برای چهارمین بار از سپردن کرسی افغانستان در ملل متحد…

افغانستان بحیث یک کشور ، عضو دائمی سازمان ملل متحد…

سیاست‌های شیطنت امیز پاکستان علیه افغانستان

از گذشته هاکه بگذریم ،همین حالا کارزار تبلیغی و تحرکات…

بمناسبت روز بین المللی حمایت از حقوق اطفال 

نوشته  و گردآوری معلوماتی از بصیر دهزاد    امروز  ۲۰ نوامبر زور بین…

شیردروازه و آسمایی خصم افگن و هندوکش عقاب پرور! ما…

نویسنده: مهرالدین مشید ما هنوز خیلی قرضدار مردم مظلوم افغانستان هستیم چند…

څنگه یی

 شعر ملمع - شیر و شکر از دکتور ایماق شعر ملمع (…

ذهن ستم گستر 

رسول پویان  زمیـــن در آتـش خـودکامگان آز می سوزد  سـرا و مـزرع…

شناخت با 13 نوع سوگیری در داوری در عرفان

دکتر بیژن باران شناخت کارکرد مغز است که سوگیری در آن…

نتیجه انتخابات امریکا در ترازوی منافع ملی افغانستان

ا میرعبدالواحد سادات  متاسفانه در منجلاب پر جنجال کنونی که :اساس تراژیدی…

دین وسیاست

نوشته دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها دیدگاه های…

موسم پیری

این نقد جای اگر نپذیری، کجا برم ؟  وین هدیه ام…

معاهده ی افتضاح بار دوحه؛ پروندۀ ناتمام افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افزایش فشار سیاسی بر طالبان، یگانه گزینه برای…

ماردین ابراهیم

آقای "ماردین ابراهیم" (به کُردی: ماردین ئیبڕاهیم)، شاعر معاصر کُرد،…

وجدان ودادگاه آن 

***   داد گاه وجدان بامعراج عدالت اصدار حکم میکند ـ وتصمیم…

افتخار برکارمل واعضای حزبم!

امین الله مفکر امینی          2024-12-11! فــــــخر به پــــرچمدارانی رهی عدل وانصـــاف کـــــه نیست…

بازگشت به خوییشتن؛ گفتمان رسیدن به پویایی های فکر و…

نویسنده: مهرالدین مشید هر بازگشت آغازی برای برگشت به ارزش های…

اسرار عشق 

رسول پویان  شدم تا همدم نـور آشیان در کهکشان دارم  از این…

کابل زیبا

سیمین بارکزی فرزند عبدالکبیر خان بارکزی 1953 میلادی در یک…

خالە بکر

استاد "بکر محمد امین" (به کُردی: به‌کر محه‌ممه‌د ئەمین) متخلص…

احتمال تحولات بعد از انتخابات در آمریکا و صدای تکانه…

نویسنده: مهرالدین مشید آیا با پیروزی ترامپ آمریکا به افغانستان باز…

«
»

فارن پالسی: اروپا تنها می‌شود

نشریه «فارن پالسی» با اشاره به تمایل آمریکا برای تمرکز بر آسیای شرقی و افزایش تردیدها در جامعه سیاسی این کشور در مورد لزوم ادامه حمایت واشنگتن از اروپا نوشت: به نظر می رسد، ‌دورانی که اروپا می توانست روی ایالات متحده حساب کند به پایان خود نزدیک شده است.

به گزارش روز سه شنبه  این رسانه آمریکایی، طی ۷۵ سال گذشته، هیچ بلوکی از کشورها به اندازه اروپا با ایالات متحده پیوند نداشته است. در ابتدا، نیمه غربی این قاره و از پایان جنگ سرد، بیشتر نیمه شرقی آن تحت گسترده‌ترین حمایت اوراق قرضه جهان در تجارت، امور مالی و سرمایه گذاری رونق یافته است. اروپا همچنین به تعهد محکم ارتش ایالات متحده – که در ائتلاف ۷۵ ساله ناتو به آن تاکید شده – برای دفاع از خود متکی بوده است.

فارن پالسی با اشاره به اتحاد ایالات متحده و اروپا به عنوان زیربنای سیستم جهانی امروز و نظم تحت رهبری غرب افزود: مهم نیست که چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در ماه نوامبر (آبان) برنده می شود، در هر حال توجه واشنگتن به پکن، اقیانوس هند و اقیانوس آرام معطوف شده و اروپا به پایان دریافت حمایت ها از آمریکا نزدیک می شود.

در بخشی از این تحلیل آمده است: اروپا به زودی باید به تنهایی با تهدیدات موجود علیه خود روبرو شود. مسکو اولین جنگ بزرگ زمینی را در اروپا به راه انداخته است. از سوی دیگر، ‌چنان‌چه درگیری‌ها در خاورمیانه به یک جنگ بزرگ تبدیل شود، ممکن است موج جدیدی از مهاجران به اتحادیه اروپا منتقل شوند. این در حالی است که اروپا به صحنه رقابت ایالات متحده و چین تبدیل شده و جنگ روسیه و اوکراین اولین اقدام در رقابت بین نظم تحت رهبری غرب و بلوک دیگر به رهبری چین است که به دنبال نابودی آن است.

فارن پالسی افزود: مشکل اروپایی‌ها – طبق اذعان بسیاری از رهبران و متفکران اروپایی- این است که آنها هنوز برای دنیایی از قدرت سخت (قدرت نظامی و جنگ) آماده نیستند. اتحادیه اروپا برای بیرون راندن جنگ از این قاره طراحی شده بود و به نظر می‌رسید که عدم وجود جنگ در مقیاس بزرگ در اروپا بین سال‌های ۱۹۴۵ تا ۲۰۲۲ (۱۴۰۰-۱۳۲۳) – موفقیت آمیز بودن این پروژه را ثابت می کند. اما اکنون، اروپایی‌ها نیز به این باور رسیده اند که آمریکایی‌ها همیشه آنها را از خطر جنگ در امان نگه داشته اند. تا جائی که جوسپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ماه مارس (اسفند) گفت: گویی اروپایی‌ها می‌گویند: “برای جنگ، لطفاً با ایالات متحده تماس بگیرید. “

اتحادیه اروپا با ۴۵۰ میلیون شهروند خود، یکی از بلوک‌های قدرت در جهان است. تولید ناخالص داخلی جمعی آن پس از ایالات متحده و حدود ۱۰ برابر روسیه است. بسیاری از اعضای آن، به ویژه آنهایی که از لحاظ جغرافیایی نزدیک به روسیه هستند، دیدگاهی سختگیرانه و استراتژیک به جهان دارند. با این حال، اروپا منابع اقتصادی خود را به قدرت ژئوپلیتیکی تبدیل نکرده که به عنوان مثال بتواند مسکو را به تنهایی تحت کنترل خود نگه دارد.

این تحلیل در پایان نوشت :این حس که دوران تعطیلات طولانی مدت اروپا به پایان رسیده، در پایتخت‌های اروپایی قابل لمس است. پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، در این رابطه به واژه «تغییر دوران» اشاره کرد. امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، نیز هشدار داد که اگر اروپا به سرعت خود را با شرایط موجود تطبیق ندهد، «ممکن است بمیرد». حال باید دید آیا اروپا می‌تواند با حمایت کمتر ایالات متحده، امنیت و رفاه خود را تضمین کرده و یاد بگیرد که چگونه به تنهایی از سختی های آن عبور کند یا خیر.
-استفان تیل، معاون سردبیر