دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=2d326hWQtcQ&t=12s دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

از فرسایش دولت تا سرایت جنگ: زنجیرهٔ راهبردی بحران در…

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military and…

د سیستمونو ډولونه

نور محمد غفوری د سیستمونو د وېش عمده معیارونه سریزه په تېرو دوو…

سکوت پشتون‌ها در برابر طالبان؛ آتشی زیر خاکستر

 نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی دربارهٔ سکوت سیاسی، نارضایتی اجتماعی و امکان…

کابل چه زمانی می‌تواند ۹۹ درصد آب مورد نیاز خود…

نوشته : کریم پوپل مورخ ۲عقرب ۲۰۲۶ ** پیشنهاد کریم پوپل به…

ژورنالیست یا میکروفونِ خاموش؟

ژورنالیست واقعی نه سخنگوی قدرت، بلکه صدای مردم است؛ کسی…

فوتوریسم ادبی؛ میان توفان انقلاب و هورای فاشیسم

Futurism.   آرام بختیاری فوتوریسم؛ جنبشی ادبی هنری، آینده گرا اعتراضی، و شورشی…

انسان؛ در جست ‌وجوی خویشتن (1)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی پیشگفتار : انسان از نخستین…

انوره دو بالزاک

هغه د (۱۹)مې پېړۍ د فرانسوي ادبیاتو د مخکښانو په…

سیستم څنګه کار کوي؟

نور محمد غفوری د سیستم د فعالیت څرنګوالی - دوهمه برخه سریزه په…

طالبان، تی‌تی‌پی و چرخش به سوی هند؛ رمز یک رقابت…

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از پرسش‌های مهم و پیچیده در تحولات…

میدان، فشار و خطای پیروزی: چه زمانی هزینه به قدرت…

Wahidullah Noorzai | Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) تز مقاله در منازعات…

سیستم څه ته وایي؟

نور محمد غفوری سریزه سیستم (System) د انسان د ژوند، طبیعت، ټولنې،…

آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

«
»

بشار اسد: آمریکا به دنبال تشدید بحران سوریه است

بشار اسد

رئیس جمهور سوریه در گفتگو با تعدادی از خبرنگاران آمریکایی و بریتانیایی در کاخ ریاست جمهوری پیش بینی کرد که تا سال ۲۰۲۱ میلادی زمام امور و قدرت در سوریه را در اختیار خواهد داشت.

به گزارش  روزنامه نیویورک تایمز، بشار اسد رئیس جمهور سوریه به خبرنگاران غربی قول داد که دوره جدیدی از آزادی، شفافیت و گفتگو در سوریه شکل خواهد گرفت. وی از مبارزه بر سر هویت در خاورمیانه صحبت کرد و از حق شهروند سوری برای اینکه “یک شهروند کامل باشد” خبر داده است.

بشار اسد در ادامه هرگونه مسئولیت شخصی به خاطر آغاز جنگ در سوریه را رد کرد و آمریکا و تروریست ها را عامل اصلی آغاز و تشدید جنگ و بحران در این کشور ارزیابی کرده است.

وی هر گونه تغییرات سیاسی در سوریه را تا زمانی که نیروهای دولتی در جنگ به پیروزی برسند، رد کرده است. وی پیش بینی کرده است که حداقل تا سال 2021 میلادی در قدرت باقی خواهد ماند. وی ابراز اطمینان کرد که نیروهای دولتی کنترل کل کشور را به دست خواهند گرفت، هر چند این مساله با حمایت نیروی هوایی روسیه میسر شود.

رئیس جمهور سوریه در ادامه ضمن متهم کردن آمریکا به تلاش برای ایجاد و تشدید بحران در سوریه، تاکید کرد: رسانه های خبری غرب تلاش می کنند تا تنها یک تیتر را به صورت برجسته و بزرگ مطرح کنند و آن این است که “یک رئیس جمهور بد، یک آدم بد، در حال کشتن آدم های خوب است.” اما شما به خوبی می دانید، داستان اصلی چیست، انگیزه اصلی آنها ساقط کردن دولت سوریه است. این دولت با معیارهای آمریکا هماهنگی ندارد.

