جنگی حاجی

آقای "جنگی حاجی" (به کُردی: جەنگی حاجی) با نام کامل…

 شانسی برای نجات افغانستان باقی مانده یا فرصت‌ها از دست…

نویسنده: مهرالدین مشید بیداری وجدان جمعی مردم؛ بازسازی مشروعیت سیاسی این پرسشی…

مارکسیسم قلب جوانان را تسخیر می‌کند

ا. م. شیری «چگونه یک ایدئولوژی غربی مانند مارکسیسم می‌تواند در…

عالم تنهایی 

رسول پویان  آزاد و ســرافـــرازم در عـالـم تـنهـایی  عشق و دل بیدار است تا…

هرمشکل حل گردد

امین الله مفکرامینی           2025-10-11! نازم آن قامت رسـا که نگردد خـــــــم زاِدبــــار همــتـــــــی…

جګړه او ورور وژنه د هېواد ستونزې نه شي حل…

 نور محمد غفوری سریزه نیمه پېړۍ کېږي چې په افغانستان کې جګړه…

پاکستان؛ درگیر جنگ نیابتی هند یا اسیر میراث تروریست‌پروری های…

نویسنده: مهرالدین مشید پیاله کافی؛ دیروز زهری به کام مردم افغانستان…

مذاکره هیئت های افغانستان و پاکستان

در ترکیه از دید حقوق بین الملل عمومی این نشست‌ها برخاسته…

خُردشدن کرزی نزد پرویز مشرف و خُردساختن کشور، توسط کرزی…

بازخوانی تاریخی نه چندان دور محمدعثمان نجیب من در دوران نخست حکومت…

احمدشاه بابا

احمدشاه بابا نومیالی اتل، غښتلی، توریالی او پیاوړی ملي شخصیت:  احمدشاه…

«چپ نو» و سوسیال‌دموکراسی در افغانستان

نور محمد غفوری «چپ نو» و سوسیال‌دموکراسی در افغانستانبازاندیشی در ایدئولوژی…

تهدیدهای پاکستان برضد افغانستان؛ از سیاست بازدارندگی تا بازی ژئوپولیتیک

نویسنده:  مهرالدین مشید از سیاست بازدارنده گی تا تغییر در رهبری…

بحران مالی سازمان ملل و فاجعه انسانی در افغانستان

آزمونی برای تعهد جهانی به انسان‌دوستی و چندجانبه‌گرایی سازمان ملل متحد…

میراث سکاها در شاهنامه فردوسی: سیستان، سجستان و ایران

- دکتر بیژن باران مقدمه: شاهنامه و جغرافیای هویت ایرانی. شاهنامه…

تروتسکی در تاریخ اندیشه سیاسی چپ

leo Trotzki ( 1879- 1940 )  آرام بختیاری سنت ترور سیاسی با…

پاسخ  ما

میر عبدالواحد سادات پاسخ  ما  : بر مبنای وجدان ملی و ندای…

قهرمانی تیم فوتسال؛ نمادی از وحدت ملی و امیدی برای…

نویسنده: مهرالدین مشید شگفتن گل های لیخنند در سرزمین به تاراج…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش چهارم و آخری)  ۷. ویژگی‌های فرهنگ سیاسی مطلوب برای…

ارسطو

نوموړی د لرغوني یونان او لوېدیځې نړۍ یو له لویو…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش سوم) ۶. چالش‌ها و راهکارهای تحول فرهنگ سیاسی در…

«
»

پوتین: اکثریت جهان از فشار و فریبکاری غرب خسته شده‌اند

قوانین غرب “استعمار در یک بسته جدید” است

به گزارش خبرگزاری «تاس»، “ولادیمیر پوتین”، رئیس‌ جمهوری روسیه امروز پنج‌شنبه، در جریان سخنرانی خود در  اجلاس ژوهانسبورگ که در قالب “بریکس پلاس/توسعه” برگزار شد، یادآور شد که غرب از «قوانین» خود برای اهداف خودخواهانه استفاده می‌کند و این قوانین در واقع «استعمار در یک بسته جدید» است.

