گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

آیا طالبان آمده اند ، تا ۳۴ ملیون شهروند افغانستان…

نوشته: دکتر حمیدالله مفید. بزرگترین دشواری که در برابر جهان اسلام…

 چند شعر کوتاه از لیلا_طیبی (صحرا) 

ذهنم، یوزپلنگی تیز پاست آه! بی‌هوده بود، دویدن‌هایم... آی‌ی‌ی        --غزال وحشی، کدام کنام…

بدیده ای مهر بنگرید!

امین الله مفکر امینی                         2024-01-07! بـــه دیده ای مهربنگرید بـــــه…

«
»

دمیرتاش و میزراکلی در اعتراض به قتل مهسا امینی سر خود را تراشیدند! 

بهرام رحمانی

bahram.rehmani@gmail.com 

صلاح‌الدین دمیرتاش، رییس سابق حزب دموکراتیک خلق‌ها و سلجوک میزراکلی شهردار برکنار شده کلان‌شهر دیاربکر، که در زندان امنیتی «ادیرنه» در ترکیه زندانی هستند، در اعتراض به مرگ مهسا امینی، موهای خود را تراشیدند.

https://i0.wp.com/www.akhbar-rooz.com/wp-content/uploads/2022/09/999-1.jpg?resize=790%2C444&is-pending-load=1#038;ssl=1
C:\Users\ashena\Pictures\Demirtash... (2).jpg

عکس از حساب کاربری صلاح‌الدین دمیرتاش در توییتر

باشاک دمیرتاش که نامه صلاح‌الدین دمیرتاش را در حساب کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته است، خاطرنشان کرد: صلاح‌الدین و سلجوک میرزاکلی در اعتراض به قتل مهسا امینی که در ایران به قتل رسید موهای خود را تراشیدند. از مقاومت در ایران حمایت کنید.»

این دو فعال سیاسی زندانی در بیانیه‌ای مشترک نوشتند: «غم مهسا امینی را که به دلیل لو رفتن تارهای مویش به قتل رسید، از ته دل احساس می‌کنیم.»

در ادامه این بیانیه آمده: «مقاومت در برابر ظلم و آزار تنها وظیفه زنان نیبست. برای حمایت از مبارزه برای برابری و آزادی، که زنان شجاعانه آن را رهبری می‌کنند و برای بیان این‌که ما در کنار مردمی هستیم که برای آزادی در ایران مقاومت می‌کنند، من و هم سلولیم دکتر سلجوق میزراکلی موهای خود را تراشیدیم.»

دمیرتاش در پایان این بیانیه به مردم ایران درود فرستاد و نوشت: «همه نظام‌های ظلم و ستم عاقبت در مقابل مقاومت مردم نابود خواهند شد. درود بر مقاومت کنندگان… به خانواده او و مردم تسلیت می‌گوییم و با آنان احساس همبستگی می‌کنیم.»

C:\Users\ashena\Pictures\20220921-20220920-20-09-2022-ji-bo-jina-emini-amed-stenbol-wan-jpgf60c74-image-jpg6ebbc0-image.jpg

شعب حزب دمکراتیك خلق‌ها و جنبش زنان آزاد در شهرهای مختلف شمال کردستان و ترکیه تجمعات متعددی در محکومیت قتل ژینا امینی برگزار کردند. در ازمیر، وان، حکاری، دیاربکر و استانبول، زنان با بیانیه‌های مطبوعاتی و راهپیمایی، به کشته شدن مهسا به دست نیروهای گشت ارشاد اعتراض کرده و خشونت‌های بی‌پایان حکومت اسلامی را نسبت به زنان محکوم کردند.

عالیه کزل‌‌دامار، رییس مشترک دفتر نمایندگی ه.‌د.‌پ در شهر رجا گفت: «مبارزه ژینا، مبارزه ماست. ما خلق‌ها، مبارزه و خیزش و مقاومت خود را متحد می‌کنیم و جهانی آزاد به‌همراه هم می‌سازیم.»

عاشیه سوروجو، نماینده پارلمانی ه.‌د.پ نیز در سخنرانی خود گفت ما با ذهنیت حکمفرمای در ایران به‌خوبی آشنا هستیم. این همان ذهنیت قاتل «ایپک اَر» و ابطال‌کنندگان پیمان استانبول است.

در شهر سلوپی نیز تعدادی زن و مرد با در دست گرفتن پلاکاردی با عکس ژینا امینی، حمایت خود از اعتراض زنان ایران اعلام کردند.

