حامییان حق!

امین الله مفکر امینی !    2025-03-06   نترسم زدشمن تکیه برحـــق کــــــــــرده ام باتکیه…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟

پروفیسور دکتر شمس سینا بخش نخست درین جا می خوانید: -چطور میتواند یک…

افغانستان در تلاقی آشوب و رقابت؛ قرائتی تازه از فروپاشی…

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی طالبان؛ تلاطم‌های داخلی و بازتاب‌های جیوپولیتیکی منطقه‌ای…

در مورد تعاونی‌های کارگری

از آثار کلاسیک لنین برگردان: آمادور نویدی درباره تعاونی‌های کارگری تذکر سردبیر سایت مارکسیست– لنینیست امروز: این…

ریناس ژیان

استاد "ریناس ژیان" (به کُردی: ڕێناس ژیان) شاعر نامدار کُرد…

پنجشیر، زخم بر تن، آتش در دل؛ افسانه‌ای زنده در…

نویسنده: مهرالدین مشید پنجشیر، شیر زخمی اما سرفراز؛ خاری در چشم…

فلسفه امید بلوخ،- میان مارکس و مسیحا

Ernst Bloch (1885-1977 ) آرام بختیاری سوسیالیسم حتمی است !، مارکسیستی یا…

دلزار حسن

استاد "دلزار حسن" (به کُردی: دڵزار حەسەن) شاعر، نویسنده و…

مقام عشق 

رسول پویان  کلام عشـق و محبت چقدر شیرین است  نبید خسرو و…

تحول در متغیرهای ژئوپلیتیکی افغانستان: بازتعریف نقش طالبان در معادلات…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در معرض تلاطم؛ از صعود سریع تا…

برای نخستین‌بار، مصاحبه‌ی طولانی من با هوش‌مصنوعی

محمدعثمان نجيب  بخش دوم پندار من نسبت به هر پدیده‌یی منفی نی‌ست.…

 ما و گفته های شرل بنارد، همسر  آقای خلیلزاد پیرامون…

نوشته بصیر دهزاد  در یک تحلیل ، ارزیابی  و محورچه باید…

شهروندی بنیاد عملی دموکراسی

شهروندی به مفهوم منتفی امت نیست. بلکه رویکرد عملی از…

برهی که رفته ایم!

امین الله مفکرامینی      2025-22-05! بـرهی که رفته ایم ورویــم،نگردیم بــرعقــــــــب ورجان وتنــراوقربان داریم…

نشست تخصصی و کارگاهی فردوسی‌شناسی در بروجرد برگزار شد

به گزارش رها نیوز، و نقل از دکتر "محمد فصیحی"…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(فصل دوم)

مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم نوشته: آ. لوزوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم کارل…

آنجا که دیوار ها فریاد می زنند؛ روایت یک ویرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید از خشت تا خیال؛ روایت خانه ایکه طالبان…

اُلیګارشي څه شی ده؟

نور محمد غفوری د اُلیګارشي په اړه په (قاموس کبیر افغانستان) کې داسې…

دو پرسش

۱-- آیا در افغانستان قوم یا ملیتی است که اجدادشان…

چالش های درونی میان طالبان و مخالفان آنان؛ آزمونی تعیین‌کننده…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و دور زدن گروها و سیاستگران نابکار…

«
»

کمپین علیه میزبانان جام جهانی: علل خصومت غرب علیه قطر!؟

نویسنده: علیرضا موسوی مترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : راشا تودی، ۲۲ نوامبر ۲۰۲۲ *

رویدادهای بین‌المللی نمادین، صحنه‌ای بوده است که تاکنون در آن غرب ارزش‌های خود را تبلیغ کرده است. اکنون کشور میزبان، قطر، فرصت تبدیل شدن جام جهانی به ویترینی برای ارزش‌های اساسی غرب، از‌جمله به اصطلاح خودرأیی و الغای خانواده را از آن دریغ کرده است.

کشور خلیج فارس قطر که میزبان جام جهانی فوتبال است، به دلیل ادعای «نقض حقوق بشر» هدف حملات رسانه‌ای غرب قرار گرفته است. جدای از اینکه از اتهامات وارده به کشور میزبان به‌سختی می‌توان از نفاق و معیارهای دوگانه گذشت، علت این کارزار رسانه‌ای را باید در جای دیگری جست‌وجو کرد.

