پس از پنج سال؛ آغاز شمارش معکوس برای پایان یک…

نویسنده: مهرالدین مشید پنج سال پس از بازگشت طالبان به قدرت،…

جوهر عشق

رسول پویان دلی از جـوهـر عشق آفریدند سری در پیکـر عشق آفریدند سفر…

۱۵ اگستروزی که نه‌تنها جمهوریت؛ بلکه رویاهای یک ملت فرو…

نویسنده: مهرالدین مشید ۱۵ اگست ۲۰۲۱ را نباید صرف به‌عنوان روز…

آیازبان پارسی گویشی مردم کابل و تهران  ویا گویش هزارگی …

نوشته: دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها برخی ماجراجویان…

آسیب شناسی  استقلال افغانستان آن در بعد های سیاسی، اقتصادی،…

نوشته از بصیر دهزاد   روابط بین المللی و تکنالوژی معاصر…

کمدی الاهی یا کمدی انسانی؟ بالزاک و دانته

Balzak, Honore de (1799- 1850) آرام بختیاری بلبشو و شهر فرنگ جامعه…

         پنجساله گی چیره گی تاریکی درافغانستان       

    نوشته ی :اسماعیل فروغی                                                            پنجسال ازفاجعه ی تسلیم دادن…

میرزا تورسون‌زاده شاعر صلح و دوستی تاجیکستان

 برگردان. رحیم کاکایی زویا عثمانووا میهن‌دوستی پرشور که هرگز چیزی را بر…

 افغانستان ؛ در چنبره افراطیت دینی و تندروی قومی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در طول تاریخ معاصر خود، به‌ویژه در…

از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

قرائت های تاریخی و فراتاریخی دینی؛ از بن بست تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در دو سده اخیر، یکی از مهم‌ترین رویکردها…

تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

«
»

نابودی نئونازیسم اوکراین؛ یک وظیفه تاریخی برای روسیه

نویسنده: دیمیتری سِدو مترجم: ک. رادین برگرفته از : سایت روسی «بنیاد فرهنگ استراتژیک»، ۴ مارس ۲۰۲۲

وقایع اوکراین چرخشی تازه به خود می‌گیرند. علیرغم نتایج به‌دست آمده در شکست تشکیلات نازی، احساسات شوونیستی در اوکراین در حال توسعه است. زامبی‌سازی روسوفوبیک جمعیت توسط رسانه‌ها و عرصه‌های وبلاگ تأثیر دارد. یگان‌های دفاع سرزمینی در حال تشکیل هستند. در ذهن یک ساکن عادی اوکراین این سئوال مطرح می‌شود که «ما از چه کسی محافظت می‌کنیم؟» به پرسش «چرا آمدی؟» جایگزین می‌شود. در این شرایط فرماندهی عملیات ویژه جلوی نیروها را می‌گیرد و تمایلی به هجوم به شهرهای بزرگ ندارد که تلفات زیادی را از دو طرف به‌همراه خواهد داشت.  

در این میان، موفقیت‌های نظامی‌ ضروری هستند. نابودی نئونازیسم اوکراین به یک وظیفه تاریخی برای روسیه تبدیل شده است. روسیه بدون حل این مشکل در وضعیت بدتری نسبت به قبل از شروع عملیات نظامی‌ قرار خواهد گرفت. در این میان، بیشتر قابل توجه است که نئونازیسم از درک تعمیم یافته در ذهن مردم عادی اوکراین در مورد روسیه به‌عنوان «کشور آسیایی عقب‌مانده» رشد می‌کند. این تصور دور از تلقی فاشیست‌های آلمانی از روس‌ها در طول جنگ بزرگ میهنی به‌عنوان «انسان فرودست» نیست. با این حال، آلمانی‌ها با سلاح «درمان» شدند. در مورد اوکراینی‌ها، بسیاری چیزها پیچیده‌تر است، خاطره‌ای که «ما یک خلق هستیم» تأثیر می‌گذارد. آنچه که هست در حال حاضر هیچ عملیات نظامی ‌بزرگی وجود ندارد و این امر این امکان را برای مردم فریب‌خورده تبلیغات می‌دهد که به خارج از کشور بگریزند. پناهندگان اوکراینی، روحیه انزجار را در میان مردم محلی ایجاد می‌کنند و تقریباً در همه جا باعث درگیری می‌شوند. بخش‌های مولداوی و آلمانی شبکه‌های اجتماعی مملو از واکنش‌های خشماگین هستند.

ظاهراً آن خط گسترش اقدامات نظامی، که فرماندهی گروه روسی می‌تواند از آن هم عبور کند، بستگی به تغییر وضعیت نظامی ‌در نتیجه مداخله شرکت‌کنندگان خارجی در بحران خواهد داشت. اکنون کشورهای ناتو، تحت شعار «صلح برای اوکراین»، اوکراین را با سلاح‌های کشنده (سامانه‌های پدافند هوایی همراه، تفنگ‌های تک‌تیرانداز) پمپاژ می‌کنند که توسط گردان‌های دفاعی استفاده خواهد شد. با این وجود، یک پدافند تروریستی آموزش‌ندیده به احتمال زیاد در درگیری با نیروهای منظم، ورشکسته به‌نظر می‌رسد. در جریان توسعه اقدامات نظامی، یک پدافند تروریستی می‌تواند به یک جنبش باند شورشی به رهبری مربیان خارجی تبدیل شود که باید سرکوب شود. این امر ماهیت عملیات ویژه را تغییر خواهد داد و شاید به درس عبرتی برای بیمارانی که ایده‌های برتری اوکراین را دارند، تبدیل شود.

در حالی که طرف اوکراینی مذاکرات روسیه و اوکراین را به امید تحریم‌های غرب علیه روسیه به تعویق می‌اندازد، زمان آن فرارسیده است که جنگ‌افروزان ناتو را نیز تحت فشار قرار داد. اگر نفت روسیه از فدراسیون روسیه به چین برود، «تحریم‌های جهنمی» در جهتی غیرمنتظره به سمت آمریکا خواهد رفت. در این مورد توافقی بین مسکو و پکن وجود دارد. بر اساس گزارش وزارت انرژی آمریکا، در سال ۲۰۲۱، فدراسیون روسیه روزانه ۲۰۹ هزار بشکه نفت به ایالات متحده صادر کرد و از نظر عرضه نفت به ایالات متحده، سومین قدرت شد. کاهش سهم روسیه به پالایشگاه‌های نفت آمریکایی ضربه می‌زند. صدراعظم آلمان، «اولاف شولتس»، مجذوب ایده پنهانی انتقام‌گرایی و رویارویی قرار گرفته است، اگر جریان گاز از طریق خط لوله گاز از فدراسیون روسیه از طریق اوکراین شروع به کاهش کند، او عواقب خیال‌پردازی‌های خود را نیز احساس خواهد کرد. همشهریان «شولتس» نیز این تأثیر را احساس خواهند کرد. به هر حال، اگر مبارزه‌ای با نئونازیسم صورت گیرد و ملتی هم که از آن حمایت کند، بی‌تأثیر نخواهد ماند.