تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

اعلامیۀ به‌مناسبت اول ماه می – روز همبسته‌گی جهانی طبقۀ…

جهانی دیگر ممکن است، اگر کارگران متشکل و متحد شوند! در…

زورگویی او قلدری 

نور محمد غفوری (د یوه ګران دوست د پوښتنې په ځواب…

از برج «عاج ایده ئولوژی انگاری» تا « فرودگاۀ اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید در جهان معاصر، دین نه‌تنها بحیث یک مسأله…

طرح قانون اساسی فدرال برای افغانستان

هرشخص یا هر گروه حق دارد در مورد کشورش طرح…

   یا پیراهن و تنبان یا مکتب  

     نوشته ی : اسماعیل فروغی        درحالی‌که اختلافات و تنش های درونی…

سناریو های احتمالی در برابر حکومت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان پسا طالبان را چگونه فروپاشی ای تمثیل…

مزاحمت

نوشته نذير ظفر تورنتو كانادا   ١٣ اپريل٢٠٢٥ نماندند.   تا   بهاران   را ببينم حرير    سبزه    زاران   را ببينم نماندند در  فضاى…

آیا انترناسیونالیسم مرده یا در شُُرُف مرگ است؟

نوشته: گریگ گودلز برگردان: آمادور نویدی انترناسیونالیسم: آیا مرده یا در حال مرگ است؟ سخت است…

ای داد خواهان!

امین الله مفکر امینی                       2025-17-04! زنـــــوای بیکسانِ میهـــــــن دلی آسمان گشته است…

سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

«
»

سکوت در برابر گستاخی های پاکستان بار بار مسئولیت افغانستان را نزد جهان سنگین‌تر می‌سازد

حکومت‌های افغانستان زمانی می‌توانند در تامین امنیت و ثبات موفق شده و راه پیشرفت را در پیش گیرند که توان خنثی سازی پلانهای مخرب پاکستان را داشته و دست اجنتهای آنرا از قرا وقصبات تا مراکز کوتاه سازند .

نیت همسایگی نیک میان افغانستان و پاکستان ضرورت موقعیت جغرافیایی و اتنیکی طرفین است ، ۲۳۱۰ کیلومتر سرحد مشترک با خط جدایی استعماری دیورند که در دو طرف آن اقوام و قبایل دارای نیاکان مشترک ، فرهنگ و دود و دستور مشترک زندگی می‌کنند چنین حالت اجبار را به اثر پلان شوم استعمار کهن انگلیس به بار آورده است . از تورخم تا سپین بولدک‌بندرگاههای تجارتی از ناگزیری های حفظ همسایگی نیک میان طرفین است .

پاکستان ۷۷ سال عمرش را در خصومت با افغانستان گذشتانده و به هیچ حسن نیت افغانها جواب بالمثل نداده است که حاصل آن ویرانی کشور ما میباشد .

از ۵۰ سال قبل که ربانی و حکمتیار و مسعود در مخالفت با رژیم جمهوری محمد داود بدامن ای.اس.ای. افتادند تا حال پاکستان مجال و امکانات بالاتر از حد کافی را برای ریشه دوانی استخباراتی از قرا و قصبات تا حکومت‌های مرکزی بدست آورده است ، ازین رو نسبت به هرکشوری دیگر حتی بالاتر از سی.ای.ای. در افغانستان ظرفیت‌های تخریبی، تشنج زایی و بی ثبات سازی را دارد ، هر حکومتی که بتواند ریشه های این اختاپوت استخباراتی با تار و پود تنیده شد ه افغانها را بخشکاند می‌تواند با آرامی خاطر به باز سازی افغانستان که خلاف میل پاکستان است نائل اید. برای این کار :

— خط مبارزه با گستاخی های پاکستان از محدوده روشنفکران بیرون شده بسوی عوام امتداد یابد .

— کمپاین وسیع و دوامدار تبلیغاتی علیه مقاصد نا پاک مقامات نظامی و استخباراتی پاکستان برای روشنگری افکار مردم منطقه و جهان راه اندازی گردد .

