برای چهارمین بار از سپردن کرسی افغانستان در ملل متحد…

افغانستان بحیث یک کشور ، عضو دائمی سازمان ملل متحد…

سیاست‌های شیطنت امیز پاکستان علیه افغانستان

از گذشته هاکه بگذریم ،همین حالا کارزار تبلیغی و تحرکات…

بمناسبت روز بین المللی حمایت از حقوق اطفال 

نوشته  و گردآوری معلوماتی از بصیر دهزاد    امروز  ۲۰ نوامبر زور بین…

شیردروازه و آسمایی خصم افگن و هندوکش عقاب پرور! ما…

نویسنده: مهرالدین مشید ما هنوز خیلی قرضدار مردم مظلوم افغانستان هستیم چند…

څنگه یی

 شعر ملمع - شیر و شکر از دکتور ایماق شعر ملمع (…

ذهن ستم گستر 

رسول پویان  زمیـــن در آتـش خـودکامگان آز می سوزد  سـرا و مـزرع…

شناخت با 13 نوع سوگیری در داوری در عرفان

دکتر بیژن باران شناخت کارکرد مغز است که سوگیری در آن…

نتیجه انتخابات امریکا در ترازوی منافع ملی افغانستان

ا میرعبدالواحد سادات  متاسفانه در منجلاب پر جنجال کنونی که :اساس تراژیدی…

دین وسیاست

نوشته دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها دیدگاه های…

موسم پیری

این نقد جای اگر نپذیری، کجا برم ؟  وین هدیه ام…

معاهده ی افتضاح بار دوحه؛ پروندۀ ناتمام افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افزایش فشار سیاسی بر طالبان، یگانه گزینه برای…

ماردین ابراهیم

آقای "ماردین ابراهیم" (به کُردی: ماردین ئیبڕاهیم)، شاعر معاصر کُرد،…

وجدان ودادگاه آن 

***   داد گاه وجدان بامعراج عدالت اصدار حکم میکند ـ وتصمیم…

افتخار برکارمل واعضای حزبم!

امین الله مفکر امینی          2024-12-11! فــــــخر به پــــرچمدارانی رهی عدل وانصـــاف کـــــه نیست…

بازگشت به خوییشتن؛ گفتمان رسیدن به پویایی های فکر و…

نویسنده: مهرالدین مشید هر بازگشت آغازی برای برگشت به ارزش های…

اسرار عشق 

رسول پویان  شدم تا همدم نـور آشیان در کهکشان دارم  از این…

کابل زیبا

سیمین بارکزی فرزند عبدالکبیر خان بارکزی 1953 میلادی در یک…

خالە بکر

استاد "بکر محمد امین" (به کُردی: به‌کر محه‌ممه‌د ئەمین) متخلص…

احتمال تحولات بعد از انتخابات در آمریکا و صدای تکانه…

نویسنده: مهرالدین مشید آیا با پیروزی ترامپ آمریکا به افغانستان باز…

«
»

بریکس – کابوسی برای هژمونی و دالر امریکا

          نوشته ی : اسماعیل فروغی

      به زودی از 22 تا 24 ماه اگست سال 2023  بزرگترین و با اهمیت ترین اجلاس اتحادیه ی بریکس در شهر یوهانسبورگ افریقای جنوبی برگزار خواهد شد.

       بریکس که مخفف حروف اول نام پنج کشور بنیانگذار این اتحادیه ( برازیل ، روسیه ، هندوستان ، چین و آفریقای جنوبی ) است ، در سال 2006 میلادی بنیاد گذاشته شده و اکنون می خواهد به بزرگترین و قوی ترین ائتلاف اقتصادی در برابر ائتلاف های امریکا و غرب مبدل شود .

       هم اکنون بریکس ( تنها با همین پنج کشور ) یک چهارم حصه ی خاک زمین را احتوا کرده و با جا دادن 3,23 میلیارد نفر نفوس در جغرافیای پهناور شان ، بیش از 40 در‌صد جمعیت کل جهان را در بر گرفته است .

