دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

ریحان می شود

قاضی پشتون باسل حرف  نیکو مرکسان را  قوت  جان میشود قوت جسم…

کهن جنگ تمدن 

رسول پویان  نفـس در سـینۀ فـردا گـره افتاده بازش کن  بـرای خــاطــر…

ترجمه‌ی شعرهایی از بانو روژ حلبچه‌ای

هر گاه که باران،  آسمان چشمانم را در بر می‌گیرد. آن، تکه…

سلام محمد

استاد "سلام محمد" (به کُردی: سەلام موحەمەد) شاعر کُرد، زاده‌ی…

«
»

چگونه گرسنگی جهانی برنامه‌ریزی می‌شود

نویسنده: ولادیمیر پروخواتیلوف مترجم: ک. رادین برگرفته از : بنیاد فرهنگ استراتژیک، ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۲ *

اعلامیه‌ای که در سال ۲۰۲۰ درباره خطر قحطی برای جهان منتشر شد یک پیش‌بینی نبود، بلکه یک پروژه بود. روزنامه «فایننشال تایمز» بریتانیا نسبت به خطر قحطی در اروپا به دلیل افزایش قیمت برق هشدار داد. اعضای اتحادیه کشاورزان «Copa-Cogeca» و همچنین دو اتحادیه بزرگ مواد غذایی «FoodDrink Europe» و«Primary Food Processors»، شروع به برچیدن تجارت خود و کاهش حجم تولید کردند. در بیانیه مشترک نمایندگان صنعت کشاورزی اروپا که در آستانه نشست وزرای انرژی اتحادیه اروپا در ۹ سپتامبر در پراگ برگزار شد، گفته می‌شود: «افزایش بعدی بهای انرژی، به‌ویژه گاز طبیعی و برق، تداوم چرخه تولید فرآورده‌های کشاورزی و در نتیجه توانایی و سپس عرضه کالاهای اساسی کشاورزی، غذا و مواد خوراکی را تهدید می‌کند». «پکا پسونن»، دبیر کل «Copa-Cogeca» تأکید کرد که در زمستان آینده، خریداران اروپایی باز با قیمت‌های بالاتر و کمبود بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات مواجه خواهند شد. او گفت: «ما چنین چیزی را قبلاً ندیده بودیم. برخی از محصولات در دسترس نخواهند بود یا بسیار گران خواهند بود.» الکتریسیته در تمام مراحل تولید مواد غذایی از کوددهی گرفته تا برداشت محصول و خنک‌سازی استفاده می‌شود. «پسونن» گفت که صنایع لبنیات و نانوایی به‌طور چشمگیری به دلیل افزایش هزینه‌های پاستوریزاسیون زیان دیده‌اند، و تولید شیر خشک به دلیل شدت مصرف انرژی بالا غیرقابل دسترس شده است. از ابتدای سال تا ژوییه ، قیمت کره در اتحادیه اروپا ۸۰٪ افزایش یافت، در این بین شیر خشک بیش از ۵۰٪، گوشت گاو ۲۸٪ گران شد. کشاورزان می‌گویند که هزینه‌های تولید آنها باز با سرعت بیشتری افزایش می‌یابند. تولیدکنندگان میوه و سبزیجات کاشت را برای فصل آینده کاهش می‌دهند و برخی گزارش می‌دهند که افزایش هزینه‌های بهره‌برداری از گرمخانه‌ها بیشتر از سودی است که آنها بتوانند به‌دست بیاورند. «نوردیک گرینز»، بزرگترین تولیدکننده گوجه فرنگی در سوئد، اعلام کرده است که کشت‌های زمستانی را نخواهند کاشت. گلخانه‌ها در هلند، دومین صادرکننده بزرگ فرآورده‌های کشاورزی جهان پس از ایالات متحده آمریکا، نیز به‌تدریج بسته می‌شوند.