پوشش فعلی اتهامات علیه قطر به سال ۲۰۲۱ بازمی‌گردد، زمانی که گاردین در مورد شرایط کاری در این کشور خلیج فارس گزارش داد. این روزنامه بریتانیایی با بررسی متقابل داده‌های دولت‌های کشورهای مبدأ، برای اولین بار نرخ مرگ و میر کارگران مهاجر را «آشکار» کرد: «از زمانی که این کشور ده سال پیش برنده رقابت‌ها برای جام جهانی شد، بیش از ۶۵۰۰ کارگر مهاجر از هند، پاکستان، نپال، بنگلادش و سری‌لانکا در قطر جان باختند.» اشپیگل سپس در مورد این پُست توضیح داد و نوشت: ۱۵‌هزار نفر برای جشنِ گُلِ ما جان باختند.

باید بر روی حباب فیلتر رسانه‌های غرب کمی ‌نور انداخت: ارقام مربوط به کارگران مهاجری است که در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ در قطر جان باختند، یعنی ظرف ده سال پس از اعطای جام جهانی به این کشور. این رقم توسط دولت قطر گرفته شده است و در ابتدا چیزی در مورد اینکه آیا این افراد در محل کار جان خود را از دست داده‌اند یا خیر چیزی نمی‌گوید. اگر اینطور بود باید مشخص شود که آیا این کار مربوط به جام جهانی بوده است یا خیر. ارقام نه به جام جهانی اشاره دارد و نه به شرایط کار. طبق اعلام فیفا، چهل مهاجر در ارتباط با جام جهانی جان خود را از دست داده‌اند. اتحادیه جهانی فوتبال گفت که از این تعداد، تنها سه نفر در حین کار جان خود را از دست دادند. علیرغم بیانیه فیفا، رسانه‌های پیشرو در آلمان همچنان بر روایت مرگ کارگران مهمان پافشاری می‌کنند.

حملات رسانه‌ای به قطر در هفته‌های اخیر پس از آن تشدید شده است که خالد سلمان، سفیر قطر در جام جهانی گفت، اگرچه قطر به هواداران همجنس‌گرای فوتبال در کشورش احترام می‌گذارد، اما آنها باید قوانین این کشور را بپذیرند. همجنس‌گرایی در قطر غیرقانونی است. این موضوع در مورد تیم ملی آلمان نیز صدق می‌کند که با هواپیمای لوفت‌هانزا (با شعار «تنوع برنده است») به جام جهانی سفر کرد. همین امر در مورد کمپین «یک عشق» صدق می‌کند. اتحادیه فوتبال آلمان بازوبند کاپیتانی «One Love» برای مانوئل نویر را پس از تهدید فیفا به تحریم‌ها کنار گذاشت زیرا قطر نمی‌خواست به کشورهای غربی صحنه‌ای برای نمایش ایدئولوژی دگرباشان جنسی (LGBTQ) بدهد. قطر میزبان جام جهانی نیز کمی‌ قبل از افتتاحیه جام جهانی فوتبال، استفاده از آبجو الکلی را در اطراف همه استادیوم‌ها ممنوع اعلام کرد.

در برابر این پس‌زمینه، بسیاری از سیاستمداران غربی و رهبران افکار عمومی‌ خواهان تحریم مسابقات شدند. رویدادهای بین‌المللی نمادین صحنه‌ای بوده است که غرب ارزش‌های خود را بر آن تبلیغ می‌کرد و می‌کند. حالا قطر میزبان، غرب را از این فرصت محروم کرده است تا جام جهانی به ویترینی برای ارزش‌های اساسی غرب، به اصطلاح خود‌رأیی و الغای خانواده تبدیل نشود. علاوه بر این، قطر از نظر سیاست خارجی تسلیم آن نشده است که غرب خواست‌های خود را دیکته کند. این کشور به توافقنامه موسوم به ابراهیم نپیوست و هنوز با اسرائیل روابط دیپلماتیک برقرار نکرده است. در عین‌ حال، قطر روابط خوبی با جنبش حماس در فلسطین و حزب‌الله لبنان دارد که این موضوع نیز باعث عصبانیت رسانه‌های غربی شده و مطالب فراوانی را برای موج دیگری از حملات رسانه‌ای علیه کشور میزبان جام جهانی در اختیار صاحب‌نظران قرار داده است.

* https://deutsch.rt.com/meinung/۱۵۵۰۸۵-kampagne-gegen-wm-gastgeber-warum/‎