مرز بندی تخصصی: سیاست٬ ایمان و دولتداری...!

·      سیاست: اراده کردن همانا انسان موجودی در اراده یا حیوان سیاسی…

             پلان شهری یا مهندسی قدرت؟ واکاوی اهداف پنهان طالبان در…

نویسنده: مهرالدین مشید نگاهی به پروژه‌های عمرانی در شهر کابل با…

شوخ طبعی 

رسول پویان  خنده داروی طبع غمگین است  شـادخواری طبیب دیرین است  خنده روباش…

جنگی که بجای فروریزی دستگاه تروریست پرور، دندان های آن…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگی که امید ها برای نابودی بزرگ ترین…

به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

«
»

سیزده هزار پناهجو ابزار فشار و قربانی معاملات سیاسی و اقتصادی میان اردوغان و اروپای متحد

بهروز سورن

با وقوع سیل اخیر بسیاری از چادرهایی که پس از آتش سوزی در محل جدید برقرار شده بود از میان رفته اند و بسیاری از پناهجویان آواره و بی سرپناه شده اند در تمام مقر جدید که گفته میشود چندین هزار چادر را در برمیگیرد دوش حمام موجود نیست و در سرمای موجود و در پیش, بسیاری از پناهجویان در آب دریا خود را می شویند. سردی زمستان در پیش است و نگاه سرد دول اروپایی هزاران آواره و درمانده را بدرقه می کند. تراژدی دلخراش جدیدی در جهنم مهاجران در برابر چشمان ماست اما میتوان با اعتراضات گسترده از آن جلو گرفت.علیرغم کمک های بیدریغ سازمانها و نهادهای مردمی و بین المللی برای بهبود شرایط زیستی پناهجویان در موریا اما در این راستا موفقیت کمی داشته اند

***

در شرایط و اوضاع و احوال کرونایی که دنیا را بخود مشغول کرده است و بسیاری از دول جهان را همراه با اقتصاد این کشورها در آستانه فروپاشی قرار داده است, در ناکجاآباد موریا سیزده هزار پناهجو از کودک و سالخورده نه تنها با ویروس همه گیر کرونا درگیرند که از زمین و هوا بر آنان میبارد. هنوز خاکستر سرپناه اجباری قبلی شان در موریا باقی است و دود ناشی از آتش سوزی گسترده اماکن اسکا ن شان که چندی پیش اتفاق افتاد , فرو نخفته است که چادرهای اضطراری شان در مکان جدید را سیل برده است. شدت این سیل بقدری بوده است که کف چادرهای باقی مانده نیز آب گرفته است و در این چادرها نه میتوان نشست و نه خوابید.

اختاپوس مرک و نیستی و بیماری آنها را رها نمیکند. موریا آبستن فاجعه ای بزرگ است. کرونا, آتش سوزی, سرمای زمستانی در پیش , باران و سیل و بیماریهای واگیر ناشی از کمبودهای بهداشتی و آب آشامیدنی, درگیری های ملیتی در میان آنها, بیماری های روحی گسترده و خرناسه دسته ها و طیفهای فاشیستی محلی, قوانین ضد انسانی پذیرش پناهنده گی از سوی اتحادیه اروپا در شرایط موجود, همه و همه  جان سیزده هزار پناهجوی درمائده را تهدید میکند. برخی از پناهجویان با مشاهده شرایط زیستی در موریا گفته اند اگر میدانستیم چه در انتظارمان خواهد بود زیر بمبارانها و انفجار خمپاره ها میماندیم.

چادرهای اضطراری آنها که توسط نهادهای حقوق بشری و بین المللی  پس از آتش سوزی ایجاد شده بود را سیل برد و بار دیگر گره کوری که از سوی اردوغان و همتاهایش در یونان و اتحادیه اروپا ایجاد شده است را به صدر اخبار رسانه ها مبدل کرد.

موریا بعنوان اردوگاه هزاران پناهجو در شکم اروپای متمدن همانند لکه ننگی بر وجدان بشری اروپائیان و نقشه جغرافیایی این قاره سبز درآمده است. قوانین پناهندگی امروزه و با سیل مهاجرانی که خانه و کاشانه خود را برای حفظ جان خود ترک کرده اند و همان ها که از جنک و تباهی و تحجر ناشی از حکومتهای خود و سیاستهای جنگ افروزانه و سودجویانه دول امپریالیستی گریخته اند بشدت غیر انسانی و انسان ستیزانه است.

مشاهده تصاویر و ویدئو های منتشر شده از این اردوگاه وحشتناک قلب هر انسانی را میفشرد و دولتهای اروپایی نظاره گر این فاجعه انسانی هستند. چنانچه این دول باندازه هر فروند جنگنده و تانکی که تا بحال به دولت های پناهنده ساز منطفه و قاره آفریقا, فروخته اند, یک پناهنده از موریا میپذیرفتند امروزه این اردوگاه پناهندگی موجود نبود.

با وقوع سیل اخیر بسیاری از چادرهایی که پس از آتشسوزی در محل جدید برقرار شده بود از میان رفته اند و بسیاری از پناهجویان آواره و بی سرپناه شده اند در تمام مقر جدید که گفته میشود چندین هزار چادر را در برمیگیرد دوش حمام موجود نیست و در سرمای موجود و در پیش, بسیاری از پناهجویان در آب دریا خود را می شویند. سردی زمستان در پیش است و نگاه سرد دول اروپایی هزاران آواره و درمانده را بدرقه می کند. تراژدی دلخراش جدیدی در جهنم مهاجران در برابر چشمان ماست اما میتوان با اعتراضات گسترده از آن جلو گرفت.

علیرغم کمک های بیدریغ سازمانها و نهادهای مردمی و بین المللی برای بهبود شرایط زیستی پناهجویان در موریا اما در این راستا موفقیت کمی داشته اند و چنانچه کمی عمیقتر به این معضل پناهنگی نظری بیافکنیم خواهیم دید که تنها  با پیشگیری از سودجوئی و ایجاد تشنج و جنگ افروزی از سوی کشورهای امپریالیستی است که میتوان این پیدده مهاجرت و پناهجویی را چهره معقولی داد. بعبارت دیگر تشنج زدایی را میبایست در برابر تشنج زائی و جنگ افروزی در برابر افکار عمومی جهانیان گذاشت و در برابر آن ایستاد