«فایننشال تایمز» گزارش می‌دهد که محصول خیار و فلفل کشت‌شده در گلخانه‌های گرم در بریتانیا در سال ۲۰۲۲ به دلیل هزینه‌های بیش از حد انرژی، دو برابر کمتر از سال گذشته خواهد بود. و قیمت این سبزیجات دو برابر خواهد بود. مطبوعات بریتانیا روسیه را به قحطی پیشِ رو متهم می‌کنند، اگرچه اذعان دارند که روسیه به دلیل تحریم‌ها، عرضه سوخت به این قاره را کاهش داده است. اقتصاددانان تعدیل اقتصادی پس از همه‌گیری، درگیری مسلحانه در اوکراین را مقصر می‌دانند. «بریتانیا به‌خاطر دگم‌های اکولوژیکی نادرست گرسنگی خواهد دید. نویسنده مقاله در روزنامه دیلی تلگراف شاکی است که: اما، در حقیقت، چیزی که هست ما خودمان اجازه می‌دهیم پایگاه کشاورزی داخلی‌مان تحلیل برود … در بریتانیا تمایل به واگذاری زمین‌های کشاورزی برای کارگذاری باتری‌های خورشیدی و سایر اهداف زیست محیطی وجود دارد. «گاردین» می‌نویسد که امسال بیش از نیمی ‌از محصولات در بریتانیا به دلیل عدم امکان آبیاری از بین می‌روند. دلیلش اصلاً در خشکسالی نیست، بلکه در این است که به‌جای برقراری آبیاری، آسیاب‌های بادی و باتری‌های خورشیدی در همه جا نصب شده است. کاهش نیمی‌ از برداشت هویج، پیاز، چغندر قند، سیب و رازک پیش‌بینی می‌شود. تولید شیر در بریتانیا نیز به دلیل کمبود خوراک گاو در حال کاهش است. «گاردین» گزارش می‌دهد: «این نگرانی وجود دارد که بسیاری از کشاورزان از کاشت محصول سال آینده خودداری کنند و پیامدهای بدی برای محصول سال ۲۰۲۳ خواهد داشت». انتظار می‌رود گاوها و سایر دام‌ها زودتر با وزن‌های پایین‌تر ذبح شوند زیرا احتمالاً کشاورزان در زمستان با کمبود خوراک مواجه می‌شوند. ضمناً خشکسالی ربطی به کمبود علوفه ندارد. اقتصاد کشور به‌زور به‌سمت سبز گسترش پیدا کرده است. «ژاک روشا»، رئیس اتحادیه حبوبات فرانسه، انجمن ملی سبزی‌کاران فرانسه، گفت: انتظار می‌رود در فرانسه تا ۳۵ درصد از برداشت میوه و سبزیجات از بین برود. در ایتالیا، وضعیت از این هم بدتر است، سخن در مورد آن است که در برخی از نقاط کشور ممکن است تا ۸۰ درصد از محصول از بین برود. علاوه بر این، خرید مواد غذایی در سایر کشورهای اروپایی یا در آمریکا کارساز نخواهد بود ــ همه جا محصولات زراعی از بین می‌روند و گاوها ذبح می‌شوند.

در ایالات متحده آمریکا، «۷۴ درصد گوشت دام، ۵۰ درصد از تولید لبنیات، بیش از ۸۰ درصد از تولید گندم، ۷۰ درصد از سبزیجات، میوه‌ها و آجیل در معرض خطر هستند.» ۳۷ درصد کشاورزان اعلام کردند که محصولات موجود را شخم‌زده و از بین ببرید … تعداد خیره‌کننده‌ای از دامداران در برخی از ایالت‌های غربی دام‌های خود را می‌فروشند. «مایکل اسنایدر»، اقتصاددان برجسته آمریکایی در وب سایت خود«The Economic Collapce» می‌نویسد، کشاورزان در ایالت «لون استار» بیشترین کاهش را در تعداد دام گزارش کردند، با ۵۰ درصد، به‌دنبال آن «نیومکزیکو» و «اورگان» به ترتیب با ۴۳ درصد و ۴۱ درصد قرار گرفتند. یک اقتصاددان معروف دلایل بحران غذایی که آمریکا را به قحطی تهدید می‌کند در اقدامات دولت ایالات متحده آمریکا و سر آخر در خشکسالی می‌داند. این که قحطی آمریکا را نیز تهدید می‌کند، کار را برای اروپایی‌ها آسان نمی‌کند. و «مارگرت وستاگر»، کمیسر ضدِ انحصار اروپا، حتی کتمان نمی‌کند که اروپا در انتظار قحطی بزرگ به دلیل تحریم‌های ضدِ روسیه است. و به‌نظر می‌رسد که گرسنگی جهان مدت‌ها است برنامه‌ریزی شده است. «عارف حسین»، اقتصاددان ارشد برنامه غذایی سازمان ملل متحد بحران غذایی را در ماه مه سال ۲۰۲۰، زمانی که نه خشکسالی در سال ۲۰۲۲ وجود نداشت و نه عملیات ویژه روسیه در اوکراین، به جهان اعلام شد. در آن زمان شاخص‌های محصولات زراعی، بذرکاری و دامی‌ و همچنین قیمت محصولات کشاورزی ثابت بود و حتی بویی از کمبود مواد غذایی به مشام نمی‌رسید. طبق گزارش سازمان ملل از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹، سهم جمعیت جهان که از سوء‌تغذیه رنج می‌بردند از ۱۵ درصد به ۸/۹ درصد کاهش یافته بود. تا سال ۲۰۳۰، سازمان ملل وظیفه داشت این رقم را به صفر برساند. همه چیز در سال ۲۰۱۹ برباد رفت. در شرایط «پاندمی» تحریک‌شده، گرایش مثبت به‌عقب رفت. در سال ۲۰۲۰، تعداد افراد مبتلا به سوءتغذیه از ۶۹۰ میلیون به ۸۱۱ میلیون افزایش یافت که بیشترین تعداد در ۱۵ سال گذشته بود. در سال ۲۰۲۱، قیمت جهانی مواد غذایی به‌طور متوسط ۳۰ درصد افزایش یافت: روغن آفتابگردان و روغن کلزا بیش از ۶۰ درصد، گندم ۳۱ درصد، شکر ۳۰ درصد، فرآورده‌های لبنیاتی ۱۷ درصد، گوشت ۱۳ درصد افزایش قیمت داشتند. بنابراین اظهارات کارشناس سازمان ملل در سال ۲۰۲۰ در مورد قحطی‌ای که تهدید‌کننده جهان بود یک پیش‌بینی نبود، بلکه یک پروژه بود. و یک پروژه موفق. درباره نویسندگان این پروژه باید به‌طور جداگانه صحبت شود.

* https://www.fondsk.ru/news/۲۰۲۲/۰۹/۱۱/kak-planiruetsja-vsemirnyj-golod-۵۷۱۶۱.html