از برج «عاج ایده ئولوژی انگاری» تا « فرودگاۀ اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید در جهان معاصر، دین نه‌تنها بحیث یک مسأله…

طرح قانون اساسی فدرال برای افغانستان

هرشخص یا هر گروه حق دارد در مورد کشورش طرح…

   یا پیراهن و تنبان یا مکتب  

     نوشته ی : اسماعیل فروغی        درحالی‌که اختلافات و تنش های درونی…

سناریو های احتمالی در برابر حکومت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان پسا طالبان را چگونه فروپاشی ای تمثیل…

مزاحمت

نوشته نذير ظفر تورنتو كانادا   ١٣ اپريل٢٠٢٥ نماندند.   تا   بهاران   را ببينم حرير    سبزه    زاران   را ببينم نماندند در  فضاى…

آیا انترناسیونالیسم مرده یا در شُُرُف مرگ است؟

نوشته: گریگ گودلز برگردان: آمادور نویدی انترناسیونالیسم: آیا مرده یا در حال مرگ است؟ سخت است…

ای داد خواهان!

امین الله مفکر امینی                       2025-17-04! زنـــــوای بیکسانِ میهـــــــن دلی آسمان گشته است…

سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟

- karl marx (1818-1883) مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟ آرام بختیاری مارکس،…

بجزعشق نبینی!

امین الله مفکر امینی       2025-31-03! عشق نـــدارد دین ومــذهب وطریقی دیگــــــــــربــــه هرطرف…

چشم انداز روابط آینده آمریکا وپاکستان وسرنوشت افغانستان

عارف عرفان     بر اساس گزارش ها اختلاف در درون دولت پنهان…

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه…

ترجمه. رحیم کاکایی موتاگیروف جمال زینوتدینوویچ دکترای علوم فلسفه، استاد دانشگاه دولتی…

 دهل جدیدی بر گردن داودزی دهل‌نواز سابق انداختند

اتن اول را یونس قانونی اجرا می‌کند تا به‌جایی برسد محمدعثمان…

شعار های قومی دشنه های آخته بر پیکر زخمی مردم…

نویستده: مهرالدین نویسنده تراژیدی های بی پایان افغانستان و دورنمای صلح…

    دولتها چگونه ایجاد واداره میشوند 

هرکه آنرا نیست ایستادن بپای خود توان  میشود  بیچاره و محتاج …

بایسته های عدالت قضائی وتأثیرآن برامنیت جامعه وعدالت اجتماعی 

نگارشی از سخی صمیم  از اثر اخیرم  بنام (ناگفته های از…

دلسوز محمد

خانم " #دلسوز_عبدالرحمان_محمد " (به کُردی: #دڵسۆز_عەبدولڕەحمان_حەمە)، مشهور " #دلسوز_محمد…

آمریکا و متحدانش باید غرامت به مردم و کشور ما…

مشورت من برای حقوق‌دانان گرامی کشور! از آمریکا و‌ متحدانش غرامت…

اسارت؛ ایستگاهی حیرت شکن و سیاه چاله ای گریز ناپذیر

نویسنده: مهرالدین مشید اسارت یعنی ایستگاه ی سیاه چاله ی ظلمت…

آراس عبدالکریم 

آقای "آراس عبدالکریم" (به کُردی: ئاراس عەبدولکەریم) شاعر کُرد زبان…

«
»

جایگاه ترامپ در سیکل سیاسی آمریکا

برای درک فشارهای ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، به یاد داشته باشیم که در وهله اول هیچ رئیس‌جمهوری آزاد نیست تا هر کاری دلش بخواهد، انجام دهد.

جورج فریدمن استراتژیست

همانطور که در کتاب اخیرم«طوفان پیش از آرامش» نوشته‌ام، ما تمایل داریم تا از ریاست‌جمهوری‌ها معیاری بسازیم که به ما کمک کنند شناسایی کنیم در چه مقطعی از زمان قرار داریم. اما اشتباه است که فکر کنیم روسای‌جمهور و سیاست‌هایشان عوامل حقیقی تغییرند. در حقیقت، زمان، داور نهایی تغییر است و آنچه که هر دورانی را توصیف می‌کند، نیروهایی هستند که خود را به‌عنوان رئیس‌جمهور تحمیل می‌کنند. 

رؤسای‌جمهور به‌واسطه همسو شدن با فشارهایی که در حالت کنونی وجود دارند، انتخاب می‌شوند و آنها در پاسخ به این فشارها حکومت می‌کنند. از آن‌جایی که ایالات متحده یک دموکراسی است، این موضوع نباید غافلگیرکننده باشد اما حتی در کشورهای دموکراتیک، این باور وجود دارد که رؤسای‌جمهور بازیگران آزاد هستند و به‌همین ترتیب، تاریخ را شکل می‌دهند.