–، حسن نیت نسبت داشتن سیاست نیک وغیر تخریبی در همه عرصه ها اعم از دپلماسی ، تجارت و اقتصاد در کنار شرح و توضیح نیات بد پاکستان پیوسته در نظر باشد تا پاکستان نتواند مانند گذشته ها خود را مظلوم خطرات واهی دوهمسایه شرقی و غربی ( هند و افغانستان ) وانمود سازد .

— برای خنثی سازی نیات هواداران پاکستان که در عمق بد خواهان افغانستان اند توضیح گردد که پاکستان ممدوح آنان توان انحصار معادن تریلیون دالری افغانستان را ندارد ، باید به مردم فهمانده شود که کشور فقیر و محتاج پاکستان توان علمی ، تخنیکی و مالی چنین اقدام را در خود نمی بیند ، هوس دسترسی به این منابع یک آرمان انحصاری و استعماری است که افغانستان به بادران کلانش مثل آمریکا و انگلیس در استعمارگری تن نداده است به مزدور آنها چگونه سرتسلیم می نهد.

پاکستان توان تمویل تمدید و آسفالت یک سرک موازی به شاهراه تورم جلال آباد را که متعهد شده بود نداشت و آنرا اعمار نکرد چگونه می‌تواند بر معادن تریلیون دالری افغانستان سرمایه گذاری کند ؟

— برای بسیج افکار عامه مردم برمبنای وطن‌دوستی و غرور ملی با قدامت تا یخی این روح ، نشرات وسیع صوتی ، تصویری و نوشتاری ضرور است ‌.

— پاکستان ایجاد شده بر خاکهای هند و افغانستان از خود کدام افتخار تاریخی ندارد ، اسلام آن از ضرب شمشیر سلطان محمود غزنوی است ، راکت‌هایش را که بنامهای غزنوی و غوری و ابدالی مسمی کر ه است ناشی از فقر تاریخ آنست با این فقر کدام افتخار تاریخی دارد ، قطعآ به آن کشور صلاحیت اسلام نمایی برای افغانها داده نشود ، اسلام دولتی پاکستان اسلام حقیقی نیست، انگلیسی است ، نمایش و فریب مردم است باید ذهنیت عام مردم افغانستان از اسلام نمایی دولتی و استخباراتی پاکستان برحقایق اسلامی و مفاخر تاریخی افغانستان برگشتانده شود .

—- با یک پروگرام وسیع برملاسازی بدون ستیزه جویی با مردم پاکستان به سلطه تبلیغاتی سیاسی ۵۰ ساله پاکستان در افغانستان غلبه صورت گیرد ، آنگاه می‌توان در پرتو احساس ملی و وطنی جلو هرنوع گستاخی وویرانگری پاکستان را گرفت .

— دپلماسی فعال پاکستان میان کشورها و سازمان ملل متحد آهسته آهسته رنگ و رخ و سمت و سوی تروریسم را به جانب افغانستان بر می‌گرداند، خود لانه پرورش تروریسم و صدور تروریستان است و با تروریسم ۵۰ ساله اش،افغانستان را ویران کرد حالا باز با اجنتهای معلوم الحالش در پی ویرانی مجدد افغانستان میباشد ، خموشی و عدم افشاگری عمومی این سیاست بالاخره افغانستان را به تباهی دیگر سوق خواهد داد باید جلو ان گرفته شود با چند جمله تکراری و قالبی ” رد میکنیم ، قابل قبول نیست و دروغ است ” با این شیطان چند چهره نمی‌شود مقابله کرد .

شیوه های کارزار تبلیغاتی پاکستان ملهم از شیوه های کاری سی. ای .ای. است که آمریکا زیر نام صلح می جنگد و زیر نام حقوق بشر آدم می‌کشد، پاکستان هم زیر نام خط اول نبرد با تروریسم تروریست می پرورد و زیر نام افغانستان مرکز تروریسم‌مراکز پرورش و تربیت تروریستی خودرا پنهان می‌کند.

باید پذیرفت که حالت انزوا و عدم برسمیت شناسی جهانی امارت همه زمینه ها را در سطح منطقه و جهان برای پاکستان باز نگهداشته است تا بقدر کافی درین عرصه لابیینگ کند و فغانستان نتواند از خود دفاع کند .