در بارۀ فعالیتهای بیولوژیکی نظامی ایالات متحدۀ آمریکا
مستندات جلسۀ توجیهی (۱۶ اوت ۲۰۲۳) ژنرال ایگور کریلوف، فرمانده یگانهای دفاع رادیوآکتیوی، شیمیایی و بیولوژیکی نیروهای مسلح فدراسیون روسیه در مورد فعالیتهای آمریکا برای درگیر کردن پاندمی جدید
ا. م. شیری
همانطور که بارها توضی دادهایم، فعالیتهای بیولوژیکی نظامی آمریکا یک تهدید امنیتی برای بسیاری از کشورهای جهان است.
علیرغم اعلام این که اهداف برنامههای آمریکا نظارت بر شیوع بیماریها و ارائه کمک به کشورهای در حال توسعه است، در واقع شاهد انجام بیرویۀ تحقیقات دو منظوره توسط پنتاگون با دور زدن تعهدات بینالمللی ناشی از کنوانسیون منع توسعه، تولید و انباشت سلاحهای باکتریولوژیکی (بیولوژیکی) و سمی و انهدام آنها هستیم.
پروژههای سازمان نظامی آمریکا در درجۀ اول با هدف مطالعۀ عوامل بالقوۀ سلاحهای بیولوژیکی- سیاه زخم، تولارمی، ویروسهای کرونا، و همچنین عوامل بیماریزای عفونتهای دارای اهمیت اقتصادی مانند آنفولانزای مرغی بیماریزا، تب خوکی آفریقایی است.
در عین حال، یک روند واضح مشهود است: پاتوژنهایی که در منطقۀ مورد علاقۀ پنتاگون قرار میگیرند (به عنوان مثال، کووید-۱۹، آنفولانزای مرغی، تب خوکی آفریقایی) بیشتر به گسترش همهگیری تبدیل میشوند و شرکتهای داروسازی آمریکایی ذینفعان آن هستند.
پیش از این در بارۀ احتمال دخالت بیگ فارما و آژانس کمک به توسعۀ بینالمللی آمریکا در پیدایش ویروس کرونای جدید خبر داده بودیم.
سازمان واسط EcoHealth Alliance در اجرای پروژههای مطالعۀ این پاتوژن نقش کلیدی ایفا میکند. متخصصان این شرکت از سال ۲۰۱۵ به بررسی تنوع جمعیت خفاشها، جستوجوی سویههای جدید ویروسهای کرونا و سازوکارهای انتقال آنها از حیوان به انسان پرداختهاند. در مجموع، بیش از ۲۵۰۰ نفر مورد مطالعه قرار گرفت.
[EcoHealth Alliance، یک سازمان غیردولتی مستقر در ایالات متحده است که مأموریت اعلام شدۀ آن عبارت است از محافظت از مردم، حیوانات و محیط زیست در مقابل بیماریهای عفونی نوظهور. هدف تحقیقات این سازمان غیرانتفاعی جلوگیری از بیماریهای همهگیر و ترویج حفاظت در مناطق داغ در سراسر جهان است. مترجم].
لازم به یادآوری است که در ۱۸ اکتبر ۲۰۱۹، یعنی دو ماه قبل از اولین گزارشهای رسمی در مورد پیدایش یک عفونت جدید ویروس کرونا در چین، دانشگاه جان هاپکینز رویداد ۲۰۱ را در نیویورک تمرین کرد.
در روند تمرینات، اقدامات در شرایط اپیدمی یک ویروس کرونای قبلاً ناشناخته انجام شد، که طبق افسانه، از طریق یک ناقل واسطه- یک ارگانیسم خوک، از خفاشها به انسان منتقل میشود.
توسعۀ همهگیری طبق این سناریو و همچنین اجرای پروژههایی توسط اتحادیۀ اکو هلث در مورد ماهیت عمدی احتمالی کووید-۱۹ و دخالت آمریکا در این حادثه، باعث طرح سؤالاتی شد.
گام بعدی ایالات متحده، تأسیس ادارۀ سیاست آمادگی و واکنش به بیماری همهگیر برای اجرای برنامههای راهبردی خود در جهت کنترل بیولوژیکی گسترده بود.
اطلاعات رسمی در مورد تأسیس اداره در ۲۱ ژوئیه ۲۰۱۳ در وبسایت کاخ سفید قرار گرفت.
حوزههای اولویتدار این بخش شامل کار بر روی تولید واکسنها و داروها برای مبارزه ویروسها و گونههای اصلاح شدۀ ژنتیکی آنها و همچنین معرفی فنآوریهای پیشرفته در تولید زیستی است.
این ساختار توسط پل فردریش، سرلشکر بازنشستۀ نیروی هوایی، دستیار ویژۀ رئیس جمهور و مدیر کل امنیت بهداشت جهانی و امنیت زیستی در شورای امنیت ملی رهبری خواهد شد.
به این ترتیب، ایالات متحده مانند سال ۲۰۱۹، با جستجوی سویههای ویروسی، تدارک یک بیماری همهگیر جدید را آغاز کرد. ما استفادۀ ایالات متحده از فنآوریهای به اصطلاح دفاعی را برای اهداف تهاجمی و همچنین برای اهداف مدیریت جهانی با ایجاد شرایط بحرانی با ماهیت بیولوژیکی را منتفی نمیدانیم.
