نو کانتی ها،- مخالف سوسیالیسم و ماتریالیسم دیالکتیکی

neukantism.نو افلاتونی آرام بختیاری نو کانتی ها؛ نیم قرن میان مارکسیسم و…

غم دوشینه و سرنوشت نافرجام و دردناک مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کشتی شکستگانیم ای بادشرطه برخیز  باشد که باز بینیم …

برگردان شعرهایی از ژنرال پاییز

زنده‌یاد “محمدعمر عثمان” ملقب به “ژنرال پاییز” در سال ۱۹۵۷…

خلق در دانه لری - مرواریت های ناب

قۉشیق ( دو بیتی )   داکتر فیض الله ایماق باید گفت که،…

آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

«
»

«ما می خواهیم جمهوری اسلامی ایران و داعش با یکدیگر بجنگند»

مصاحبۀ فرانس 24 با دانیل پایپس رئیس اتاق فکری خاورمیانه در فیلادلفی

لینک ویدئو در یوتوب 24 مارس 2015

https://www.youtube.com/watch?v=4UGEK1TGY_A

نوشتۀ حمید محوی 

مصاحبۀ فرانس 24، میهمان برنامه دانیل پایپس Daniel Pipes  که  رئیس اتاق فکری  خاورمیانه در فیلادلفی در ایالات متحده است. موضوع گفتکو مناسبات ایالات متحده و اسرائیل پس از پیروزی انتخاباتی بنیامین نتانیاهو و مسئلۀ فلسطین و گفتگوهای هسته ای ایران و جنگ علیه امارات اسلامی یا داعش در عراق است.

من این ویدئو را خیلی اتفاقی پیدا کردم، و هدفم در این جا البته ترجمۀ کامل این گفتگو نبوده، بلکه به شکل جزئی بخش هائی از این گفتگو را انتخاب کردم تا به خوانندگان نشان دهم که یک روزنامه نگار یا محقق خاورمیانه در آمریکا یعنی افرادی مانند دانیل پایپس و به همین گونه رسانه هائی مانند فرانس 24 تا چه اندازه می تواند بی شرم باشند و دروغ پردازی کنند. البته دروغ ها کاملاً معنی دار و هدفمند است. و نشان می دهد که حضور ایران در عراق کاملاً برنامه ریزی شده و یک طرح آمریکائی و اسرائیلی بوده است.

گفتگو با موضوع  چگونگی مناسبات ایالات متحده و اسرائیل و به ویژه رابطۀ رئیس جمهور اوباما و نتانیاهو شروع می شود، در این مدت اخیر تنش غیر معمولی را شاهد بودیم، نتانیاهو در کنگرۀ آمریکا سخنرانی کرد و آشکارا رئیس جمهور اوباما را به باد انتقاد گرفت، و بی آن که در کاخ سفید مورد استقبال قرار گیرد. فرانس 24 می پرسد که آیا بین دو کشور بحران استراتژیک به وقوع پیوسته. دانیل پایپس پاسخ می گوید : «نه، فکر نمی کنم، البته بین دو کشور مشکلاتی وجود دارد ولی بحران استراتژیک نیست…طی شش سال گذشته دو مشکل وجود داشت، از یک سو فلسطین و دیگری ایران. این اختلاف نظر طی دو سال آینده بین دو مرد سیاسی و دو دولت ادامه خواهد یافت ولی به تدریج برطرف خواهد شد…ولی بحران استراتژیکی در کار نیست.»