وی اظهار داشت: علی رغم اینکه هزاران سوری توسط تروریست ها کشته شده اند، ولی کسی درباره جنایات جنگی آنها صحبت نمی کند.

بشار اسد ضمن اشاره به ادعاهایی که در رسانه های غربی علیه دولت سوریه و اقدامات آن مطرح می شود، تاکید کرد: بیایید فرض کنیم که این اتهامات درست باشد، و این رئیس جمهور مردم خودش را کشته و آمریکا در حال کمک به مردم سوریه است. بعد از 5 سال و نیم چه کسی از من حمایت کرد؟ چگونه می توانم رئیس جمهور باقی مانده باشم و مردم از من حمایت نکنند؟ این قضیه واقعی است.

به نوشته نیویورک تایمز، ادامه حکومت اسد در سوریه علاوه بر حمایت های ایران، حزب الله لبنان و روسیه به خاطر حمایت های مردمی در مناطقی از سوریه بوده است که فراتر از حد تصور مخالفان دولت است.

بشار اسد در ادامه تصریح کرد: گروهی از حامیان من کسانی هستند که شاید با سیاست های دولت و حزب بعث مخالف باشند ولی به خوبی آگاه هستند که با فروپاشی نظام سوریه، افراط گرایان قدرت را در اختیار خواهند گرفت.

وی افزود: پس از جنگ، شاید این حمایت کاهش یابد. آنها ارزش دولت را درک کرده اند. این مساله‌ای است که آنها را به سوی ما متمایل کرده است، نه به خاطر اینکه دیدگاه های سیاسی خود را تغییر داده باشند.

رئیس جمهور سوریه یادآور شد: تا همین الان، هنوز از طریق کانال های مختلف یک مذاکره و گفتگو داریم حتی با کشورهایی مثل آمریکا. ولی این به معنای دست کشیدن از حاکمیت خود نیست و اینکه سوریه را به یک عروسک خیمه شب بازی تبدیل کنیم.

بشار اسد در این گفتگوی مطبوعاتی درباره شدت علاقه اش به فناوری به شوخی صحبت کرده و گفت: من اخبار مربوط به فناوری را دنبال می کنم و حتی در طول جنگ فناوری ارتباطاتی 4 جی وارد سوریه شده است.

وی ادعاهای مطرح شده درباره اینکه عاشق بازی های رایانه‌ای است، رد کرد و گفت: آخرین بازی رایانه‌ای من، با آتاری بوده و مربوط به بازی مهاجمان فضا است.

بشار اسد در پاسخ به این سئوال که چه اصلاحاتی باید در کشور سوریه و منطقه اجرا گردد، اظهار داشت: نخستین چیزی که باید تغییر کند، سیستم عاملی است که ذهنیت های منطقه بر اساس آن فعالیت می کند، سیستمی که بر مبنای مذهب است.

وی در واکنش به این سئوال که “چرا زندانیان سیاسی و کسانی را که تنها به خاطر اعتراض یا نوشتن مطلبی علیه دولت در بازداشت هستند، آزاد نمی کنید”، گفت: این افراد زندانی سیاسی نیستند. تبهکاران قانونی کسانی هستند که قوانین را نقض کرده اند چه در زمینه سیاسی باشد، یا نظامی یا امنیتی. اگر از تروریست ها حمایت کردید، دیگر زندانی سیاسی نیستید. شما حامی قاتلان هستید.

بشار اسد به این مساله اشاره کرد که تاکنون هزاران نفر را از طریق عفو عمومی، از زندان آزاد کرده است تا مسیر برای هرگونه راه حل در کشور باز شود.