پوتین که به صورت کنفرانس ویدئویی در این اجلاس سخنرانی می‌کرد، با اشاره به اینکه کشورهای بریکس طرفدار شکل‌گیری نظم جهانی متوازن و چند قطبی هستند که منافع حاکمیتی گسترده‌ترین طیف ممکن از کشورهای جهان را در نظر بگیرد، تاکید کرد: «می‌خواهم توجه داشته باشید که بریکس با هیچ‌کس رقابت نمی‌کند، خود را در مقابل کسی قرار نداده است. البته بدیهی است که این روند واقع بینانه، روند ایجاد نظم نوین جهانی، هنوز مخالفان آشتی‌ناپذیری دارد که به دنبال کند کردن تحقق این روند هستند.  برای جلوگیری از تشکیل مراکز جدید توسعه و نفوذ مستقل در جهان تلاش می کنند.»

رهبر روسیه افزود: «به ویژه، کشورهای «میلیارد طلایی» هر کاری برای حفظ جهان تک قطبی انجام می‌دهند، زیرا برای آنها مفید است. آنها به ویژه در تلاشند تا سیستم حقوق بین الملل را با “نظم مبتنی بر قوانین خود” جایگزین کنند. حامیان جهان تک قطبی از “قوانین” خود برای اهداف خودخواهانه استفاده می‌کنند و آنها را متناسب با شرایط سیاسی فعلی تغییر می دهند.»

پوتین ادامه داد: «در واقع، این همان استعمار تنها در یک بسته و شکل جدید است و اتفاقاً چندان هم زیبا نیست. استعمارگران مدرن که پشت شعارهای خوب دموکراسی و حقوق بشر پنهان شده‌اند، به دنبال حل و فصل مشکلات خود به هزینه دیگران هستند و همچنان بی‌شرمانه منابع را از کشورهای در حال توسعه جذب می‌کنند.»

انتقاد پوتین از «نئولیبرالیسم رادیکال» غربی 

رئیس جمهوری روسیه، از «نئولیبرالیسم رادیکال» تحمیل شده توسط غرب و علیه ارزش های مرسوم در جهان انتقاد کرد و یادآور شد: برخی از سیاستمداران برای انجام وظایف فرصت طلبانه حتی از توجیه نئونازیسم، بیگانه هراسی و افراط گرایی در انواع مختلف آن ابایی ندارند و چشمان خود را به روی تروریست‌ها بسته و از آنها برای رسیدن به اهداف خویش استفاده می‌کنند. به عقیده او، روند کنونی مانع استقرار نظم نوین جهانی می شود.

ولادیمیر پوتین افزود: اکثریت جهانی که کشورهای حاضر در این نشست به آنها تعلق دارند، از انواع فشارها، انواع فریبکاری‌ها هر چه بیشتر خسته می شوند و آماده همکاری صادقانه، برابر و متقابل هستند و روسیه نیز آماده همکاری برابر با تمامی این کشورهاست.

 روسیه از تمام ظرفیت‌های خود برای مبارزه با گرسنگی در جهان استفاده می‌کند

وی همچنین اعلام کرد که روسیه از تمام ظرفیت ها و امکانات خود برای مبارزه با گرسنگی در جهان و جلوگیری از بحران غذایی استفاده می‌کند.  رئیس جمهوری روسیه گفت: «کشور ما توجه ویژه‌ای به مسائل مربوط به تامین غذا و کود برای کشورهای آفریقایی و به طور کلی بازارهای جهانی دارد. به عبارت دیگر، ما از تمام امکاناتی که در اختیار داریم برای کمک به تلاش‌های جهانی برای مبارزه با گرسنگی و جلوگیری از بحران غذایی استفاده خواهیم کرد.»

پوتین همچنین با اشاره به اینکه که روسیه با وجود موانع و محدودیت‌های تحریمی، عرضه رایگان غلات به آفریقا را سازماندهی می‌کند، افزود: برای دومین سال متوالی به لطف خدا، رکورد برداشت غلات در روسیه شکسته شده است و همانطور که گفتم در ماه های آینده 25 تا 50 هزار تن غله را به عنوان کمک‌های بشردوستانه دارای اولویت به شش کشور نیازمند آفریقایی اختصاص خواهیم داد و به رایگان به آنها تحویل خواهیم داد. 

رئیس جمهوری روسیه با اشاره به توافقات صورت گرفته در  نشست روسیه- آفریقا در سن پترزبورگ، تاکید کرد: «اکنون مذاکرات با دوستان ما در این زمینه ها در این کشورها در حال تکمیل است. و اتفاقاً ما همه این کارها را در شرایط دشوار کنونی انجام می دهیم، علی رغم موانعی که بر سر راه ما قرار می گیرد، علی رغم تحریم‌های غیرقانونی اعمال شده بر صادرات ما، که لجستیک حمل و نقل، بیمه و پرداخت ها را به شدت پیچیده کرده است.»