در عین حال، کاخ سفید در تلاش برای رفع نگرانیهای جامعۀ جهانی در مورد فعالیتهای غیرقانونی خود در زمینۀ بیولوژیکی، در حال ایجاد یک ساختار دولتی جدید است.
مؤسسۀ تحقیقاتی بیماریهای عفونی ارتش آمریکا، که در حال حاضر توسط سرهنگ کنستانس جنکینز اداره میشود، در برنامۀ بیولوژیکی نظامی وزارت دفاع، نقش اصلی را بازی خواهد کرد.
لازم به ذکر است که این مؤسسه در فورت دیتریک بر اساس تأسیسات توسعۀ سلاحهای زیستی پایهگذاری شد و شامل یک آزمایشگاه بیولوژیکی با حداکثر سطح ایزولۀ بیولوژیکی (BSL-4) میباشد.
این، بخش اصلی ساختار یکپارچۀ نظارت الکترونیکی بیماری پنتاگون (EIDSS) است.
اسناد به دست آمده در جریان عملیات ویژۀ نظامی گواهی از آن میدهند که این نهاد در مدیریت جمعآوری پاتوژنهای خطرناک در مناطق مختلف جهان، آزمایش داروهای ثبت نشده و اجرای برنامههای دو منظوره به سفارش ادارۀ کاهش تهدیدات وزارت دفاع آمریکا مستقیماً نقش دارد.
مؤسسۀ بیماریهای عفونی ارتش آمریکا در برنامههای بیولوژیکی ایالات متحده در اوکراین مشارکت دارد. بنابراین، نمایندگان مؤسسه، پروژههایی با نام رمز یو پی-۱ (UP-1) و یو پی-۸ (UP-8) را فعالانه مدیریت کردند و امکان استفاده از بندپایان برای انتشار ریکتزیا، ویروس آنسفالیت منتقله از کنه و همچنین عوامل موجد تب خونریزی دهندۀ کریمه کنگو و هانتاویروس را به عنوان بخشی از این پروژهها مورد بررسی قرار دادند.
کارکنان مؤسسه در آمریکای جنوبی، آفریقا، ماوراء قفقاز، آسیای جنوب شرقی با جدیت کار میکنند. برای انجام این کار، از پایگاه آزمایشگاهی بخشهای مرکز تحقیقات پزشکی نیروی دریایی و مؤسسۀ والتر رید ارتش آمریکا استفاده میشود.
شیوع ابولا در سالهای ۲۰۱۴-۲۰۱۶ در اوگاندا، کنیا، گینه و لیبریا به گسترش قابل توجه حضور کارکنان مؤسسۀ بیماریهای عفونی ارتش ایالات متحده در این کشورهای آفریقایی برای به دست آوردن نمونههایی از ویروسهای زندۀ بیماریهای کشنده منجر شد.
بدین نحو، پایگاه تولیدی و آزمایشی موجود مؤسسه امکان مشارکت در نظارت گسترده بر وضعیت بیولوژیکی و انجام طیف وسیعی از کارهای کاربردی نظامی با پاتوژنهای خطرناک، یعنی بر اجزای سلاحهای بیولوژیکی، از جمله، کار برای افزایش خصوصیات بیماریزایی عوامل بیماریهای خطرناک انسان و حیوانات را فراهم میکند.
وزارت دفاع فدراسیون روسیه اسنادی را که امکان گسترش پروندۀ بیولوژیکی نظامی اوکراین را فراهم میکرد، به دست آورده است.
امروز در نظر داریم این لیست را با معرفی تعدادی از شاغلان مؤسسات دولتی و شرکتهای خصوصی اوکراین را که در اجرای برنامههای بیولوژیکی نظامی آمریکا دخیل هستند، تکمیل کنیم. اینها عبارتند از:
ناتالیا دودکو– هماهنگ کنندۀ پروژه و متخصص ارشد مرکز علم و فنآوری اوکراین. او در مدت ۲۵ سال بیش از ۲۵۰ پروژه مرکز علم و فنآوری اوکراین در زمینههای مختلف علمی را هماهنگ کرده است.
لیودمیلا چرننکو– مدیر کل مرکز بداشت عمومی وزارت بهداشت اوکراین. نام او در لیست متخصصان اوکراینی که در اجرای پروژههای تحقیقاتی با بودجۀ آمریکا شرکت دارند، ثبت شده است.
الکساندر ماتسکوف– معاون مدیر کل مرکز بهداشت عمومی وزارت بهداشت اوکراین. ناظر اجرای کلی پروژۀ دو منظورۀ کووید-۱۹ با بودجه آمریکا.
[سه نفر از راست در تصویر بالا]
وزارت دفاع فدراسیون روسیه به انتشار اسامی کارکنان شرکتهای بیوتکنولوژی و دیگر پیمانکاران پنتاگون که در اجرای برنامههای بیولوژیکی نظامی آمریکا در اوکراین دخیل هستند، ادامه میدهد.
پینوشت: از حالا گفتیم که آمریکا برای درگیر کردن یک پاندمی جدید آماده میشود تا بعدها کسی در میان «خفاشخوران» چین دنبال منشاء شیوع ویروس نگردد.
منابع مطلب:
۲۶ مرداد-اسد ۱۴۰۲