جامعه دین زده چگونه است؟

عبارت از جامعه می باشد٬ که دیندار از دین٬ چون…

نوای خلقِ غمدیدهء بغلان!

امین الله مفکر امینی       2024-13-05 آسمـان گرفته سخت برما، زمیــــن از سوی…

تنهایی و غربت شناخت نامه ی تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دیگری از تنهایی و غربت روایت تبعید یعنی…

دست یاری 

بر بلای سیل بغلان مبتلا است  ساکنان اش زین مصیبت در…

تجلیل از روزمادردرکشورشاهی هالند

بتاریخ 12می سالجاری درشهرارنهم کشورشاهی هالند محفل باشکوهی ازسوی شوراي…

بجنبید ایکه خود ها، حامییان حقوق بشرخوانید!

امین الله مفکر امینی       2014-13-05! ندانم چطور گویم ویا به تصویر کشمدردوناله…

اینجا بغلان است، آدمیت را سیل برده است!

سیامک بهاری “ما نه غذا داریم، نه آب آشامیدنی، نه سرپناه،…

خشم سیلاب

رسول پویان خانه و باغ و زمین و روستا ویران گشت خـشـم…

 قاضی ی شهر شرف

محمد عالم افتخار مال تاجـر غرق دریا گشـته بود تاجر آنجا محوِ…

خیزش های مردمی نشانه های شکست طلسم وحشت طالبانی

نویسنده: مهرالدین مشید تبعیض، حرمت شکنی و استبداد کار نامه ی…

مادر

ای مادر من فرخ و آباد بمانی پر خنده به لب…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

انتظارم، بوی سیگارهای زر گرفته... و روزهای تلخِ نیمه سوخته میان بغض خاموشت…

جنگ قدرت ها

رسول پویان جنگ قـدرت ها دل زخمین وخونین آورد جـای صلح و…

افراطیت پادزهر خیانت رهبران اسلام سیاسی و یا شکست مبارزات…

نویسنده: مهرالدین مشید علل و عوامل یا چگونگی و چیستی باز…

زبان آریایی یا آریویی چی شد؟

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ——————————— زبان بازتاب خرد آدمی است و انسان…

تعامل 

نور محمد غفوری از چندی به اینطرف در مکالمات و نوشتار…

جمال غمبار

آقای "جمال غمبار"، (به کُردی: جەمال غەمبار) شاعر و نویسنده‌ی…

چین کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد

منبع تصویر، GETTY IMAGES ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۳ مه ۲۰۲۴ آژانس فضایی…

        تقدیم به ستره محکمه امارت اسلامی افغانستان

معروضه محمد عالم افتخار ولد محمد قاسم دارنده تذکره تابعیت 1401100148058   حضور…

حاکمیت طالبان؛ افزایش بحران و تکانه های بی ثباتی ملی…

نویسنده: مهرالدین مشید استبداد و تبعیض طالبان و به صدا درآمدن…

«
»

سیل مرگ در غرب اروپا

آلمان و بلژیک همچنان درگیر پیامدهای سیل فاجعه بار

سیل فاجعه بار، تاکنون باعث جان باختن ۱۲۶ نفر در آلمان و بلژیک شده است.

آلمان و بلژیک همچنان درگیر پیامدهای سیل فاجعه بار

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی ، امدادگران در غرب آلمان و بلژیک در تلاش برای یافتن بیش از هزار نفری هستند که در پی جاری شدن سیل ویرانگر در این دو کشور همچنان مفقود هستند.سیل در این دو کشور همچنین جان ۱۲۶ تن را تاکنون گرفته است. شمار تلفات سیل در آلمان ۱۰۶ تن اعلام شده و این در حالی است که شهر‌های کوچک و روستا‌هایی در غرب این کشور به زیر آب رفته اند. هزار و ۳۰۰ تن همچنان مفقود هستند. آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان اعلام کرد حجم کامل واقعی این فاجعه شاید تا چند روز مشخص نشود. در بلژیک نیز ده‌ها نفر جان خود را از دست داده اند. بیست تن از این افراد در استان لیژ کشته شده اند، جایی که در آن ده خانه از بین رفته است. ساکنان این منطقه به مناطق امن منتقل شده اند.

