آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

افغانستان در دوراهی تاریخ؛ تداوم بحران یا گذار به حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان امروز در نقطه‌ای حساس از تاریخ معاصر…

بی تفاوتی جهان در برابر تروریزم جهادی در افغانستان!

القاعده و طالبان دو رویی یک سکه اند! جهان در برابر…

اخلاق و تمدن

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیـطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

مشروعیت‌زدایی قومی طالبان؛ خلع سلاح قومی این گروه

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر حل بحران…

آن کارسون، برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۶؛ از ادبیات کلاسیک تا…

      بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  آکادمی سوئد روز پنج‌شنبه ۸ اکتبر ۲۰۲۶، جایزه نوبل…

رمانتیسم؛ عطر شانل آیدا، یا سیگار اشنو شهلا ؟

Romantik . آرام بختیاری رمانتیک، مکتبی چند وجهی؛ خردگریز، اتوپیستی، هومانیستی. رمانتیک واژه…

رساله‌ای در باب تخیل (3)

« آزادی و هراس انسان از خلوت خویش » تهیه و…

جنگ ایران، محاسبات ترامپ و بازتعریف آسیب‌پذیری در جغرافیای منطقه

وحیدالله نورزی جنگ‌ها را نمی‌توان تنها با شمار حملات، میزان خسارات…

دو یاداشت !

1-- افغانستان و اثرات موقعیت جغرفیایی ان . 2-- چاره اساسی…

تعلق بر انسانیت بجا است !

امین الله مفکر امینی              2026-08-10! بــه هر طرف مینگرم بوی تعلقات…

از قهرمان‌سازی تا نقد تاریخی؛ بازخوانی کارنامه رهبران در شش…

 نویسنده: مهرالدین مشید بزرگ‌نمایی رهبران؛ ناسپاسی به آرزو های مردم افغانستان رخدادهای…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی(بخش۲)

علی میرفطروس -« عربِ بادیه نشین را رها کن و او…

پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب سره، چې د…

«
»

سیل مرگ در غرب اروپا

آلمان و بلژیک همچنان درگیر پیامدهای سیل فاجعه بار

سیل فاجعه بار، تاکنون باعث جان باختن ۱۲۶ نفر در آلمان و بلژیک شده است.

آلمان و بلژیک همچنان درگیر پیامدهای سیل فاجعه بار

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی ، امدادگران در غرب آلمان و بلژیک در تلاش برای یافتن بیش از هزار نفری هستند که در پی جاری شدن سیل ویرانگر در این دو کشور همچنان مفقود هستند.سیل در این دو کشور همچنین جان ۱۲۶ تن را تاکنون گرفته است. شمار تلفات سیل در آلمان ۱۰۶ تن اعلام شده و این در حالی است که شهر‌های کوچک و روستا‌هایی در غرب این کشور به زیر آب رفته اند. هزار و ۳۰۰ تن همچنان مفقود هستند. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان اعلام کرد حجم کامل واقعی این فاجعه شاید تا چند روز مشخص نشود. در بلژیک نیز ده‌ها نفر جان خود را از دست داده اند. بیست تن از این افراد در استان لیژ کشته شده اند، جایی که در آن ده خانه از بین رفته است. ساکنان این منطقه به مناطق امن منتقل شده اند.

یکی از ساکنان لیژ گفت: “ما درگیر کووید-۱۹ بودیم و امید داشتیم بتوانیم به شرایط عادی باز گردیم، اما اکنون این اتفاق روی داده است. ” شهروند دیگری گفت: “من در سال ۱۹۵۷ شاهد جاری شدن سیل بودم، اما آن سیل به این اندازه بزرگ نبود. این بسیار وحشتناک است. در همین حال، شکسته شدن یک خاکریز در جنوب هلند تخلیه گسترده‌ای را در چندین روستا در مسیر رودخانه ماس در پی داشت. مقامات هشدار داده اند کل این منطقه ممکن است به زیر آب برود. از بین رفتن جاده‌ها سبب ایجاد اختلال در روند عملیات امداد و نجات در آلمان شده است.
استپ واسن خبرنگار الجزیره انگلیسی مستقر در شهر سینزیگ آلمان گزارش داد: “این افراد در اتاق هایشان در طبقه اول زندانی شده بودند زمانی که ارتفاع آب به چهار متر رسید.دست کم ۱۲ تن از ساکنان این خانه مخصوص نگهداری افراد معلول جان خود را از دست دادند قبل از آن که بتوان آن‌ها را به مکانی امن منتقل کرد. کل این منطقه به رودخانه‌ای خروشان تبدیل شده است و حتی بیم آن می‌رود شرایط از این هم بدتر شود. اصلی
گابریلا والد یکی از ساکنان این منطقه گفت: “افراد اینجا نتوانستند نجات پیدا کنند. نمی‌دانم دقیقا چه اتفاقی افتاد، اما روز بعد آن‌هایی که نجات پیدا کردند از بالکن هایشان تخلیه شدند. خیلی وحشتناک است. “هرمان انگل که همه طول عمر خود را در این منطقه زندگی کرده است هنوز نمی‌تواند چیز‌هایی را که دیده است درک کند بیشتر خانه‌ها در این منطقه به سبب جاری شدن سیل و رانش زمین از بین رفته اند. شمار زیادی همچنان مفقود هستند. هیچ کس انتظارش را نداشت که بارش چند روزه باران بتواند چنین فاجعه‌ای به بار بیاورد. مردم در این منطقه این سوال را مطرح می‌کنند که چه اتفاقی روی داده و این حجم از آب از کجا آمده است. این موضوع سبب مطرح شدن سوالاتی در ارتباط با تغییرات آب و هوایی شده است، زیرا چنین سیلی که طی یک قرن اخیر بی سابقه بوده اغلب روی نمی‌دهد. شاید تا چند هفته آینده نتوان حجم خسارت‌ها را تعیین کرد، اما خاطرات تلخ ناشی از این اتفاق در ذهن مردم این منطقه مدت زمانی طولانی باقی خواهد ماند. ناتاشا باتلر خبرنگار الجزیره در شهر لیژ بلژیک گفت: مردم این شهر شوکه شده اند، زیرا تاکنون شاهد جاری شدن سیل در این حجم نبوده اند. بالتر گفت: “اینجا یکی از مناطق شهر لیژ است. اینجا یکی از مناطقی است که بیش از همه تحت تأثیر جاری شدن سیل قرار گرفته است. برخی از ساکنان این شهر که چند دهه است در آن زندگی می‌کنند می‌گویند تاکنون شاهد چنین اتفاقی نبوده اند. آن‌ها می‌گویند سیل در کل شهر جاری شد و همه خیابان‌ها را گرفته بود و خودرو‌ها را به گونه‌ای با خود برد که گویی آن‌ها اسباب بازی‌های کوچکی هستند. ارتفاع آب در این منطقه به دو متر رسید و اکنون مردم در تلاش برای پاکسازی خانه هایشان هستند. بسیاری از خیابان‌های شهر همچنان زیر آب هستند و نمی‌توان در آن‌ها از خودرو استفاده کرد. به همین استفاده از قایق دلیل تنها راه دسترسی به برخی خانه هاست. نخست وزیر بلژیک این سیل را بی سابقه توصیف و روز بیستم ماه ژوئیه را روز عزای عمومی برای قربانیان این حادثه اعلام کرد.