فرانس 24 می پرسد : شما فکر می کنید که این تنش به فلسطین و موضوع هسته ای ایران مرتبط می باشد؟ نتانیاهو دائماً اعتراض می کند که این توافقات صلاح نیست و ایران به سوی تولید سلاح اتمی حرکت می کند. یا اینکه مسائل دیگری در منطقه موجب این تنش شده است؟

دانیل پایپس می گوید : «فکر می کنم هر دو این مسائل دخالت دارند و موجب تنش بین اوباما و نتانیاهو شده. تابستان گذشته موضوع فلسطین موجب تنش شده بود و امروز گفتگوی 6 شش کشور با ایران مطرح می باشد. این موضوع دائماً تغییر می کند…اوباما می خواهد دولت ایران را تغییر دهد ولی دولت ایران تغییر نمی کند، هدف اوباما خوب است ولی تنها دو روز پیش خامنه ای اعلام کرد « مرگ بر آمریکا»

فرانس 24 : البته از 35 سال پیش همین را تکرار کرده اند. اهمیت خاصی ندارد.

دانیل پایپس : «نه، این بار فرق دارد…هدف خوب است ولی اوباما مشکل ایران را درک نمی کند، نمی خواهد ببیند، به هر قیمتی می خواهد به توافق برسد…او می خواهد که ایران به عنوان یک دولت مسئول در یمن، عراق و سوریه عمل کند، ولی ایران دولت مسئولی نیست، خیلی خشن است. و نتانیاهو فکر می کند که نمی شود به ایران اعتماد کرد »

فرانس 24 موضوع بمباران هوائی در سوریه و عراق را مطرح می کند و پشتیبانی زمینی از سوی ایران انجام گرفته که با توافق آمریکا بوده، ولی دانیل پایپس این موضوع را نفی می کند و می گوید که در عراق بمبارانی صورت نگرفته و تمام بمباران ها در سوریه انجام گرفته. «همه موافق هستند که جمهوری اسلامی هیولائی است. دولت اسلامی (داعش) به اندازۀ دولت جمهوری اسلامی خطرناک نیست. نباید با هیچکدام متحد شد. جنگ ما نیست، موضوع منازعۀ ما نیست.»

فرانس 24 می پرسد : در آنجا جنگ هست آیا فکر می کنید که آمریکا باید برای مداخلۀ زمینی نیرو بفرستد.

دانیل پایپس : نه، من می خواهم که امارات اسلامی و دولت جمهوری اسلامی با یکدیگر بجنگند. بی آن که ما دخالت کنیم هر دو با یکدیگر بجنگند. هر دو دشمن ما هستند، هر دو جهاد طلب هستند. دوستان ما نیستند. مثل هیتلر و استالین، باید هر دو علیه یکدیگر بجنگند. بی آن که ما در مرکز این جنگ باشیم و دخالت کنیم.

فرانس 24 می پرسد : آیا فکر می کنید که دولت های اروپائی اشتباه می کنند که علیه داعش وارد جنگ شوند ؟

دانیل پایپس : «اشتباه است. جمهوری اسلامی باید علیه داعش بجنگند، ولی نه ما.»

روشن است که چنین نگاهی به جنگ بین داعش و جمهوری اسلامی، یک نگاه کاملاً یهودی بوده و مستقیماً از تورات استخراج شده است. میشل اونفره در کتاب «رسالۀ خداناباوری» یادآوری می کند که : « تورات نخستین نسخۀ غربی از کتاب هائی تلقی می شود که در زمینه هنر جنگ  تا کنون طی قرن ها منتشر شده است…» (ص 233)

این نظریه که دیگران بجان هم بیافتند و قوم یهود در حاشیه در امان بماند و سرانجام همه از بین بروند و تنها قوم یهود نجات پیدا کند، یک نظریۀ کاملاً اصیل یهودی است.

بنیامین نتانیاهو در حال دست دادن با تروریست های القاعده

در این پرسش و پاسخ ها می بینیم که هیچ اشاره ای به منشأ جنگ در سوریه نمی شود، کمک های مالی و ارسال اسلحه و مستشار و امداد رسانی های اطلاعاتی، ارسال تروریست از تمام جهان به انضمام کشورهای اروپائی با همکاری مقامات و سرویس های اطلاعاتی اروپائی طی چهار سال، تا جائی که وزیر امور خارجۀ فرانسه لوران فبیوس در یکی از سخنرانی هایش اعلام می کند که «آنها — (یعنی تروریست ها) — کار مفیدی در منطقه انجام می دهند. ».

