خاطر شاد 

رسول پویان  تـو گـویی خامـۀ پاییز کلک استاد است  به هر طرف…

برجحان تعلقات!

امین الله مفکر امینی                     2025-07-09 برجحان ز تـــــــــعلقات وافکاری واهی خدا جوییــــــــم با…

اگر سقراط ‌پدر فلسفه است، کنفوسیوس یا ملاصدرا چرا چنین…

بخش دوم از مقاله‌ی سقراط، تیشه‌زنی، به ریشه‌ی دانایی. بحثی از…

پاسخی به پرسشی

محمدعثمان نجیب  آغا صاحب گرامی، نه دانستم دلیل شتابان شما برای…

استاد قیام الدین خادم 

استاد خادم د پښتو ادبیاتو په اسمان کې له هغو…

روشنگری روس، ملی گرا، رفرمیستی، علم گرا

Lomonossow, Michail(1765-1711 آرام بختیاری لومونسف؛- شاعر، دانشمند، روشنگر. میشائیل لومونسف(1765-1711.م)، شاعر، محقق، فیلسوف،…

د سیاسي ګوند او سازمان اساسي او تشریفاتي سندونه

د یوه سیاسي ګوند او د هر سیاسي او ټولنیز…

اعتراف به خطا؛ اخلاق و پل عبور از تاریکی به…

نوسنده: مهرالدین مشید  تاریخ، دادگاه اشتباهات مشترک ما تاریخ معاصر افغانستان و…

وقتی اژدها می‌غرّد، خرس می‌خروشد و فیل می‌خرامد؛ بشکه زرد…

نوسنده: مهرالدین مشید  پیام نشست شانگهای برای طالبان؛ نشانه‌ای از افول…

در سوگ کنر

بمناسبت زلزله ي مهلک ولایت کنر از زمین لرزه کنر هر…

درمراثی قربانییان زمین لرزه ی مشرق زمیـــن !

امین الله مفکرامینی                   2025-02-09! بدیــــــــده اشکِ ماتم و بدل خونم ز لغزشِ…

اشک قلم 

رسول پویان  اشک قلم به صفحـۀ دل ها چکیده است  صد لاله…

استاد عبدالروف بینوا

استاد بینوا د هېواد، سیمې او نړۍ په کچه ستر…

کودکانی که کودکی نمی‌ کنند

خیابان، خانه بی‌در و پیکر کودکان فراموش‌ شده! فرشید یاسائی *  ما…

بحران هویت ملی؛ ناکامی ملت سازی و به زنجیرکشیده شدن…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم قرن مبارزۀ سیاسی و فرهنگی و تبدیل…

سقراط، تیشه‌زنی به ریشه‌‌ی دانایی

دیدگاهی از مکتب دینی-فلسفی من بیش‌ از این نه می‌دانم. در…

خوشحال خان خټک

د ادب او فرهنګ درنو او پتمنو مینه والو! ګڼ شمېر…

اعلامیه در مورد زلزله‌ی مرگبار در ولایت کنر 

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان  با اندوه فراوان و خشم عمیق از…

“طالبان، شطرنج بزرگ و رؤیای اوراسیایی روسیه”

نویسنده: نجیب الله قاریزاده  najeebulla.qarizada1@gmail.com +447887494441 سقوط حکومت غنی در افغانستان و بازگشت…

حکومت‌استبدادی و افراطی طالبان و ساز و برگ‌های استخباراتی و…

 نویسنده: مهرالدین مشید  از استبداد تا شایعه پراگنی؛ ساز و کار…

«
»

پاییز سخت اروپا

گرسنگی خودخواسته مردم اروپا

پاییز سخت اروپا

شهروندان کشورهای پیشرفته اروپایی برای تامین هزینه های زندگی، وعده های غذایی خود را حذف می کنند؛ پیش بینی می شود پاییز سالجاری مردم در قاره سبز با موج شدیدی از گرانی و کمبود مواد غذایی روبرو شوند.

