف روسی، 23 سرباز اوکراینی که به‌شدت مجروح شده و در مراکز درمانی روسیه تحت مداوا هستند، به مقامات کی‌یف تحویل داده خواهند شد.»

پوتین و ترامپ امکان همکاری در حوزه اقتصاد و انرژی را بررسی کردند

به گزارش دفتر مطبوعاتی کرملین، در جریان گفت‌وگوی تلفنی روز سه شنبه ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ، طیف گسترده‌ای از زمینه‌های همکاری میان دو کشور، از جمله امکان همکاری در حوزه‌های اقتصادی و انرژی نیز مورد بحث قرار گرفت. دو طرف علاقه مشترک خود را به عادی‌سازی روابط دوجانبه ابراز کردند و نقش ویژه مسکو و واشنگتن در تأمین امنیت و ثبات جهانی را مورد تأکید قرار دادند.

همچنین، رؤسای جمهور درباره مجموعه‌ای از ایده‌ها با هدف توسعه همکاری‌های آتی در حوزه اقتصاد و انرژی بر مبنای منافع مشترک تبادل نظر کردند. علاوه بر این، سران دو کشور مسائل بین‌المللی، از جمله وضعیت خاورمیانه و منطقه دریای سرخ را مورد بررسی قرار دادند.

دفتر مطبوعاتی کرملین اعلام کرد: «تلاش‌های مشترکی برای تثبیت اوضاع در مناطق بحرانی جهان، تقویت همکاری در زمینه منع گسترش تسلیحات هسته‌ای و تأمین امنیت جهانی انجام خواهد شد.»