اما موضوع این نیست. رویه عادی در تاریخچه سیاسی آمریکا این است که «رؤسای‌جمهور ناکارآمد» در پایان سیکل 50 ساله انتخاب می‌شوند و اینکه دوران ریاست‌جمهوری آنها در هرج‌ومرج‌های اجتماعی و اقتصادی می‌گذرد. این رؤسای‌جمهور معمولا، البته نه از روی اینکه خود مقصر باشند، توانایی اداره کشور را از دست می‌دهند. در انتخابات آینده، رئیس‌جمهوری که می‌تواند جایی که هستیم را تغییر دهد و کشور را در مسیر جدیدی قرار دهد، رای خواهد آورد. 

اندرو جکسون، دومین رئیس‌جمهور این‌چنینی پس از جورج واشنگتن، ریاست‌جمهوری خود را حول جنبش عظیم مهاجران (و منابع وابسته به آن) صورت داد که در آن زمان در حال وقوع بود. فرانکلین روزولت ریاست‌جمهوری خود را در دوران رکود بزرگ شکل داد که کارکرد اقتصاد و آماده‌سازی کشور برای جنگ را بازتعریف می‌کرد.

رونالد ریگان با پیامدهای فاجعه‌بار اقتصادی ناشی از کمبود سرمایه و تقاضا و شکست‌های نظامی روبه‌رو شد که در سراسر خاورمیانه گسترش پیدا کرده بود. پیش از گذار چرخه‌ای، باید رئیس‌جمهوری باشد که ریاست کشور بحران‌زده را برعهده بگیرد. جانشین او برای بازسازی کشور قدرت را به‌دست می‌گیرد. 

برای درک فشارهای ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، به یاد داشته باشیم که در وهله اول هیچ رئیس‌جمهوری آزاد نیست تا هر کاری دلش بخواهد، انجام دهد. به‌نظرم، برعکس تصور عمومی، پیروزی ترامپ به‌دلیل مسائل اقتصادی نبود. مخالفت بر مسائل جنگ فرهنگی او را با عموم مردم همسو کرد و جایی که پیروزی با اختلاف کمی در مسائل اقتصادی برنده شد، در مورد این مسائل فرهنگی، پیروزی کاملی را به‌دست آورد. نظرسنجی‌ها تشخیص ندادند که این موضوع عجیب است؛ پیش از انتخابات، نظرسنجی‌ها همواره این موضوع را رصد می‌کردند.

مشکلات اساسی که ترامپ به آنها پرداخته ممکن است او را محدود نکند. مشکلات دیگر هم به آزادی اقتصادی از محدودیت‌ها، سنجش مجدد مسائل نظامی آمریکا و متحدانش و در نهایت آزاد کردن آمریکا از دکترین‌های دولت‌های پیشین مربوط می‌شوند. 

اولین تاثیر ترامپ در تلاش برای بازتعریف نرم‌های فرهنگی خواهد بود. او همچنین تلاش می‌کند تا برنامه‌های مالیاتی را برای شرکت‌های بزرگ تغییر دهد و احتمالاً مهم‌تر از همه او تلاش می‌کند تا روابط اقتصادی، سیاسی و نظامی را با متحدان آمریکا تغییر دهد. او قوانین اقتصادی تازه تعریف‌شده‌ای را برای تجارت بین‌المللی، افزایش توجه به منافع آمریکا و تأمل جدید برای تعهدات بین‌المللی با متحدان اعمال خواهد کرد.

این بدان معنی نیست که او یک ملی‌گرای انعطاف‌ناپذیر خواهد بود اما او درخواست تغییر در آنچه او روابط نامتعادل و خطرات آمریکا تصور می‌کند، خواهد داشت. زمانی که ما به نیروهایی نگاه می‌کنیم که سیاست‌های او را شکل می‌دهند، تمام این موارد قابل اجرا هستند اما با در نظر گرفتن هزینه‌ها به‌ناچار با مقاومت غیرمنتظره روبه‌رو خواهد شد.

ممکن است پیش‌پاافتاده به‌نظر برسد اما در واقع تغییری رادیکال است. تغییری که به الزامات آمریکا در سراسر جهان رسیدگی می‌کند اما به‌سادگی می‌توان گفت ترامپ انتخاب شد تا داینامیک‌های داخلی کشور و الزامات نظامی آن را بازتعریف کند و اقتصاد آن را تغییر دهد.

رئیس‌جمهور دوران گذار مانند ریگان، روزولت یا جکسون تمایل به اعمال تغییراتی داشتند که اغلب تا زمانی که موفقیت‌آمیز باشند، مورد غضب قرار دارند. لازم نیست کسی از ترامپ در انتخابات حمایت کند تا ببیند چه اتفاقی خواهد افتاد.