توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

«
»

پنجاه میلیون دلار هزینه جاسوسی از مذاکرات هسته ای

فرامرز دادرس، کارشناس اطلاعاتی

تونی پاترسون روزنامه نگار نشریه انگلیسی ایندیپندنت، می گوید: سازمان های اطلاعاتی اسرائیل  با استفاده از یک ویروس کامپیوتری به ارزش پنجاه میلیون دلار توانسته اند از مذاکرات هسته ای میان ایران و پنج به اضافه یک، در کشور های سوئیس و اتریش آگاه شوند. پاترسون با اشاره به افشاگری نشریه سویسی تاگزآنزیگر، می نویسد برپایه بررسی های سازمان اطلاعاتی سویس، اسرائیل پشت ماجرای جاسوسی از مذاکرات هسته ای بوده است.

اسرائیل توانسته است بابهره گیری از یک نرم افزار بسیار مدرن کامپیوتری ویروس تروجان ( اسب تروا) که به احتمال زیاد ساخت کارشناسان اسرائیلی می باشد با حملات سایبری به دوربین های میکروفن دار محل اقامت مذاکره کنندگان ایرانی و خارجی دسترسی یافته و از چند و چون مذاکرات آگاه شود.

پیش از اینکه توافقنامه هسته ای میان ایران و کشور های پنج به اضافه یک به امضاء برسد، سازمان امنیت سوئیس برای انجام تحقیقات درباره جاسوسی کامپیوتری به هتل پرزیدنت ویلسون در ژنو رفت تا بتواند مدارکی مبنی بر جاسوسی کامپیوتری اسرائیل بدست آورد. سازما ن امنیت سوئیس پیش از اینکه تحقیقات خود را در هتل ویلسون آغاز کند  به دست داشتن اسرائیل در این ماجرا مشکوک بود. سازمان امنیت سوئیس در بهار 2015، اطلاعاتی در این مورد به دست آورده بود.

هنگامی که کاسپرسکی، شرکت معروف روسی سازنده ضد ویروس های کامپیوتری پی برد که شماری از کامپیوتر های هتل های لوکس اروپا که مجهز به سیستم های ضد ویروس شرکت کاسپرسکی بودند مورد حمله سایبری قرار گرفته اند، بی درنگ ماًمورین اطلاعاتی در یافتند که این هتل ها محل اقامت هیات ایرانی مذاکره کننده هسته ای بوده است. دادستان کل سوئیس در تاریخ ششم ماه می 2015 بی درنگ پرونده ای در این مورد تشکیل داد و کارشناسان جرایم سایبری برای تحقیقات به هتل ویلسون روانه شدند.

بررسی این مسئله ساده نبود به دلیل اینکه شماری از اعضای بخش امنیتی خود هتل قبلاً سابقه خدمت در سازمان های اطلاعاتی اسرائیل داشتند.

در این تحقیقات مدارک به دست آمده نشان داد یک نرم افزار جاسوسی و مراقبت بسیار پیشرفته به نام (داک-2) در سیستم های مراقبت هتل نفوذ داده شده بود. (داک-)2 از خانواده تروجان های (استاکس نت) می باشد که قبلاً در سیستم های کامپیوتری مراکز اتمی ایران مانند بوشهر نفوذ کرده بود. ساخت این ویروس بسیار پرهزینه است و کارهکر های عادی نمی باشد و نیاز به دانش بالایی دارد.

جاسوسان همین سیستم را در هتل (Beau Rivage Palace Hôtel) در شهر لوزان یکی از محل های اقامت و مذاکره هیات ایرانی و کشور های پنج به اضافه یک کارگذاشته بودند.

چهاردهم اکتبر 2015

 Iran nuclear talks: Claims Israeli secret service ‘bugged hotels’ during decisive negotiations