توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

«
»

مردم از ناحیه بازیهای استخباراتی به ستوه آمده اند

فرهاد

ترحم بر پلنگ تیز دندان

ستم کاری بود بر گوسفندان

به تاریخ 30/10/1394 به نسبت حمله انتحاری هفت تن از کارمندان تلویزیون طلوع شهید و ده ها تن دیگر زخمی شدند. مسئولین آگاهان امور مردم در واکنش به عمل جنایت بار متذکره دیدگاه های خویش را چنین بیان داشته اند!

محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور در پیام تصویری حمله بر کارمندان طلوع را حمله بر قانون اساسی افغانستان و ارزشهای ملی و خائنانه خواند. مجیب خلوتگر رئیس نی یا دیدبانی پشتیبانی از رسانه های آزاد میگوید دست های در کنار رئیس جمهور و نهادهای حکومتی که آزادی بیان را به مزاج شان برابر نمی دانند و این دست ها میکوشند تا آزادی بیان را خفه سازند!

فدراسیون ژورنالیستان افغانستان روز حمله بر کارکنان تلویزیون را به نام چهار شنبه سیاه اعلان نمود و این رویداد را جنایات طالبان خواند و از حکومت خواست که مهره ها و گروه های تروریستی طالبان در داخل نظام شناسایی کند و همچنان آن مسئولان امنیتی را که بخاطر جلوگیری از این حمله غفلت کرده اند از وظیفه برکنار نمایند.

صدیق الله توحیدی عضو این فدراسیون متذکره میگوید گروه تروریستی طالبان با انجام این حمله وحشیانه و جنایت کارانه ثابت کردند که هیچ گونه احترام پایبندی به ارزش های انسانی حقوق بشری فعالیت های آزاد رسانه ای ندارند و این جنایت نشان دهنده ماهیت تررویستی این گروه هراس افگن و متحجر میباشد.

رحیم الله سمندر یک تن دیگر از اعضای فدراسیون ژورنالیستان و رسانه های افغانستان از رهبری حکومت وحدت ملی جداً تقاضا مینماید تا مهره و گروه های تروریستی را در درون نظام بوده به نفع تروریستان تبلیغ و برنامه ریزی مینمایند هرچه زودتر شناسایی و آنها را محاکمه نمایند.

داکتر سپنتا مشاور پیشین شورای امنیت کشور میگوید هستند اشخاص و گروه ها در داخل نظام که طرفدار انتقاد با عملکرد هراس افگن نمیباشند! صدیق صدیقی سخنگوی وزارت امور داخله میگوید چرا طرفداران طالبان از پارلمان خارج ساخته نمیشوند. خانم فتانه گیلانی میگوید جامعه جهانی در کنفرانس بن اول زیر نام مبارزه با تروریزم با مواد مخدر، هراس افگنی، حکومت داری خوب، احیا و بازسازی دفاع از حقوق بشر، زن، فاسدترین جنگ افروزان را بالای مردم افغانستان را تحمیل از همین لحاظ است که طی چهارده سال دوره حکومت حامد کرزی امنیت در کشور تامین نگردید. حکومت محمد اشرف غنی و داکتر عبدالله عبدالله نیز به نسبت موجودیت افراد وابسته به گروه های فوق ذکر صلح و ثبات واقعی را در کشور تامین کرده نمیتوانند و بازی های خونین موجود را یک جنگ استخباراتی بین کشورهای منطقه و جهان در رابطه به کشور ما خواند.

عده دیگر میگویند سران حکومت وحدت ملی در مقابل یک لبخند سران نظامیان پاکستانی به خواستهای مردم افغانستان توجه نکرده زمینه فعالیت تروریستان را در سراسر کشور مساعد ساخته اند. مردم و یک عده از سران حکومت محلی ولایات از نشست الیکپترهای در جاهای که هراس افگنان مسلط میباشند اظهار نگرانی نموده. سفارت فرانسه مقیم شهر کال شورای امنیت سازمان ملل متحد این عمل جنایت بار گروه هراس افگنان را نکوهش کرده اند و خواستار بازپرس جدی گروه های متذکره شده اند.

از جانب دیگر تشدید شدن اختلافات بخاطر دستیابی به قدرت و ثروت بین سران در مرکز و ولایات سبب مساعد شدن فعالیت بیشتر نشر و پخش خصمانه هراس افگنان گردیده آنها با استفاده از مساجد، تکایای نماز های جنازه، ختم های قرانکریم با اظهارات جنایت بار از جمله تشدید شدن جنگ های خونین در بهار سال آینده فضای ترس وحشت و نا امیدی را در کشور خلق کرده از همین لحاظ تعداد مهاجرت ها در این سرمای زمستان رو به افزایش بوده و میباشد.