دانیل پایپس می گوید این جنگ ما نیست. ولی نمی گوید که این جنگ را ما راه انداختیم که به جان مردم منطقه بیاندازیم، حالا داعش و جمهوری اسلامی را به جان هم بیاندازیم که یکدیگر را تکه پاره کنند و ما از بیرون تماشا کنیم. او بر این باور است که دخالت اروپا برای جنگ علیه داعش اشتباه است. یعنی تمام آن ادبیات و دیپلماسی «جنگ علیه تروریسم» که با آن به افغانستان رفتند، به عراق رفتند، به لیبی رفتند و هنوز هم در آفریقا به کار می برند…همۀ اینها را باید فراموش کنیم. برای دانیل پایپس ها هیچ اشکالی وجود ندارد که وقایع تحریف شود، و از افشای خرید نفت از داعش تا اشیاء عتیقه از طریق اسرائیل خودداری کند. این جنگ، جنگ دانیل پایپس ها نیست، اروپا نباید دخالت کند، آمریکا نباید دخالت کند، ما نباید دخالت کنیم، ولی برایشان با چتر نجات اسلحه پرتاب می کنند. بی شرمی تا این اندازه واقعاً شگفت آور است.

داعش (دشمنی که خودمان اختراع کردیم) حالا باید با دشمن دیگرمان جمهوری اسلامی بجنگند. ولی از دیدگاه دانیل پایپس، گرچه این دو جبهه هر دو جهاد طلب هستند و هر دو دشمن غرب و اسرائیل هستند، ولی نمی گوید که ما همچنان باید برای داعش اسلحه بفرستیم تا بتوانند در مقابل جمهوری اسلامی مقاومت کنند، و جنگ فرسایشی تداوم یابد.

در نتیجه آنهائی که تصور می کنند که مداخلۀ ایران در عراق نشانۀ قدرت ایران است، و یا پیروزی های نظامی ایران در کمک رسانی به ارتش عراق قطعی است، بهتر است در تحلیل های خود درنگ کنند.

در تحلیل های من، حضور ایران چه در سوریه و چه در عراق بی شباهت به جنگ تحمیلی نیست، و به طرح قدیمی «خاورمیانۀ بزرگ» تعلق دارد. در این طرح جنگ های قومی و مذهبی جایگاه ویژه ای دارند. تمام این جنگ ها به وقوع پیوسته و همچنان ادامه دارد. آمریکائی ها و اسرائیلی ها و متحدان منطقه ای آنها این جنگ ها را تغذیه می کنند و خواهی نخواهی هم اکنون شکافی خونالود در جهان اسلام به وقوع پیوسته، بی آن که مسیحیان را فراموش کنیم. این جنگ ها با اپیزودهای گوناگونش بیش از پیش رنگ مذهبی بخود می گیرد و از این پس قربانیان افراد عادی نیستند که بشود آنها را با نام و یا محل تولد شناسائی کرد، بلکه از این پس قربانیان، شیعه، سنی، وهابی، یزدانی، مسیحی، یهودی و غیره هستند.

جنگ مذهبی یکی از فصل های مهم «طرح خاورمیانۀ بزرگ» است، و ایران کاملاً در گیر این جنگ شده است.

نظریات دانیل پایپس «جنگ ما نیست» به روشنی نشان می دهد که اتفاقاً چنین جنگی جنگ غرب و بیشتر جنگ نیابتی اسرائیل علیه ایران است. این احتمال نیز وجود دارد که اسرائیل دست کم طی«دو سال آینده» مانع هر گونه توافقی با ایران شود، و اگر بتوانند جنگ چریکی را به ایران گسترش خواهند داد. در این صورت در حومۀ پاریس مجاهدین خلق ایران نو نوارتر از همیشه با پشتیبانی پنتاگون و دعای خیر اسرائیل گردهمآئی های بین المللی راه اندازی خواهند کرد.