به گزارش تحریریه، بر اساس نظرسنجی که از سوی موسسه Institute for New Social Answers انجام و در روزنامه «بیلد» منتشر شد، از هر شش آلمانی یک نفر مجبور به حذف یکی از وعده‌های غذایی برای تأمین مخارج زندگی خود شده است. ۱۳ درصد دیگر می گویند در صورت ادامه افزایش قیمت مواد غذایی از چنین وضعیتی بیم دارند.

طبق اطلاعات حاصل از نظرسنجی بیشترین ضربه را خانوارهای کم درآمد یعنی آنهایی که درآمد ماهانه کمتر از ۱۰۰۰ یورو (۱۰۵۲ دلار) دارند، تحمل می کنند. ۳۲ درصد از آن ها به دلایل مالی پی در پی مجبور به حذف وعده های غذایی خود شده اند.

پاییز سخت و زمستان سخت اروپایی ها

بخش قابل توجهی از پاسخ دهندگان در نظرسنجی (۴۲درصد) گفتند که به دلیل مشکلات مالی مجبور شده اند با صرفه جویی در پخت و پز غذا آماده کنند، یا مواد خاصی را از وعده های غذایی کنار بگذارند یا از خوردن دسر خودداری کنند.

علاوه بر این به همان میزان یعنی معادل ۴۱ درصد هم گفته اند به شدت پیگیر پیشنهادها و تخفیف های ویژه سوپرمارکت ها هستند تا کمترین میزان پول را هزینه کنند.

«آدولف بائر» رئیس انجمن German Association for Social Affairs پیش از این به برلین درباره پیوستن به تحریم انرژی اتحادیه اروپا علیه روسیه هشدار داده بود. وی اکنون اعتقاد دارد از نتایج این نظرسنجی به شدت نگران است.

او قبلاً پیش‌بینی کرده بود که تلاش‌ها برای تنبیه اقتصادی مسکو منجر به افزایش قیمت انرژی، غذا و مسکن خواهد شد. بائر پیش‌ بینی کرد که این تلاش‌ ها باعث رنج بیشتر مردم عادی و متوسط آلمان خواهد شد.

«ورنا بنتله» رئیس گروه انجمن اجتماعی آلمان مستقر در برلین هم اظهار داشت که نتایج نظرسنجی نگرانی های سازمان او را منعکس می کند. او به این نشریه گفت: برخی افراد به ما می‌گویند که فقط می‌توانند پاستا و نان تست بخرند.

او از دولت درخواست کرده است که مالیات بر ارزش افزوده غذاهای تازه را لغو کند و کمک های مالی بیشتری را برای نیازمندان فراهم بیاورد.

قیمت مواد غذایی و سوخت در آلمان در ماه های اخیر به دلیل تحریم های غرب علیه زغال سنگ، نفت و گاز روسیه به شدت افزایش یافته است. این در حالی است که قبل از آن تورم در پی واکنش اقتصادی دولت به همه‌گیری کووید-۱۹ افزایش یافته بود. بدتر آنکه به لطف تحریم های اتحادیه اروپا بر کود شیمیایی روسیه و بلاروس، انتظار می رود از ظرفیت برداشت کالای کشاورزی این کشور در سال آینده ۳ میلیون تن کاسته شود.

بقیه بخش های اروپا هم تحت شرایط مشابه رنج می برند، به طوری که اتحادیه اروپا در سال گذشته ۴.۶ میلیون تن از ۱۳ میلیون تنی را که استفاده کرده بود، از این دو کشور تحریم شده تامین کرد.

نظرسنجی دیگری که ماه گذشته منتشر شد نشان داد که یک چهارم مردم انگلیس نیز به دلیل تشدید تورم و تهدید کمبود مواد غذایی، وعده های غذایی خود را حذف می کنند.