یک عده قومندان ها قوای مسلح میگویند در حالیکه زمینه تعرض بالای تروریستان در این ایام بسیار مساعد بود تروریستان شکست های سنگین را متقبل شده اند. در این وقت حساس مطابق نیاز و ضرورت از طریق مقامات ذیصلاح اکمال نمی شوند!

عده دیگر یکی از عوامل تشدید شدن جنایات فوق را نبود تعریف مشخص از دشمن دانسته می افزایند در بین ترورستان خوب بد وجود ندارد همه آنها به دستور اداره آی.اس.آی، سعودی، قطر، امارات عربی و حامیان جهانی شان به کشتار و نابودی ده ها میلیون مردم غضب ثروتهای مادی و معنوی کشور ادامه داده و میدهند عده دیگر میگویند دل بسته کردن به سران قصر سفید متحدین منطقه و جهانی شان بخاطر تامین صلح و ثبات در کشور یک خیال محض است می افزایند اگر تروریستان توسط ادارات فوق ذکر از جمله سعودی، ایران، قطر، امارات عربی، امریکا، بریتانیا، مافیای اقتصادی، مواد مخدر، تسلیح، تمویل، آموزش، پرورش نمی شدند توان مقاومت یک هفته جنگ در مقابل قوای مسلح افغانستان را نداشته و ندارند. از جانب دیگر بین افراد و گروه های که در داخل نظام و خارج از آن بر ضد قوانین جاری کشور تمامیت ارضی حاکمیت استقلال غارت ثروت های مادی و معنوی کشور آگاهانه مطابق سناریو اداره استخبارات کشورهای منطقه و جهان عمل مینمایند فرق  قایل شدن خیانت و جنایت بر ملت افغانستان است زیرا که همه شان خائن ملی و دشمنان مردم افغانستان میباشند. صدها تن از اشتراک کنندگان در جنازه مریم ابراهیمی یک تن از جان باخته گان مربوط به تلویزیون طلوع صدا بلند کرده میگفتند آقای رئیس جمهور تا کی مردم ما بخاطر راضی شدن برادران ناراضی شما قربانی دهند. براداران ناراضی شما همه روزه جان ده ها تن از هموطنان بی گناه ما را بخاطر بر آورده ساختن خواست های ادارات استخباراتی آی.اس.آی، سعودی و غیره میگیرند تا بتوانند صدای مردم ما را خاموش سازند باید بدانید که صدای حق و عدالت خواهی مردم افغانستان را در طول تاریخ بزرگترین قدرت های جهان خاموش کرده نتوانسته شما هم نمیتوانید این آرمان را به گور خواهید برد.

خلاصه این که دیدگاه ها در رابطه به انجام جنایات موجود ثابت میسازد که مردم از ناحیه بازیهای استخباراتی کشورهای منطقه و جهان که کشتار هفت تن کارمندانط طلوع یک بخش آن میباشد بخاطر دستیابی به ثروت های مادی و معنوی کشور، مردم و کشورهای منطقه از جمله ذخایر بزرگ نفت، گاز، جریان دارد به ستوه آمده خواستار ختم آن میباشند.

با تاسف باید گفت در این شرایط حساس و دشوار بدون محدود نمودن صلاحیت مافیای مواد مخدر، اقتصادی، غاضبین میلیونها جریب زمین، عاملین فساد گسترده، جنگ افروزان، ناقضین حقوق بشر، عاملین دامن زدن خشونت های خانواده گی، خصومت های قومی، لسانی، مذهبی، تنظیمی، حزبی، قانون ستیزان، مردم ستیزان، زن ستیزان که هر روز برای شان مثل ماه عسل ارزش دارد نمیتوان به ختم چالش های موجود دستیاب شد زیرا که گروه های متذکره بخاطر دستیابی به قدرت و ثروت بیشتر در ظاهر امر با هراس افگنان اختلاف داشته اما در عمل در عقب پرده وجه مشترک دارند.

پس چه باید کرد؟

به باور ما وقت آن رسیده که تمام نیروهای سالم اندیش کشور بخاطر کاهش دشواریهای موجود دست اتحاد و دوستی را به سوی هم دراز غرض اصلاح اداره موجود با راه اندازی مبارزات مسالمت آمیز و حرکات جامعه مدنی و جلب همکاری نیروهای صلح دوست جهان صدای اعتراض خویش را بلند نمایند در غیر از آن با ادامه وضع موجود هراس افگنان و حامیان خارجی شان آرام ننشسته به بازی های خونین از این بیشتر ادامه خواهند داد.