      و هم اکنون ازمیان این پنج قدرت نوظهور اقتصادی در جهان، چین  بزرگترین بخش های اقتصاد ، تجارت وصنعت جهان را در دست داشته و همراه با روسیه ، هند، برازیل و آفریقای جنوبی یک برسوم حصه تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص داده اند.

      اعضای قدرتمند بریکس هیچکدام تا هنوز به جنگ تحریم های امریکا علیه روسیه نپیوسته و با این سیاست فشاراستراتژیک ایالات متحده ی امریکا و استفاده ی ابزاری اش از ارز دالر شدیداً مخالفت ورزیده اند.

      بریکس می خواهد با ایجاد راهکار های تازه ی مالی و تجاری ، آینده ی توسعه در نقاط مختلف جهان را مصوونیت بیشتر ببخشد . قرار معلوم یکی از اهداف اصلی اجلاس پیش روی بریکس ، جستجوی راهکارهای عملی ایجاد یک ارز جدید به جای دالر امریکایی خواهد بود تا امریکا نتواند بیش از این از ارز دالر منحیث یک تهدید و یک سلاح تخریب کننده علیه مخالفان استفاده نماید .

      جذابیت ها و مولفه های زیاد اقتصادی سبب شده است تا بریکس با سرعت و قدرت بیشر وارد میدان رقابت های اقتصادی – تجاری جهان شود. و درست متکی به همین جذابیت هاست که تاکنون دهها کشور از جمله عربستان سعودی ،  ایران ، امارات متحد عربی ، ارجنتاین ، مکسیکو، ونزویلا ، بولیویا، ترکیه ، مصر ، الجزایر ، بحرین ، اندونیزیا ، مالیزیا ، بلاروس ، سوریه ، عراق و تعداد زیادی از کشورهای آسیایی ، افریقایی و امریکای لاتین تقاضا دارند تا هرچه زودتر شامل این اتحادیه ی قدرتمند شوند.

       در اجلاس پیش روی بریکس که تاکنون امریکا و فرانسه در آن دعوت نشده اند ، رهبران 54  کشور افریقا ، نماینده گان تمام اتحادیه ها و سازمان های معتبر بین المللی و رهبران دهها کشور آسیایی ، اروپایی و امریکای جنوبی ؛ شرکت خواهند کرد تا با اهداف و نیات انسانی و صلحجویانه ی این اتحادیه ی اقتصادی جهانی که نه به یک قاره بلکه به تمام قاره های جهان مربوط می شود ، بیشتر آشنایی حاصل نمایند .

        به باور ناظران و کارشناسان معتبر جهان ، اجلاس افریقای جنوبی بریکس ، بی گمان روند  ” دالر زدایی ” در تجارت بین المللی را سرعت بیشتر خواهد بخشید و جایگاه دالر و هژمونی امریکا را تا منزله ی سقوط پایان خواهد آورد .

     تحریم های بی رویه و گسترده ی غرب علیه روسیه و توقیف 630 میلیارد دالر دارایی بانک مرکزی روسیه توسط امریکا و غرب ، کشورهای عضو سازمان بریکس را تکان بیشتر داده  ، آنان را برای ایجاد زیر ساخت های مستقل مالی ــ تجاری ، بیشتراز پیش تحریک و تشویق کرده است . آنان می خواهند هرچه زودتر راه های مقابله دربرابرقدرت دالر، این وسیله ی فشار امریکایی را دریابند .

     کارشناسان به این باوراند که امریکا و غرب بخواهند یا نخواهند ، اتحادیه ی بریکس با وسعت و قدرت روزافزون اش ، ( دیر یا زود ، با ارز جدید و بدون آن ) ، به یک اتحادیه ی نیرومند اقتصادی و اثرگذار در معاملات و مناسبات اقتصادی جهان مبدل شده ، در معاملات و مناسبات مالی ـ اقتصادی جهان  ، حرف اول را به زبان خواهد راند .