دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

ریحان می شود

قاضی پشتون باسل حرف  نیکو مرکسان را  قوت  جان میشود قوت جسم…

کهن جنگ تمدن 

رسول پویان  نفـس در سـینۀ فـردا گـره افتاده بازش کن  بـرای خــاطــر…

ترجمه‌ی شعرهایی از بانو روژ حلبچه‌ای

هر گاه که باران،  آسمان چشمانم را در بر می‌گیرد. آن، تکه…

سلام محمد

استاد "سلام محمد" (به کُردی: سەلام موحەمەد) شاعر کُرد، زاده‌ی…

«
»

کمپین علیه میزبانان جام جهانی: علل خصومت غرب علیه قطر!؟

نویسنده: علیرضا موسوی مترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : راشا تودی، ۲۲ نوامبر ۲۰۲۲ *

رویدادهای بین‌المللی نمادین، صحنه‌ای بوده است که تاکنون در آن غرب ارزش‌های خود را تبلیغ کرده است. اکنون کشور میزبان، قطر، فرصت تبدیل شدن جام جهانی به ویترینی برای ارزش‌های اساسی غرب، از‌جمله به اصطلاح خودرأیی و الغای خانواده را از آن دریغ کرده است.

کشور خلیج فارس قطر که میزبان جام جهانی فوتبال است، به دلیل ادعای «نقض حقوق بشر» هدف حملات رسانه‌ای غرب قرار گرفته است. جدای از اینکه از اتهامات وارده به کشور میزبان به‌سختی می‌توان از نفاق و معیارهای دوگانه گذشت، علت این کارزار رسانه‌ای را باید در جای دیگری جست‌وجو کرد.

پوشش فعلی اتهامات علیه قطر به سال ۲۰۲۱ بازمی‌گردد، زمانی که گاردین در مورد شرایط کاری در این کشور خلیج فارس گزارش داد. این روزنامه بریتانیایی با بررسی متقابل داده‌های دولت‌های کشورهای مبدأ، برای اولین بار نرخ مرگ و میر کارگران مهاجر را «آشکار» کرد: «از زمانی که این کشور ده سال پیش برنده رقابت‌ها برای جام جهانی شد، بیش از ۶۵۰۰ کارگر مهاجر از هند، پاکستان، نپال، بنگلادش و سری‌لانکا در قطر جان باختند.» اشپیگل سپس در مورد این پُست توضیح داد و نوشت: ۱۵‌هزار نفر برای جشنِ گُلِ ما جان باختند.

باید بر روی حباب فیلتر رسانه‌های غرب کمی ‌نور انداخت: ارقام مربوط به کارگران مهاجری است که در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ در قطر جان باختند، یعنی ظرف ده سال پس از اعطای جام جهانی به این کشور. این رقم توسط دولت قطر گرفته شده است و در ابتدا چیزی در مورد اینکه آیا این افراد در محل کار جان خود را از دست داده‌اند یا خیر چیزی نمی‌گوید. اگر اینطور بود باید مشخص شود که آیا این کار مربوط به جام جهانی بوده است یا خیر. ارقام نه به جام جهانی اشاره دارد و نه به شرایط کار. طبق اعلام فیفا، چهل مهاجر در ارتباط با جام جهانی جان خود را از دست داده‌اند. اتحادیه جهانی فوتبال گفت که از این تعداد، تنها سه نفر در حین کار جان خود را از دست دادند. علیرغم بیانیه فیفا، رسانه‌های پیشرو در آلمان همچنان بر روایت مرگ کارگران مهمان پافشاری می‌کنند.

حملات رسانه‌ای به قطر در هفته‌های اخیر پس از آن تشدید شده است که خالد سلمان، سفیر قطر در جام جهانی گفت، اگرچه قطر به هواداران همجنس‌گرای فوتبال در کشورش احترام می‌گذارد، اما آنها باید قوانین این کشور را بپذیرند. همجنس‌گرایی در قطر غیرقانونی است. این موضوع در مورد تیم ملی آلمان نیز صدق می‌کند که با هواپیمای لوفت‌هانزا (با شعار «تنوع برنده است») به جام جهانی سفر کرد. همین امر در مورد کمپین «یک عشق» صدق می‌کند. اتحادیه فوتبال آلمان بازوبند کاپیتانی «One Love» برای مانوئل نویر را پس از تهدید فیفا به تحریم‌ها کنار گذاشت زیرا قطر نمی‌خواست به کشورهای غربی صحنه‌ای برای نمایش ایدئولوژی دگرباشان جنسی (LGBTQ) بدهد. قطر میزبان جام جهانی نیز کمی‌ قبل از افتتاحیه جام جهانی فوتبال، استفاده از آبجو الکلی را در اطراف همه استادیوم‌ها ممنوع اعلام کرد.

در برابر این پس‌زمینه، بسیاری از سیاستمداران غربی و رهبران افکار عمومی‌ خواهان تحریم مسابقات شدند. رویدادهای بین‌المللی نمادین صحنه‌ای بوده است که غرب ارزش‌های خود را بر آن تبلیغ می‌کرد و می‌کند. حالا قطر میزبان، غرب را از این فرصت محروم کرده است تا جام جهانی به ویترینی برای ارزش‌های اساسی غرب، به اصطلاح خود‌رأیی و الغای خانواده تبدیل نشود. علاوه بر این، قطر از نظر سیاست خارجی تسلیم آن نشده است که غرب خواست‌های خود را دیکته کند. این کشور به توافقنامه موسوم به ابراهیم نپیوست و هنوز با اسرائیل روابط دیپلماتیک برقرار نکرده است. در عین‌ حال، قطر روابط خوبی با جنبش حماس در فلسطین و حزب‌الله لبنان دارد که این موضوع نیز باعث عصبانیت رسانه‌های غربی شده و مطالب فراوانی را برای موج دیگری از حملات رسانه‌ای علیه کشور میزبان جام جهانی در اختیار صاحب‌نظران قرار داده است.

* https://deutsch.rt.com/meinung/۱۵۵۰۸۵-kampagne-gegen-wm-gastgeber-warum/‎