پدیدار شناسی هوسرل؛ ایده آلیستی و بورژوایی؟

Edmund Hussrel(1859-1938)    آرام بختیاری جهان شناسی؛ فنومنولوگی و شناخت ظاهر پدیده ها…

ميسر نميشود

28/12/25 نوشته نذير ظفر پير م    وصال  يار   ميسر   نميشود وقت  خزان   بهار    ميسر  نميشود بيكار م اينكه شعر و…

مهاجران در تیررس تروریستان و بازتولید سلطه طالبان در تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید ترور جنرال سریع ، سرآغاز یک توطئه مضاعف،…

شماره ۳/۴ محبت 

شماره ۳/۴ م سال ۲۸م محبت از چاپ برآمدږ پیشکش…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۸)

نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس و جنبش اعتصاب مارکس و انگلس حداکثر توجه خود…

مائوئیسم در افغانستان: از نظریه‌پردازی تا عمل‌گرایی بدون استراتژی

این مقاله به بررسی تاریخی و تحلیلی جنبش مائوئیستی در…

                        به بهانه ی آمستردام              

   نوشته ی : اسماعیل فروغی          من نمیخواهم درباره ی چند وچون…

فدرال خواهی و هویت خواهی

در کنار فدرال خواهی درین تازگی ها پسوند دیگری بنام…

 ضرورت و اهمیت ادغام سیاسی در افغانستان

رویکردی تحلیلی به مشارکت سیاسی و تعامل مدنی نور محمد غفوری عصاره دقیق…

افغانستان معاصر و بازتعریف هویت ملی پس از فروپاشی دولت

 نویسنده: مهرالدین مشید     افغانستان معاصر یگانه کشوری در جهان است که…

یار در پیری

نوشته نذیر ظفر12/30/25سفیدی  يى که  به زلفان  یار  میبینمشکوفه  هاى…

هستی، بود و است !

امین الله مفکر امینی                        1015-22-12! بهشتِ این دنیا را مفروش به نسیــــه…

از روایت سازی تا مهندسی نفوذ و تاثیر گذاری بر…

 نویسنده: مهرالدین مشید     سفید سازی، معامله و مهار؛ الگوهای نوین تعامل…

د ارواښاد سمیع الدین « افغاني » د پنځم تلین…

نن  د ارواښاد  سمیع الدین « افغاني »  چې  د…

از نیم قرن دست آلودگی بیگانگان

باید درس عبرت گرفت ! افغانستان در جغرافیای موجود جهان از…

به پیشواز شب یلدا

دوباره نوبت دیدار یلداست شب برف است و یخبندان و سرماست دگر…

فیثاغورث

نوموړی د نړۍ تر ټولو لوی فیلسوف او ریاضي پوه…

آنارشیسم؛ نوستالژی اتوپی است

Anarchism.  آرام بختیاری ناکجاآباد مدینه فاضله، شوق دیدار بهشت زمینی بود.   واژه یونانی…

ایستاده گی طالبان در برابر جریان شکست ناپذیری تاریخ

نویسنده: مهرالدین مشید فرهنگ تسامح گرای خراسان تاریخی و ستیزه جویی…

علم او ټکنالوژي؛ د رښتینې خپلواکۍ محور

په اوسني عصر کې د نړۍ بڼه په بشپړه توګه…

«
»

بودجه ۱.۹ تریلیون دلاری آمریکا برای مقابله با چین، روسیه و ایران

فرستنده: حسین تلاش

به گزارش «اسپوتنیک»، در بودجه آمریکا که به کنگره این کشور ارائه شده است، ۱.۹ تریلیون دلار جهت مقابله با «نفوذ»، چین٬ روسیه و ایران در سرتاسر اروپا و اوراسیا با تمرکز ویژه بر خاورمیانه اختصاص یافته است. 

در سند بودجه آمریکا پیشنهاد شده است که تقریباً ۶۶۵.۸ میلیون دلار به طور خاص برای تقویت «مقاومت اروپا و اوراسیا در برابر نفوذ خارجی و پیشبرد ادغام یورو-آتلانتیک در کنار پرداختن به چالش ‌های رو به رشد از سوی روسیه و چین اختصاص یابد. 

این سند اضافه می‌ کند که  بودجه از برنامه ‌های متمرکز برای دفاع از دموکراسی، حاکمیت قانون، پیشبرد حقوق بشر و برابری جنسیتی، مبارزه با فساد و مقابله با اقتدارگرایی پشتیبانی خواهد کرد. 

علاوه بر این آمریکا یک بودجه ۸۰۰ ملیون دلاری برای شبکه ‌های تلوزیونی بین المللی جهت هدف قرار دادن مخاطبان در ایران، چین و روسیه و همچنین کشورهای آفریقایی و خاورمیانه در نظر گرفته است. 

از نظر دفاعی، بودجه پیشنهادی بایدن بر نوسازی زرادخانه‌ های هسته‌ای و همچنین توسعه توانایی‌ های جنگی نوین متمرکز می‌ شود. این بودجه مانند گذشته سعی می‌ کند برتری نظامی آمریکا را حفظ کند. 

