برای چهارمین بار از سپردن کرسی افغانستان در ملل متحد…

افغانستان بحیث یک کشور ، عضو دائمی سازمان ملل متحد…

سیاست‌های شیطنت امیز پاکستان علیه افغانستان

از گذشته هاکه بگذریم ،همین حالا کارزار تبلیغی و تحرکات…

بمناسبت روز بین المللی حمایت از حقوق اطفال 

نوشته  و گردآوری معلوماتی از بصیر دهزاد    امروز  ۲۰ نوامبر زور بین…

شیردروازه و آسمایی خصم افگن و هندوکش عقاب پرور! ما…

نویسنده: مهرالدین مشید ما هنوز خیلی قرضدار مردم مظلوم افغانستان هستیم چند…

څنگه یی

 شعر ملمع - شیر و شکر از دکتور ایماق شعر ملمع (…

ذهن ستم گستر 

رسول پویان  زمیـــن در آتـش خـودکامگان آز می سوزد  سـرا و مـزرع…

شناخت با 13 نوع سوگیری در داوری در عرفان

دکتر بیژن باران شناخت کارکرد مغز است که سوگیری در آن…

نتیجه انتخابات امریکا در ترازوی منافع ملی افغانستان

ا میرعبدالواحد سادات  متاسفانه در منجلاب پر جنجال کنونی که :اساس تراژیدی…

دین وسیاست

نوشته دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها دیدگاه های…

موسم پیری

این نقد جای اگر نپذیری، کجا برم ؟  وین هدیه ام…

معاهده ی افتضاح بار دوحه؛ پروندۀ ناتمام افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افزایش فشار سیاسی بر طالبان، یگانه گزینه برای…

ماردین ابراهیم

آقای "ماردین ابراهیم" (به کُردی: ماردین ئیبڕاهیم)، شاعر معاصر کُرد،…

وجدان ودادگاه آن 

***   داد گاه وجدان بامعراج عدالت اصدار حکم میکند ـ وتصمیم…

افتخار برکارمل واعضای حزبم!

امین الله مفکر امینی          2024-12-11! فــــــخر به پــــرچمدارانی رهی عدل وانصـــاف کـــــه نیست…

بازگشت به خوییشتن؛ گفتمان رسیدن به پویایی های فکر و…

نویسنده: مهرالدین مشید هر بازگشت آغازی برای برگشت به ارزش های…

اسرار عشق 

رسول پویان  شدم تا همدم نـور آشیان در کهکشان دارم  از این…

کابل زیبا

سیمین بارکزی فرزند عبدالکبیر خان بارکزی 1953 میلادی در یک…

خالە بکر

استاد "بکر محمد امین" (به کُردی: به‌کر محه‌ممه‌د ئەمین) متخلص…

احتمال تحولات بعد از انتخابات در آمریکا و صدای تکانه…

نویسنده: مهرالدین مشید آیا با پیروزی ترامپ آمریکا به افغانستان باز…

«
»

پوتین: جهان چندقطبی در حال شکل‌گیری است

پوتین در سخنانی برای یازدهمین کنفرانس امنیت بین‌المللی در مسکو گفت که جهان چندقطبی در حال شکل‌گیری است.

به گزارش تاس، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در کنفرانس امنیت بین‌المللی در مسکو ضمن خوشامدگویی به مهمانان گفت: چنین گفتگوهای آزاد، صادقانه و بی طرفانه امروز بسیار مهم و مورد تقاضا است زیرا همه ما، کل جامعه جهانی، با هم و در موقعیتی برابر هستیم که باید خطوط آینده را ایجاد کنیم.

او گفت: نمایندگان دپارتمان‌های دفاعی، دیپلمات‌ها و کارشناسان بار دیگر در مسکو گرد هم آمده‌اند تا در مورد موضوعات در دستور کار جهانی و منطقه‌ای بحث کنند. چنین بحث‌های آزاد، صادقانه و بی‌طرفانه امروز بسیار مهم و مورد تقاضا است، زیرا همه ما، کل جامعه جهانی با هم، در شرایط مساوی، آینده را شکل دهیم. امروزه شکل گیری جهان چند قطبی در حال انجام است.

پوتین گفت:در مناطق مختلف جهان، درگیری‌های طولانی مدت وجود دارد و درگیری‌های جدید در حال شکل‌گیری است، هدف این است که دولت‌ها را به اطاعت رعیت‌وار  بکشانند.

وی خاطرنشان نمود: اکثر دولت‌ها آماده دفاع از حاکمیت و منافع ملی، سنت ها، فرهنگ و شیوه زندگی خود هستند. مراکز جدید اقتصادی و سیاسی در حال تحکیم و تقویت هستند. همه اینها می‌تواند مبنای مهمی برای توسعه پایدار و مترقی جهانی، برای حل عادلانه و مهمتر از همه، واقعی مشکلات اجتماعی، اقتصادی، فناوری و زیست محیطی، برای بهبود کیفیت زندگی و رفاه میلیون‌ها انسان بشود.

پوتین تصریح کرد: کشورهای غربی در حال برنامه‌ریزی برای ادغام نیروهای ناتو با پیمان امنیتی آکوس بین استرالیا، بریتانیا و ایالات متحده هستند.

