دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

«
»

سناریوهای طالبان در چانه‌زنی با آمریکا؛ چرا مذاکرات قطر لغو شد؟

کارشناس مسائل آسیای مرکزی با اشاره به لغو مذاکرات بین نمایندگان «طالبان» و مقامات آمریکا گفت: انصراف طالبان از مذاکره با نمایندگان دولت آمریکا احتمالاً یک گام تاکتيکي و علیه منافع «واشنگتن» است.

سناریوهای طالبان در چانه‌زنی با آمریکا؛ چرا مذاکرات قطر لغو شد؟

«الکساندر کنیازف» کارشناس مسائل آسیای مرکزی  با اشاره به کنسل شدن مذاکرات بین نمایندگان «طالبان» و مقامات آمریکا اظهار داشت: انصراف طالبان از شرکت در مذاکرات با نمایندگان دولت آمریکا احتمالا یک گام تاکتیکی است و بر ضد منافع «واشنگتن» می‌باشد.

وی در ابتدا تصریح کرد: دیدگاه‌های رؤسای طالبان با تکیه بر عوامل مختلف بسیار پراکنده است و برخی شرکت کنندگان در درگیری‌های افغانستان از جمله متحدان آمریکا علاقمند به حضور در مذاکرات و پروسه عادی سازی وضعیت این کشور نیستند.

این کارشناس ادامه داد: منافع این افراد و رؤسای طالبان بسیار متفاوت است و برای برگزاری مذاکرات موفق در مرحله اول سازگاری بین نمایندگان این سازمان لازم است.

کنیازف گفت: این مذاکرات برای آمریکا نقش بزرگی دارد و «RAND corporation» مرکز تحلیلی آمریکایی در توافقنامه پیشنهادی برای دولت افغانستان توصیه تغییر سیستم سیاسی افغان‌ها از جمله تصویب قانون اساسی جدید طی 18 ماه، ایجاد دولت موقت و کاهش اختیارات رئیس جمهور را داده است.

این کارشناس افزود: مقامات «کابل» ابتکارات مذکور را نپذیرفتند و بر تعیین شرایط عادی سازی تنها توسط قدرت‌های افغان تأکید کردند اما احتمال اجرای بندهای این مرکز همچنان وجود دارد.

وی خاطر نشان کرد: قرار است طی 18 ماه نظامیان خارجی خاک افغانستان را ترک می‌کنند اما در صورت درخواست رسمی از طرف دولت کابل، آنان توانایی حفظ نیروهای خود در این کشور را دارند.

کنیازف تصریح کرد: نمایندگان طالبان خواستار دریافت برنامه گسترده خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان هستند و این اساس اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا است و خروج بخشی از نظامیان واشنگتن برای برخی اعضای طالبان بستر خوبی برای ادامه مذاکرات فراهم می‌کند.

این تحلیلگر عنوان کرد: همچنین رسانه‌های آمریکایی مطالب مختلفی درباره شکست واشنگتن در افغانستان منتشر می‌کنند و در واقع از دیدگاه نظامی واشنگتن اینجا شکست خورده اما به غیر از حوزه نظامی دیگر حوزه‌های مهم نیز وجود دارد.

وی گفت: برای مقامات آمریکایی حفظ زیرساخت‌های نظامی در افغانستان، امکانات برای استفاده از آن و ابرازهای سیاسی برای هدایت این کشور بسیار مهم است زیرا برای رسیدن به اهداف اشاره شده حضور نظامیان لازم نمی‌باشد.

کارشناس مسائل آسیای مرکزی اظهار داشت: شرکت‌های نظامی خصوصی آمریکایی نیز برخی مسائل را حل می‌کنند و در واقع کارشناسان نظامی این کشور در افغانستان تنها برای فعالیت در فرودگاه‌ها حضور داشتند.

کنیازف افزود: با کاهش تعداد سربازان آمریکایی برخی توافقنامه‌های دوجانبه بین واشنگتن و کابل از جمله در زمینه آموزش نظامیان افغان لغو می‌شود و احتمالا طالبان چنین شرایطی را قبول کرده و برای قانونی کردن خود و دریافت مواضع کلیدی در افغانستان تلاش می‌کند.

این کارشناس خاطر نشان کرد: امروز طالبان که توسط «مسکو» و «پکن» به عنوان عامل اصلی در برخی پروسه‌های سیاسی شناخته می‌شود مواضع خاص خود را دارد.

تحلیلگر روس تصریح کرد: طالبان توانایی درخواست امتیازات جدیدی از طرف آمریکا دارد و تأخیر در مذاکرات به نفع دیگر قدرت‌های سیاسی در افغانستان است.

این کارشناس ادامه داد: اگر انتخابات ریاست جمهوری بدون درگیری‌های جدی بین دولت و اپوزیسیون برگزار شود مواضع رئیس جمهور جدید تا حدودی تقویت خواهد شد.

کنیازف گفت: اما برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بدون درگیری‌ بسیار دشوار است و این تحولات از وجود تضاد قابل توجهی در این کشور خبر می‌دهد.

وی در پایان اظهار داشت: مواضع ضعیف دولت کابل از جمله «اشرف غنی» رئیس جمهور و «عبدالله عبدالله» رئیس اجرائی افغانستان به طالبان امکان انصراف از مذاکرات و تعیین شرایط جدید را می‌دهد.