خلق در دانه لری - مرواریت های ناب

قۉشیق ( دو بیتی )   داکتر فیض الله ایماق باید گفت که،…

آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

«
»

در اولین مناظره هیلاری و ترامپ چه گذشت؟

نخستین مناظره انتخاباتی میان دو کاندیدای جمهوری‌خواه و دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا برگزار شد.

در این مناظره که حدود ۹۰ دقیقه به طول انجامید، هیلاری کلینتون، کاندیدای دموکرات به اولین سوال پاسخ داد. این مناظره در دانشگاه هوفسترای نیویورک انجام شد. این مناظره قرار بود رأس ساعت چهار بامداد به وقت تهران آغاز شود که با نیم ساعت تأخیر مواجه شد. مسائل مربوط به آینده آمریکا، رفاه، مالیات، اشتغال، سیاست خارجی و امنیت از جمله موضوعات مطرح شده در این مناظره بود.

مجری این مناظره لستر هولت، مجری شناخته‌شده‌ای بود که در سال‌های اخیر مجری برنامه‌های دیت‌لاین و تودی شبکه ان‌.بی.سی بوده و در حال حاضر مجری اخبار شامگاهی این شبکه است که میلیون‌ها بیننده دارد. ناظران پیش‌بینی کرده‌ بودند این مناظره رکورد ۸۰ میلیونی مناظره جیمی کارتر و رونالد ریگان (۱۹۸۰) را بشکند.

در بخش نخست این مناظره، کلینتون در تبیین سیاست‌های خود در رابطه با وضعیت اشتغال و اقتصاد، از افزایش مالیات برای طبقه سرمایه‌دار حمایت کرد و ترامپ نیز گفت که حامی کاهش مالیات برای سرمایه‌داران به منظور توسعه مشاغل و جلوگیری از سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی در خارج از این کشور است. ترامپ افزود، تخفیف مالیاتی که به مردم خواهد داد، بزرگ‌ترین تخفیف از زمان ریاست‌جمهوری ریگان خواهد بود.

کلینتون گفت: محور کلیدی انتخابات مسأله اقتصادی است و باید تضمین کرد که دستمزد زنان و مردان برابر شود. ترامپ ثروتمند است و طرح مالیاتی وی بزرگ‌ترین کاهش مالیاتی برای ثروتمندان خواهد بود و به طبقه متوسط کمکی نخواهد کرد. ترامپ فعالیت خود را با سرمایه چندصد میلیون دلاری که پدرش در اختیار او قرار داده بود، شروع کرد.

در مقابل، ترامپ اظهار کرد: فرصت‌های شغلی آمریکایی‌ها به کشورهای دیگر مانند چین و مکزیک می رود. سرقت مشاغل از آمریکا باید متوقف شود. نباید بگذاریم شرکت‌ها و مشاغل از کشور خارج شوند.

کلینتون گفت: دونالد ترامپ در سال ۲۰۰۶ گفته بود که امیدوار است بازار مسکن سقوط کند که سرمایه‌های او افزایش یابد که ترامپ در پاسخ گفت این یعنی کسب و کار.

ترامپ اظهار کرد، کلینتون ۳۰ سال است در عرصه سیاسی بوده و به مشکلات اقتصادی توجهی نداشته است. کلینتون نیز با خنده پاسخ داد که به این موضوع فکر کرده و در دوران ریاست‌جمهوری آمریکای همسرش اوضاع اقتصادی کشور بهبود یافته بود.

در بخش دیگری از مناظره مجری از دونالد ترامپ در مورد انتشار اظهارنامه‌های مالیاتی‌اش پرسید. ترامپ تاکنون از انتشار این اظهارنامه‌ها خودداری کرده است. کلینتون نیز در این باره گفت: چرا ترامپ اظهارنامه مالیاتی‌اش را منتشر نمی‌کند؟ حتماً چیزی هست که او مخفی می‌کند.

بیل کلینتون و چلسی دخترش در حین تماشای مناظره

ترامپ در پاسخ گفت که پس از پایان فرآیند حسابرسی اقدام به انتشار اظهارنامه خود خواهد کرد. کاندیدای جمهوری‌خواه در مقابل خواستار آن شد که کلینتون ۳۳ هزار ایمیل محرمانه خود را منتشر کند.

ملانیا و ایوانکا ترامپ، همسر و دختر دونالد ترامپ در کنار مایک پنس، معاون ترامپ

بیل کلینتون و چلسی دخترش در حین تماشای مناظره
از سوی دیگر ترامپ تصریح کرد، ایران پس از توافق هسته‌ای به یک قدرت بزرگ تبدیل می‌شود در حالی که با اعمال تحریم‌ها دچار مشکل بود. در مقابل کلینتون اظهار کرد: من در دوران سناتور بودنم به تمام تحریم‌های ایران رأی موافق دادم اما پس از آن آمریکا در صدد آن برآمد که در کنار تحریم‌ها با سایر کشورها وارد تعامل شود و با تشکیل ائتلاف ایران را پای میز مذاکرات بکشاند؛ بدون آن که جنگی رخ دهد.

کاندیدای دموکرات ادعا کرد: وقتی وزیر خارجه شدم ایران چند هفته تا دستیابی به مواد لازم برای ساخت بمب هسته‌ای فاصله داشت. ما سنگین‌ترین تحریم ها را علیه ایران وضع و در نهایت برنامه هسته‌ای ایران را بدون شلیک یک گلوله محدود کردیم.

ملانیا و ایوانکا ترامپ، همسر و دختر دونالد ترامپ در کنار مایک پنس، معاون ترامپ

وی گفت: بسیار مهم است که ما به شرایط جهانی توجه داشته باشیم. من نسبت به توافقی که درباره برنامه هسته‌ای ایران حاصل شده راضی هستم. اگر دونالد ترامپ این توافق را مورد انتقاد قرار می‌دهد، باید بگوید که گزینه جایگزین چیست. ما باید در مورد چنین مسائلی با دقت بیشتری صحبت کنیم.

کلینتون از فقدان سیاست مشخص ترامپ در قبال داعش انتقاد کرد و گفت: ترامپ به طور مکرر از برنامه‌های محرمانه خود درباره مقابله با داعش سخن می‌گوید اما تنها موضوع محرمانه این است که او هیچ برنامه‌ای در این خصوص ندارد.

ترامپ در مورد داعش، سیاست‌های دولت واشنگتن را در شکل‌گیری این گروه مقصر دانست و افزود: یکی از علل تشکیل داعش این بود که ما عراق را بیش از اندازه زود ترک کردیم. اوباما و کلینتون در عراق خلأ قدرت ایجاد کردند و داعش به وجود آمد. کلینتون مدت‌هاست که می‌خواهد داعش را نابود کند.

کاندیدای جمهوری‌خواه گفت: من از حمله آمریکا به عراق حمایت نکردم؛ این ادعا را رسانه‌هایی که طرفدار کلینتون هستند، مطرح می‌کنند. کلینتون اما اظهار کرد، ترامپ هم از جنگ عراق حمایت کرده بود و هم از حمله به لیبی و سرنگون کردن قذافی.

کلینتون از مردم آمریکا خواست که در انتخابات شرکت کنند زیرا آینده آن‌ها به نتیجه انتخابات بستگی دارد. ترامپ نیز تأکید کرد: می‌خواهم عظمت آمریکا را احیا کنم. در پایان این مناظره دو طرف اعلام کردند که در صورت پیروزی جناح رقیب، از کاندیدای پیروز حمایت خواهند کرد.

 مناظره بعدی ترامپ و کلینتون نهم اکتبر در واشنگتن برگزار خواهد شد.