وی افزود: ما رد نمی‌کنیم که موضوع به سمت ادغام کامل نیروهای ناتو با ساختارهای بلوک آکوس در حال ایجاد باشد.

استرالیا، ایالات متحده و بریتانیا در سپتامبر ۲۰۲۱ یک شراکت دفاعی سه جانبه جدید به نام آکوس را اعلام کردند. اولین ابتکار اعلام شده تحت پیمان دفاعی آکوس، توسعه فناوری زیردریایی هسته‌ای برای نیروی دریایی سلطنتی استرالیا بود، بنابراین دولت استرالیا تصمیم به کنار گذاشتن توافق با فرانسه گرفت. در آن زمان قرارداد استرالیا با گروه نیروی دریایی فرانسه برای ساخت زیردریایی‌های دیزلی-الکتریکی 66 میلیارد دلار تخمین زده شد.

رئیس جمهور روسیه گفت: ناتو به تقویت پتانسیل خود ادامه می دهد و از ابزارهای فشار نظامی و غیرنظامی استفاده می‌کند و آمریکا در تلاش است در منطقه آسیا و اقیانوسیه نفوذ بیشتری داشته باشد.

پوتین گفت: اوکراین نمونه‌ای از تلاش غرب برای کشاندن سایر کشورها به درگیری با ریختن نفت بر روی آتش است. با این حال اکثر کشورها آماده دفاع از حاکمیت و استقلال خود هستند.

کنفرانس امنیت بین‌المللی مسکو

یازدهمین کنفرانس امنیت بین‌المللی مسکو امروز سه‌شنبه در مرکز کنگره و نمایشگاه پاتریوت کار خود را آغاز کرد. نمایندگان بخش‌های دفاعی و سازمان‌های بین‌المللی، کارشناسان نظامی و دیپلمات‌های ده‌ها کشور درباره تهدیدهای مشترک علیه ثبات جهانی و منطقه‌ای و همچنین جنبه‌های مختلف امنیت در آسیا، آفریقا، خاورمیانه، آمریکای لاتین و اروپا گفتگو خواهند کرد.

موضوع اصلی این رویداد که توسط وزارت دفاع روسیه برگزار می‌شود، ایجاد همکاری در واقعیت‌های جدید ناشی از روند ایجاد نظم جهانی چند قطبی خواهد بود.

سرگئی شویگو، مقام ارشد دفاعی روسیه در سخنرانی افتتاحیه گفت: این کنفرانس از زمان تأسیس در سال ۲۰۱۲ به یک بستر محبوب برای بحث در مورد مشکلات حاد بین‌المللی تبدیل شده است، اما این بار در شرایط “تغییرات اساسی در ارتش” برگزار می‌شود. در این زمینه، نمایندگانی از نقاط مختلف جهان دعوت شده‌اند تا فرصت‌هایی را برای تقویت همکاری‌ها در زمینه چالش‌های امروز بررسی کنند. 

لی شانگفو، وزیر دفاع چین که روز دوشنبه وارد مسکو شد و تا ۱۹ اوت در روسیه خواهد ماند، قرار است در این مجمع سخنرانی کند. وزارت دفاع روسیه گفت: دیدگاه‌ها و ارزیابی‌ها از وضعیت موجود در سخنرانی‌های وزرای دفاع چین، بلاروس، جانشین رئیس ستاد کل ارتش ایران و همچنین روسای ادارات دفاعی حدود ۲۰ کشور دوست دیگر ارائه خواهد شد. 

تاندی مودیسه، وزیر دفاع آفریقای جنوبی، تین آنگ سان، معاون نخست وزیر میانمار، ژنرال حمود اوز زمان خان، معاون اول وزیر دفاع پاکستان از دیگر شرکت‌کنندگان هستند. کارین کنایسل، وزیر خارجه اسبق اتریش نیز در این کنفرانس شرکت خواهد کرد.

به گفته وزارت دفاع روسیه، در مجموع بیش از ۸۰۰ نماینده از ۷۶ کشور جهان در این کنفرانس شرکت دارند. این فهرست شامل کشورهای غربی نمی‌شود. بر اساس این برنامه، چین، هند، آفریقای جنوبی، ترکیه، مکزیک، امارات، عربستان سعودی و کره شمالی دعوت شده‌اند. نماینده‌ای از رژیم صهیونیستی نیز از جمله مدعوین است.

نمایندگان هشت سازمان بین‌المللی از جمله سازمان ملل، سازمان پیمان امنیت جمعی، سازمان همکاری شانگهای، آسه آن، اتحادیه عرب و اتحادیه آفریقا نیز قرار است در این کنفرانس شرکت کنند.

این رویداد با بحث در مورد “واقعیت‌های امنیتی جهانی در یک جهان چند قطبی” آغاز خواهد شد. این برنامه شامل سه جلسه عمومی خواهد بود: “جنبه‌های نظامی امنیت در خاورمیانه و قاره آفریقا”، “امنیت در منطقه آسیا و اقیانوسیه”، “تعامل آژانس‌های نظامی: شرایط و انتظارات”.

علاوه بر این، کارشناسان مستقل می‌توانند در قالب باشگاه گفتگوی “یک جهان – امنیت مشترک” در مورد موضوعات فوری در دستور کار بحث کنند.