جوهر عشق

رسول پویان دلی از جـوهـر عشق آفریدند سری در پیکـر عشق آفریدند سفر…

۱۵ اگستروزی که نه‌تنها جمهوریت؛ بلکه رویاهای یک ملت فرو…

نویسنده: مهرالدین مشید ۱۵ اگست ۲۰۲۱ را نباید صرف به‌عنوان روز…

آیازبان پارسی گویشی مردم کابل و تهران  ویا گویش هزارگی …

نوشته: دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها برخی ماجراجویان…

آسیب شناسی  استقلال افغانستان آن در بعد های سیاسی، اقتصادی،…

نوشته از بصیر دهزاد   روابط بین المللی و تکنالوژی معاصر…

کمدی الاهی یا کمدی انسانی؟ بالزاک و دانته

Balzak, Honore de (1799- 1850) آرام بختیاری بلبشو و شهر فرنگ جامعه…

         پنجساله گی چیره گی تاریکی درافغانستان       

    نوشته ی :اسماعیل فروغی                                                            پنجسال ازفاجعه ی تسلیم دادن…

میرزا تورسون‌زاده شاعر صلح و دوستی تاجیکستان

 برگردان. رحیم کاکایی زویا عثمانووا میهن‌دوستی پرشور که هرگز چیزی را بر…

 افغانستان ؛ در چنبره افراطیت دینی و تندروی قومی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در طول تاریخ معاصر خود، به‌ویژه در…

از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

قرائت های تاریخی و فراتاریخی دینی؛ از بن بست تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در دو سده اخیر، یکی از مهم‌ترین رویکردها…

تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

ژورنالیست، راوی حقیقت است، نه مبلغ یک روایت

نور محمد غفوری هر حرفه‌ای چارچوب، قواعد، اصول و معیارهای خاص…

«
»

تقاضای اعزام هزاران سرباز تازه نفس امریکایی درافغانستان

             نوشته ی : فروغی

       جنرال جان نیکلسون فرمانده قوای نظامی امریکا و نیروهای بین المللی درافغانستان ، اخیراً در مجلس سنای امریکا بصراحت اعلام نمود که : جنگ در افغانستان به بن بست رسیده و دولت افغانستان توانایی تأمین امنیت و ثبات را در کشور ندارد . این جنرال امریکایی به کمیته ی نیروهای مسلح امریکا گفته است که برای شکستاندن این بن بست ، نیازمند چندین هزار نیروی تازه نفس نظامیست .

       دولت غرق در فساد افغانستان که هیچگاهی متکی بخود نبوده است ، بی آنکه حداقل غرور ملی را رعایت و نماینده گی نماید ، با خوشحالی تمام ازین پیشنهاد و ابراز نظر فرمانده امریکایی مبنی بر ورود هزاران سربازتازه نفس امریکایی در افغانستان استقبال نموده است .

       آنگونه که معلوم است ، رسیده گی به این تقاضای جنرال نیکلسون ، یکی از وظایف مبرمِ حکومت جدید امریکا برهبری دونالد ترامپ خواهد بود . بخصوص در شرایطی که دول رقیب        ( جمهوری فدراتیف روسیه و جمهوری اسلامی ایران ) میخواهند ابتکار عمل را بدست گرفته ، راههای مقابله با داعش و تأمین صلح در افغانستان را مجدانه و عملی جستجو نمایند.

      ایالات متحده ی امریکا و شرکای غربی و عربی اش که بدلایل گونه گون تا هنوز صادقانه خواهان پایان جنگ درافغانستان نیستند ، آرزو دارند تا بازهم سناریو را از سر مرور نموده ، سربازان بیشتری وارد معرکه سازند و بازی موش و پشک را همچنان در سرزمین ما ادامه بدهند .

     بیاد بیاوریم اولین سالهای حضور امریکاییان و شرکا را درافغانستان که بمنظور ساقط کردن طالبان از قدرت وارد افغانستان شدند . در آنزمان ( سال 2001 تا 2003 )  سیزده هزار سرباز که فقط ده هزار آن امریکایی ها بودند  ، در برابر طالبان و القاعده میحنگیدند . طالبان از تمام شهرها و ولسوالیها رانده شده بودند . پیروزی کامل علیه طالبان و القاعده نزدیک و نزدیکتر میشد . اما هنوز یکسال از سقوط طالبان نگذشته بود که طالبان شکست خورده و فراری دوباره فرصت جنگ و مقاومت بدست آورده ، وارد معرکه شدند و روزتاروز معجزه آسا قوی و قوی تر گردیدند .

     و درمقابل ، امریکاییان نیز به بهانه ی داغتر شدن جنگ ،به ارایش و تقویت بیشترنیروهای جنگی خود ادامه دادند .

       در دسامبر سال 2008  تعداد نیروهای امریکایی در افغانستان به 31800 تن میرسید . آنان به این هم بسنده نکرده با رویکارآمدن بارک اوباما هزاران تن سرباز دیگر هم وارد افغانستان نمودند که در سال 2011 تعداد شان به یکصدهزار تن میرسید .

       هرچند امریکاییان تاپاین سال 2014  هزاران سرباز خود را از افغانستان پس کشیدند اما تا هنوز به این باور نرسیده اند که آنرا به حد اقل برسانند  .  

     هم اکنون به تعداد 13300 تن سرباز امریکایی و خارجی در افغانستان حضور دارند و هرگاه استدلال آقای جان نیکلسون فرمانده نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان پذیرفته شود ــ که به گمان اغلب پذیرفته خواهد شد ، بزودی بازهم شاهد اعزام هزاران سرباز تازه نفس امریکایی برای گرم نگهداشتن تنور جنگ  درافغانستان خواهیم بود . بزودی بازهم سناریو تکرار خواهد شد و دور باطل جنگ از ما قربانیهای بیشتر خواهد گرفت .