تقریباً ۲۷.۷ میلیارد دلار صرف نوسازی هسته‌ای از جمله ساخت بمب افکن‌ ها و زیردریایی ‌های جدید و دوربرد خواهد شد. بیش از ۲۰ میلیارد دلار دیگر نیز برای بهبود و حفظ پدافند موشکی مانند سیستم‌ های مستقر در دریا در نظر گرفته شده است. 

درخواست بودجه دولت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا در کنگره بررسی می‌شود و این نهاد در نهایت تصمیم می ‌گیرد این منابع چطور هزینه شوند. 

در طرح اولیه‌ بودجه که دولت «جو بایدن» چندی پیش تقدیم کنگره کرده بود نیز از «تهدید چین» به عنوان چالش اول وزارت دفاع آمریکا نام برده شده بود. بایدن، خواستار افزایش بودجه وزارت دفاع آمریکا به ۷۱۵ میلیارد دلار شده واعلام کرده بود بخشی از این بودجه برای مهار چین وروسیه هزینه خواهد شد. 

در آن طرح اولیه، مهار چین و روسیه، نوسازی برنامه هسته‌ای، ارتقاء وضعیت جوی و مقابله با تهدید های نوظهور بیولوژیکی اهداف وزارت دفاع آمریکا اعلام شده‌اند. 

دولت آمریکا در چند سال اخیر٬ به خصوص بر مقابله با چین متمرکز شده است. روابط میان واشنگتن و پکن طی سال‌ های گذشته بر سر مسائل مختلف از جمله جنگ تجاری، شیوع ویروس کرونا و فعالیت رسانه‌ ها در دو کشور با تنش مواجه شده است. 

هزینه نمودن این مبلغ نجومی توسط قصر سفید – پنتاگون غرض حفظ برتری نظامی امپریالیسم لگام گسیخته ی امریکا در حالی صورت می گیرد که به أساس آخرین گزارش اطلاعاتی ایالات متحده٬ این کشور به هیچ عنوان نتوانسته خود را برای رقابت با چین در عرصه هوش مصنوعی و جنگ فناوری آماده کند.

به گزارش بلومبرگ، انتشار گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره هوش مصنوعی واقعیتی تلخ را به دولت آمریکا گوشزد کرد: آمریکا به گفته اریک اشمیت وباب ورک، روسای این کمیسیون٬ آماده دفاع و یا رقابت در عرصه هوش مصنوعی نیست.

باتوجه به حضور اشمیت به عنوان مدیر اجرایی ارشد گوگل و فعالیت ورک به عنوان معاون وزیر سابق آمریکا٬ هیچ فردی به اندازه این دو نفر در دولت و یا بخش خصوصی قادر به درک این مسئله نیست.

در عرصه این رقابت٬ چین به شکلی جدی زنگ خطر را برای آمریکا به صدا درآورده است. پکن یک دهه است که در این حوزه فعالیت جدی خود را آغاز کرده و بخش دولتی نیز با حداکثر قدرت برای تبدیل شدن به قدرت برتر جهانی در عرصه هوش مصنوعی هدف‌ گذاری کرده است.

این حوزه شامل علوم، فناوری، مهندسی و آموزش ریاضیات در هر سطحی است و دولت چین با سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه صنایع نظامی، شبکه ‌های اجتماعی و تهیه اطلاعات صنعتی در این مسیر حرکت می‌ کند.

درحالیکه واشنگتن عمدتا راهبرد بازار را در پیش گرفته و امیدوار است سیلیکون ولی و دیگر بخش‌ های تکنولوژی با تامین مالی بخش تحقیقات آمریکا را همچنان در این بازی بزرگ حفظ کنند. اما این واقعیت را باید قبول کرد که با وجود فعالیت دولت و بخش آکادمیک آمریکا در حوزه تحقیقات هوش مصنوعی، بخش خصوصی فاقد انگیزه لازم برای فعالیت کافی در این حوزه است. تجربه موفق آمریکا در سفر به ماه {که هنوز هم بخشی از جامعه ی کیهان شناسی به این «موفقیت امریکا» به دیده ی شک می نگرند… – از فرستنده} در 1960 به دلیل سرمایه گذاری دولت آمریکا در این بخش بود و نه انتظار از بخش خصوصی.

مهمتر از همه٬ هوش مصنوعی در حوزه‌ های مختلف مورد استفاده قرار می ‌گیرد. از تولید و تبلیغات تا درمان پزشکی و کشاورزی. اما بیشترین خطر برای کشورهای بزرگ {بویژه امریکا – از فرستنده) مربوط به عملیات نظامی است. عملیات نظامی در تمام بخش ‌ها؛ بخصوص سازمان ‌های اطلاعاتی باید بخشی از انقلاب هوش مصنوعی باشد؛ نبردی که آمریکا در خوش بینانه ‌ترین حالت٬ آماده انجام آن نیست.

پایان