یکی از ساکنان لیژ گفت: “ما درگیر کووید-۱۹ بودیم و امید داشتیم بتوانیم به شرایط عادی باز گردیم، اما اکنون این اتفاق روی داده است. ” شهروند دیگری گفت: “من در سال ۱۹۵۷ شاهد جاری شدن سیل بودم، اما آن سیل به این اندازه بزرگ نبود. این بسیار وحشتناک است. در همین حال، شکسته شدن یک خاکریز در جنوب هلند تخلیه گسترده‌ای را در چندین روستا در مسیر رودخانه ماس در پی داشت. مقامات هشدار داده اند کل این منطقه ممکن است به زیر آب برود. از بین رفتن جاده‌ها سبب ایجاد اختلال در روند عملیات امداد و نجات در آلمان شده است.
استپ واسن خبرنگار الجزیره انگلیسی مستقر در شهر سینزیگ آلمان گزارش داد: “این افراد در اتاق هایشان در طبقه اول زندانی شده بودند زمانی که ارتفاع آب به چهار متر رسید.دست کم ۱۲ تن از ساکنان این خانه مخصوص نگهداری افراد معلول جان خود را از دست دادند قبل از آن که بتوان آن‌ها را به مکانی امن منتقل کرد. کل این منطقه به رودخانه‌ای خروشان تبدیل شده است و حتی بیم آن می‌رود شرایط از این هم بدتر شود. اصلی
گابریلا والد یکی از ساکنان این منطقه گفت: “افراد اینجا نتوانستند نجات پیدا کنند. نمی‌دانم دقیقا چه اتفاقی افتاد، اما روز بعد آن‌هایی که نجات پیدا کردند از بالکن هایشان تخلیه شدند. خیلی وحشتناک است. “هرمان انگل که همه طول عمر خود را در این منطقه زندگی کرده است هنوز نمی‌تواند چیز‌هایی را که دیده است درک کند بیشتر خانه‌ها در این منطقه به سبب جاری شدن سیل و رانش زمین از بین رفته اند. شمار زیادی همچنان مفقود هستند. هیچ کس انتظارش را نداشت که بارش چند روزه باران بتواند چنین فاجعه‌ای به بار بیاورد. مردم در این منطقه این سوال را مطرح می‌کنند که چه اتفاقی روی داده و این حجم از آب از کجا آمده است. این موضوع سبب مطرح شدن سوالاتی در ارتباط با تغییرات آب و هوایی شده است، زیرا چنین سیلی که طی یک قرن اخیر بی سابقه بوده اغلب روی نمی‌دهد. شاید تا چند هفته آینده نتوان حجم خسارت‌ها را تعیین کرد، اما خاطرات تلخ ناشی از این اتفاق در ذهن مردم این منطقه مدت زمانی طولانی باقی خواهد ماند. ناتاشا باتلر خبرنگار الجزیره در شهر لیژ بلژیک گفت: مردم این شهر شوکه شده اند، زیرا تاکنون شاهد جاری شدن سیل در این حجم نبوده اند. بالتر گفت: “اینجا یکی از مناطق شهر لیژ است. اینجا یکی از مناطقی است که بیش از همه تحت تأثیر جاری شدن سیل قرار گرفته است. برخی از ساکنان این شهر که چند دهه است در آن زندگی می‌کنند می‌گویند تاکنون شاهد چنین اتفاقی نبوده اند. آن‌ها می‌گویند سیل در کل شهر جاری شد و همه خیابان‌ها را گرفته بود و خودرو‌ها را به گونه‌ای با خود برد که گویی آن‌ها اسباب بازی‌های کوچکی هستند. ارتفاع آب در این منطقه به دو متر رسید و اکنون مردم در تلاش برای پاکسازی خانه هایشان هستند. بسیاری از خیابان‌های شهر همچنان زیر آب هستند و نمی‌توان در آن‌ها از خودرو استفاده کرد. به همین استفاده از قایق دلیل تنها راه دسترسی به برخی خانه هاست. نخست وزیر بلژیک این سیل را بی سابقه توصیف و روز بیستم ماه ژوئیه را روز عزای عمومی برای قربانیان این حادثه اعلام کرد.