نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

ریحان می شود

قاضی پشتون باسل حرف  نیکو مرکسان را  قوت  جان میشود قوت جسم…

کهن جنگ تمدن 

رسول پویان  نفـس در سـینۀ فـردا گـره افتاده بازش کن  بـرای خــاطــر…

ترجمه‌ی شعرهایی از بانو روژ حلبچه‌ای

هر گاه که باران،  آسمان چشمانم را در بر می‌گیرد. آن، تکه…

سلام محمد

استاد "سلام محمد" (به کُردی: سەلام موحەمەد) شاعر کُرد، زاده‌ی…

آغاز یک توطیه ی جنایت بار و کوچ اجباری پنجشیریان

ویسنده: مهرالدین مشید امروز روستای دشتک پنجشیر و فردا هم دشتک…

آغوش مادر وطن!

امین الله مفکر امینی       2024-08-12! مــرا مادر وطن ومردمش بس گرامیســـت هرکه مادروطن…

«
»

وانگ با جیشانکار در ریودوژانیرو ملاقات کرد و خواستار پیشرفت در از سرگیری پروازهای مستقیم، تبادل خبرنگاران و تسهیل روند صدور ویزا شد



وانگ یی، وزیر امور خارجهٔ چین، در دیدار روز دوشنبهٔ خود با سوبرهمانیام جایشانکار، وزیر امور خارجهٔ هند، در حاشیهٔ نشست «گروه ۲۰»، در ریو دو ژانیرو گفت: چین و هند باید هرچه سریع‌تر در زمینه‌هایی مانند از سرگیری پروازهای مستقیم، تبادل خبرنگاران، و تسهیل روند صدور روادید به پیشرفت عملی دست یابند.

وانگ یی، وزیر امور خارجه و از اعضای دفتر سیاسی کمیتهٔ مرکزی حزب کمونیست چین، گفت که شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، و نارندرا مودی، نخست وزیر هند، اخیراً در کازان روسیه نشستی موفقیت‌آمیز برگزار کردند که نشان‌دهندهٔ آغاز مجدد روابط چین و هند در راستای منافع اساسی مردم هردو کشور و برآورده‌کنندهٔ انتظارات کشورهای جنوب جهانی است و مسیر درست پیشرفت تاریخی را طی می‌کند.

وانگ گفت که هردو طرف باید اجماع مهمی را که توسط رهبران دو دولت به‌دست آمده است، اجرا کنند، به منافع اصلی یکدیگر احترام بگذارند، اعتماد متقابل را از طریق گفت‌وگو و ارتباط تقویت کنند، و با صمیمیت و صداقت به اختلافات رسیدگی کنند تا روابط دوجانبه به مسیر توسعهٔ پایدار و سالم بازگردد. 

وانگ خاطرنشان کرد که باید سیگنال‌های مثبت بیشتری ارسال، و اقداماتی برای تقویت اعتماد و کاهش سوء‌ظن انجام شود، همکاری‌ها باید گسترش یابد، و اصطکاک‌های غیرضروری باید به حداقل برسد. وی همچنین تأکید کرد که هردو طرف باید تلاش کنند تا هرچه سریع‌تر در زمینه‌هایی مانند از سرگیری پروازهای مستقیم، تبادل خبرنگاران، و تسهیل روند صدور روادید به پیشرفت عملی دست یابند.

سال آینده هفتاد و پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین چین و هند است. وانگ پیشنهاد کرد که هردو طرف فعالیت‌های یادبودی را برنامه‌ریزی، تبادلات و بازدیدها را در سطوح و زمینه‌های مختلف تشویق، و برای تقویت درک و اعتماد متقابل تلاش کنند.

وانگ خاطرنشان کرد که چین و هند، به‌عنوان دو کشور بزرگ در حال توسعهٔ همسایه، نسبت به اختلافات، منافع مشترک بسیار بیشتری دارند. هردو طرف باید به توسعهٔ یکدیگر به‌عنوان یک فرصت نگاه کنند و برای توسعه و احیای متقابل همکاری کنند؛ این نه‌تنها به‌نفع حقوق و منافع مشروع کشورهای در حال توسعه است، بلکه به پیشبرد روند چندقطبی جهانی نیز کمک می‌کند.

وانگ گفت: از آنجایی که چین و هند هردو سیاست خارجی غیرمتعهد را دنبال، از چندجانبه‌گرایی حمایت، و از دموکراتیک شدن روابط بین‌المللی حمایت می‌کنند، باید با هم به تقویت هماهنگی و همکاری در امور بین‌المللی ادامه داده و سازوکارهایی مانند بریکس و سازمان همکاری شانگهای را ارتقا دهند.

جیشانکار گفت در جریان اجلاس سران بریکس در کازان، سران دو کشور در زمینهٔ ارتقای توسعهٔ پایدار روابط چین و هند به توافق رسیدند، و اضافه کرد که از دیدن اقدامات دو طرف برای اجرای اجماع رهبران دولتی و دستیابی به پیشرفت مثبت، خرسندم. امید است هرچه زودتر مکانیسم‌های گفت‌و‌گوی مربوطه از سر گرفته شود و شتاب مثبت در بهبود روابط دوجانبه از طریق افزایش ارتباطات حفظ شود.

او همچنین گفت که توافق بین هند و چین بسیار بیشتر از اختلافات آنها است و هردو طرف باید روابط دوجانبه را از منظر استراتژیک ببینند و با نگرشی مثبت‌تر به موضوعات خاص بپردازند تا اطمینان حاصل کنند که تفاوت‌های فردی روابط را تعریف نمی‌کند. هند مایل است هفتاد و پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین چین و هند را در سال آینده به‌عنوان فرصتی برای ارتقای روابط چین و هند در نظر بگیرد. هر دو کشور نقشی مهم در امور بین‌المللی ایفا می‌کنند که نشان‌دهندهٔ پتانسیل همکاری آنها است.

جایشنکار تأکید کرد که هند با یکجانبه‌گرایی مخالف است، از اتحادهای نظامی حمایت نمی‌کند، و حامی دموکراتیک کردن روابط بین‌المللی است. او افزود، هند آمادهُ تقویت هماهنگی و همکاری با چین در سازوکارهای چندجانبه مانند «گروه ۲۰» و بریکس است.

منبع: گلوبال تایمز، ۱۹ نوامبر ۲۰۲۴
https://www.globaltimes.cn/page/۲۰۲۴۱۱/۱۳۲۳۳۷۹.shtml