توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

«
»

کابوس اروپا درباره طرح ترامپ برای کاهش سربازان آمریکایی در قاره سبز

کابوس اروپا درباره طرح ترامپ برای کاهش سربازان آمریکایی در قاره سبز

واشنگتن پست نوشت: سران اروپا نگران طرح‌های احتمالی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا برای کاهش نیروهای این کشور در اروپا هستند.

این رسانه آمریکایی افزود: دولت ترامپ، اختلافاتش را با متحدان اروپایی اش گسترش داده و با پیشنهاد کاهش نیروهای آمریکایی، به نگرانی آنها درباره میزان اتکا به پیمانی ۸۰ ساله با آمریکا که شالوده امنیت این قاره را از زمان جنگ جهانی دوم تشکیل داده، دامن زده است.

به گفته مقامات و تحلیگران، اگر کاهش نیروهای آمریکایی رخ دهد، می تواند از یک اقدام نمادین برای خروج نیروها تا بدترین سناریوهای نگران کننده برای اروپا را در بر گیرد و تبعات آن، به تعداد نیروها و سرعت اجرای چنین طرحی بستگی خواهد داشت.

گذشته از این، سران اروپایی به دنبال اطمینان از این موضوع هستند که اگر این برنامه پیاده شود و کاهش نیروهای آمریکایی در قاره اروپا رخ دهد، این تصمیم نتیجه مذاکرات آمریکا با کرملین نیست.

اقدام ترامپ برای همسویی با روسیه، اروپایی ها را با کابوس تن دادن واشنگتن به خواسته های مسکو برای کاهش نیروهای ناتو در شرق اروپا مواجه کرده است. سران اروپا نگران هستند که هر گونه توافقی با روسیه، کشورهای همسایه مسکو را تا قبل از هر گونه اقدام اروپایی ها برای تقویت قدرت دفاعی خود آسیب پذیر کند.

کامیل گراند مقام سابق ناتو و عضو کنونی شورای روابط خارجی اروپا در این زمینه گفت: این همان چیزی است که آنها وقتی که می گویند «امنیت اروپایی ها بدون اروپایی محقق نمی شود»، در ذهن دارند.

به گفته مقامات، بسیاری از متحدان ناتو ماه گذشته با باور این که واشنگتن می تواند در سالهای آینده هزاران سرباز خود را از اروپا خارج کند، از نشست با پیت هگست وزیر دفاع آمریکا خارج شدند.

هگست گفت که شرکای اروپایی او باید انتظار بازنگری و کاهش تدریجی نیروهای نظامی آمریکا را داشته باشند؛ موضوعی که به دلیل تغییر در منافع آمریکا و خواسته دولت این کشور از اروپایی ها برای عهده دار شدن مسئولیت امنیت خود است.

واشنگتن پست نوشت: به رغم این که مقامات دولت ترامپ اطمینان داده اند که خروج سربازان آمریکایی از اروپا قریب الوقوع نخواهد بود اما ائتلافات جدید رئیس جمهوری آمریکا و به ویژه درگیری اخیر او با رئیس جمهوری اوکراین، این باور اروپایی را تقویت کرده که امکان پیش بینی اقدام ترامپ وجود ندارد.

در این شرایط حساس، شرکای دیرینه آمریکا تلاش می کنند توازن را ایجاد کنند: آنها می کوشند آمریکا را به سمت خود بکشند و در عین حال خود را برای شرایطی آماده می کنند که ایالات متحده ممکن است دیگر شریکی قابل اعتماد نباشد و حتی به کشوری متخاصم در مقابل اروپا تبدیل شود.

این تغییر باعث هشدارهایی از سوی رهبران اروپا درباره آینده ناتو و روابط ترانس آتلانتیک شده است، به ویژه در شرایطی که آنها برای تقویت نظامی خود تلاش می کنند و به دنبال میلیاردها یورو پول برای مدرنیته کردن زرادخانه های تسلیحاتی خود هستند.

این رسانه آمریکایی افزود: جی دی ونس معاون ترامپ عناصر دیگری را نیز به این بحث افزوده است: وی رهبران اروپا را به خاطر فاصله گرفتن از راست افراطی مورد اهانت قرار داده و آینده سربازان آمریکایی را به سیاستگذاری ها در اروپا گره زده است.

این پیام نگرانی اروپایی را درباره امنیت آنها و ارتباط آن با دیدگاه های دولت آمریکا با تلاش ها برای ایجاد مقررات در بخش فناوری و نفرت پراکنی ها تشدید کرده است.

ونس ماه گذشته گفت: امروز هزاران سرباز آمریکایی در آلمان مستقر هستند. اگر شما در آلمان فقط به خاطر انتشار یک توییت شدیدالحن راهی زندان شوید، آیا فکر می کنید که مالیات دهندگان آمریکایی تحمل می کنند و به حمایت خود از استقرار نیروها ادامه خواهند داد؟ البته که این طورنخواهد بود.

بیش از ۳۵ هزار سرباز آمریکایی در آلمان مستقر هستند. این کشور میزبان بزرگترین پایگاه های آمریکایی در اروپا است.

دولت ترامپ از مدتها قبل به اروپایی ها هشدار داده که اولویت این کشور به مناطق دیگری از جمله هند- اقیانوس آرام تغییر کرده است اما رهبران اروپا به اندازه کافی مجهز نیستند و این موضوع را درک می کنند که این چرخش آمریکا می تواند بسیار ناگهانی تر از آنچه که انتظار می رود، رخ دهد.

برخی از اروپایی ها امیدوارند که بتوانند آمریکا را راضی کنند درباره هر گونه طرحی برای جابجایی نیروها مذاکره کند تا زمان کافی برای پر کردن چنین خلایی را داشته باشند.

بر اساس گزارش فرماندهی آمریکا در اروپا، تعداد کل نیروهای آمریکایی مستقر در اروپا از سال ۲۰۲۲ تاکنون، بین حدود ۷۵ هزار تا ۱۰۵ هزار نیرو در نوسان بوده است و برخی از آنها شامل ۶۳ هزار نفر دائم در اروپا مستقر هستند و برخی دیگر حالت چرخشی دارند.