در شهر درسیم نیز، اسما آتش، بیانیه سازمان زنان ه‌.د.پ را قرائت کرد و با اشاره به اعتراضات در ایران که از کردستان آغاز شد گفت زنان هرگز از مقاومت منصرف نخواهند شد.

وی گفت حکومت اسلامی ایران برای شکست این قیام با تمام قدرتش به مردم حمله می‌کند و با این تهاجم دشمنی خود با زنان و کردها را تکرار می‌کند.

هم‌چنین در شهر گور جولمرگ در نزدیکی مرزهای روژهلات، اعضای جنبش زنان آزاد تجمع کردند. در پیام معترضان اعلام شد مبارزه ژینا مبارزه همه زنانی است که می‌خواهند اجتماعی آزاد بسازند.

زنان کرد در باتمان نیز گردهم آمدند. ایشِک یلدز از فعالین زنان در سخنانی گفت زنان ایرانی همواره در برابر نقض حقوق و زندگی‌شان مقاومت کرده‌اند. وی مقاومت ژینا را یک نمونه مشهود این مبارزه عنوان کرد.

لازم به یادآوری است که صلاح‌الدین دمیرتاش، به پنج سال حبس محکوم شده است. دادگاهی در آنکارا روز پنج‌شنبه 18 دی 1399 با تایید اعلام جرم جديد علیه صلاح‌الدین دمیرتاش، درخواست دادگاه حقوق بشر اروپا برای آزادی او را رد کرد.

این دومین مورد از اعلام جرم علیه دمیرتاش، رهبر مشترک سابق حزب دمکراتیک خلق‌های ترکیه و نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری در رابطه با تظاهرات سال 2014 است که عمدتا در شهرهای کردنشین ترکیه برگزار شده بود.

در اين اعتراضات که واکنشی به عدم مداخله ارتش ترکیه برای جلوگیری از تصرف شهر کردنشین کوبانی واقع در نواحی مرزی سوریه توسط پیکارجویان گروه «خلافت اسلامی» بود، حداقل 37 نفر کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری دولتی آناتولی، دادگاهی در آنکارا روز پنج‌شنبه 18 دی، 38 مورد حبس ابد بدون آزادی مشروط را علیه 108 نفر از متهمان این پرونده از جمله آقای دمیرتاش صادر کرد. این خبرگزاری هفته گذشته گزارش داده بود که 37 مورد از این اعلام جرم‌ها مربوط به «قتل و تضعيف اتحاد و تمامیت ارضی کشور» است.

به گزارش شبکه «تی آر تی»، 27 نفر از متهمان این پرونده در انتظار محاکمه در زندان بودند، در مورد 75 نفر دیگر حکم بازداشت صادر شده و 6 نفر دیگر نیز که تحت بازداشت قرار داشتند به دستور مراجع قضایی قبلا آزاد شده بودند.

دادگاه حقوق بشر اروپا ماه گذشته خواستار آزادی صلاح‌الدین دمیرتاش شد و گفت توجیهی که دستگاه قضایی ترکیه برای زندانی کردن او طی چهار سال گذشته ارائه داده سرپوشی برای محدود کردن پلورالیسم و بحث آزاد سیاسی است و شواهدی که دادگاه ارائه کرده جرایم تروریستی را اثبات نمی‌کند.

با وجود آن که احکام دادگاه حقوق بشر اروپا لازم الاجرا هستند ترکیه در سال‌های اخیر چندین حکم این نهاد را نادیده گرفته است. رجب طیب اردوغان پس از صدور حکم اخیر دادگاه حقوق بشر اروپا این مرجع قضایی را به دو رویی متهم کرد و گفت صلاح الدین دمیرتاش یک تروریست و مسئول مرگ ده‌ها نفر است.

دمیرتاش تاکنون چندین بار به اتهامات گوناگون محاکمه شده است. در سال 2019 یک دادگاه حکم بازداشت او در مورد اولین پرونده مربوط به حوادث کوبانی را لغو کرد و دادگاه دیگری با توجه به این که دمیرتاش به خاطر جرایم دیگری چند سال در زندان بوده حکم آزادی او را صادر کرد. ولی یک حکم دستگیری جدید در رابطه با حوادث سال 2014 باعث شد که او در زندان باقی بماند.

دادگاه حقوق بشر اروپا در حکم خود گفت ادامه بازداشت آقای دمیرتاش به دلیل اتهامات مشابه «مصداق طولانی‌تر کردن دوران نقض حقوق است.»

یک‌شنبه سوم مهر 1401 – بیست و پنجم سپتامبر 2022